Doelpuntenfestijn op Farmsumer sportpark

Farmsum is er niet in geslaagd om ook de derde wedstrijd op rij in een overwinning om te zetten. Na negentig minuten stond in het thuisduel tegen Groen Geel een 5-5 eindstand op het wedstrijdformulier, al hadden de toeschouwers er dan ook ‘maar’ acht gezien, gebroederlijk over beide teams verdeeld. De uitslag had zomaar hoger kunnen uitvallen, omdat de acteurs er van alles aan deden elkaar aan kansen en soms zelfs doelpunten te helpen. Voor de neutrale toeschouwer was het duel leuk om naar te kijken, de beide coaches zullen waarschijnlijk tandenknarsend in de dug-out hebben gezeten. Vlak voor rust werd het duel nog ontsierd door een ongelukkige botsing waarbij Gydo Jagersma tegenstander André Toxopeus bovenop hem zag vallen. De pechvogel moest per brancard van het veld worden gedragen, maar nam later wel weer langs de zijlijn plaats.

Alteveer en SV Woltersum waren al gesneuveld in hun duel met Farmsum en Groen Geel zou aan dat rijtje toegevoegd moeten worden. Het leek er aanvankelijk niet op. In het team van trainer Peter Ernst was het wintersportvirus ook uitgebroken en stond notabene verdediger André Toxopeus in de spits, in plaats van clubtopscorer Teun Westerhuis. In het doel ontbrak de geblesseerde Damon Vos. Zijn plaats onder de lat werd ingenomen door Stijn van der Baan uit de JO17 van de roodgelen. Het duel werd al na tien minuten opengebroken door de gasten. Na een voorzet vanaf de linkerkant van Menno Drent glipte de bal tussen de benen van de Farmsumer goalie door en was het Boris Lutikhuizen die mocht afstoffen: 0-1. Een behoorlijke domper voor Farmsum, dat zich echter niet van de wijs liet brengen. Met geweldig voetbal ging het allemaal niet.

Een van de weinige keren dat er een vlekkeloze aanval op de hobbelige grasmat werd neergelegd, was het meteen gevaarlijk voor de gasten. Uit een voorzet van Roy Sekema had gelegenheidsspits Toxopeus de gelijkmaker moeten scoren, maar hij wist de bal niet tegen het nylon te jagen. Xander Zuur, de laatste weken goed op dreef, raakte na een kwartier spelen de lat na een corner van Jeroen Tuma en was na een kwart wedstrijd ook betrokken bij de eerste Farmsumer goal. Nadat Zuur het leer voor de tweede keer op de lat had gemikt, was Toxopeus als eerste ter plaatse om de rebound te benutten: 1-1. Vijf minuten later scoorde Farmsum opnieuw, al was het dan ook in eigen doel. Een voorzet vanaf de rechterkant van het strafschopgebied werd door Nick van den Berg op fraaie wijze over zijn eigen doelman gekopt: 1-2.

En weer moesten de gastheren in de achtervolging. Na een overtreding binnen het strafschopgebied mocht Farmsum vanaf elf meter aanleggen. Danny De Vries joeg het leer onberispelijk achter de kansloze Ferdinand Hartstra: 2-2. Op dat moment was er nog maar een dik half uur gespeeld en omdat beide ploegen in foute passes, simpel balverlies en onbegrijpelijke spelvoortzettingen bleven grossieren, was het gewoon wachten op meer doelpunten. En die kwamen er ook. Nog voordat de thee ingeschonken kon worden, was het Jeroen Tuma die de gastheren aan de leiding had weten te brengen: 3-2. En toen was er de ongelukkige botsing waarbij Jagersma ernstig geblesseerd leek te raken. Hij klaagde later over pijn aan zijn knie, maar vond het kennelijk niet nodig om een dokter te raadplegen. Na een minuten durend oponthoud kon er weer gespeeld worden en had Victor Sintenie de opengevallen plaats in het veld ingenomen. Tijd om echt warm te worden kreeg hij niet, want de goed leidende arbiter Erwin Macbean vond het tijd worden om de kleedkamers op te zoeken.

Na de doelwisseling gingen de teams onverdroten door met het opstapelen van de fouten en liefhebbers van goed combinatievoetbal hadden zich op het Farmsumer sportpark waarschijnlijk al snel lopen vervelen. Gelukkig maakte het scoreverloop heel veel goed en zorgde qua amusementswaarde in ieder geval wel voor een voldoende. Het tweede bedrijf was amper op gang gekomen of het was Ruben Stam die het net had weten te raken. Danny de Vries nam op rechts een vrije trap, waar doelman Hartstra met een prachtige snoekduik onderdoor vloog. Voor Stam was het vervolgens een koud kunstje om de thuisploeg een wat ruimere voorsprong te verschaffen: 4-2. Daarmee was de winst allerminst binnen, omdat Farmsum niet de rust en het spelinzicht in huis had om de driepunter binnen te harken. En dus mocht Groen Geel blijven hopen. Toen bij een uittrap van Hartstra de bal op het middenveld neerplofte, verloor Roby Visser het rechtstreekse duel van Henk Jan Schoonbeek. Die kreeg de bal in de kluts mee en liet zich niet veel later feliciteren: 4-3. Met nog een klein kwartier te gaan kon het alle kanten op, maar aan de kant van Farmsum was het allemaal te krampachtig wat men probeerde. De gasten zouden zelfs nog op gelijke hoogte komen toen ze op een meter of twintig van het Farmsumer doel een vrije trap mochten nemen. Henk Jan Schoonbeek nam plaats achter de bal en joeg het leer op fraaie wijze in de verste hoek: 4-4.

Beide teams kregen in de slotminuten nog mogelijkheden om iets aan die gelijke stand te doen. Wat er echter ook werd geprobeerd, meer dan de acht treffers die de toeschouwers voorgeschoteld hadden gekregen wilden er niet vallen. En zo eindigde een toch wel slechte wedstrijd in een amusant doelpuntenfestijn waar de ploegen ieder een punt aan over wisten te houden.

* Farmsum – Groen Geel 4-4 (3-2). Boris Lutikhuizen 0-1; André Toxopeus 1-1; Nick van den Berg 1-2 (eigen doel); Danny de Vries 2-2 (strafschop); Jeroen Tuma 3-2; Ruben Stam 4-2; Henk Jan Schoonbeek 4-3; Henk Jan Schoonbeek 4-4.

No Replies to "Doelpuntenfestijn op Farmsumer sportpark"