Poolster glipt langs kansen morsend Corenos

Poolster heeft een belangrijke zege weten te boeken op Corenos, dat voor de derde opeenvolgende week niet tot scoren wist te komen. Aan Spijkster zijde was het na vier doelpuntloze competitieduels eindelijk weer eens een keer raak. De vreugde daarover was na afloop groot, want het leverde de gastheren meteen een driepunter op in een wedstrijd die eigenlijk in een remise had moeten eindigen. Omdat Corenos echter hardnekkig bleef weigeren de trekker over te halen, bleven de punten in Spijk. Bij de geelzwarten werd Kevin Bijlsma na afloop tot man van de wedstrijd gekroond. Hij scoorde de enige treffer van de wedstrijd.

In deze fase van de competitie gaat het er niet om of je mooi voetbalt, maar dat er punten gepakt worden. Daar waren beide ploegen voor de aftrap op het sportpark Oldencate wel van doordrongen. De druk lag er wat dat betreft bij Corenos nog wat meer op dan bij Poolster. En de gasten hadden nog ene appeltje te schillen met het team van trainer Jeroen de Groot, want eerder dit seizoen had Poolster in Roodeschool al met 2-3 weten te winnen. De eerste helft was het van beide kanten aftasten en had het er aanvankelijk de schijn van dat Corenos een moeilijke middag zou krijgen. De gasten hadden moeite met de balaanname en de passing. Dat bleek op zeker moment toen een vrije bal van Kevin Haan zomaar voor de voeten van Johan de Groot belandde. Zijn inzet werd echter gekeerd door Corenos-goalie Christiaan Buntjer.

Met de wind in de rug probeerde Poolster de voorste linie te bereiken. De defensie van Corenos hield de deur echter keurig op slot, totdat er na een half uur spelen opnieuw een poging werd gedaan om de gasten pijn te doen. Doelman Simon Dijkman wist Johan de Groot aan het werk wist te zetten. Die speelde op zijn beurt Marco Dijkstra aan. Laatstgenoemde zag Kevin Bijlsma de diepte in duiken. JO19-speler Stefan van der Ploeg dacht de naar de aanvaller verstuurde pass te onderscheppen, maar miste het leer. Ploeggenoot Anne-Jan ten Harkel probeerde de bal daarna te controleren, maar ook dat ging mis. Het leer schoot onder zijn voet door en vervolgens was het voor Kevin Bijlsma, die eindelijk weer eens in de basis kon starten, een koud kunstje om Buntjer het nakijken te geven: 1-0. Daarmee bewees de van langdurig blessureleed teruggekeerde aanvaller zijn meerwaarde voor de Spijksters.

Corenos moest in het tweede bedrijf anders voor de dag komen, wilde men een goed resultaat aan de ontmoeting overhouden. De ploeg van trainer Marco Pesiwarissa was dan ook een stuk dominanter dan voor de thee. Er werd hogerop druk gezet op de defensie van Poolster, die zich daar moeilijk onderuit wist te spelen. Het werd steeds lastiger om de bal van de eigen helft af te krijgen en het was eigenlijk wachten op de gelijkmaker.

Met Robert van Dijken en Arjen Tamsma als verse krachten binnen de lijnen ging Corenos energiek op jacht naar een doelpunt. Jordan Muller was er akelig dicht bij, maar zag zijn inzet op de paal belanden. Germen Tamsma beet zich stuk op goalie Simon Dijkman en een kopbal van Arjen Tamsma bleef ook zonder succes. Terwijl Corenos alles op alles zette om in ieder geval ene punt te bemachtigen, gooide Poolster alles in de strijd om dat te voorkomen. In een allerlaatste poging van de bezoekers om het tij enigszins te keren werden ook Tim Uil en JO19-speler Daan van der Berg nog ingebracht, maar de gastheren wilden van geen wijken weten en dus bleek die enen treffer van voor de doelwisseling goud waard te zijn.

Door de nederlaag voelen de Roodschoulsters, die zichzelf op de tiende plaats terugvinden, nu de hete adem van SIOS in hun nek en heeft Poolster verder afstand genomen van de onderste regionen in 4C. De Spijksters zin het verliezende SV De Heracliden op de ranglijst gepasseerd en staan nu zevende. Komend weekeinde gaat Poolster op bezoek bij De Fivel en krijgt Corenos in eigen huis de mogelijkheid om zich te rehabiliteren in de wedstrijd tegen de nummer drie HS ’88.

Jeroen de Groot (Poolster): ‘We hebben ons het snot voor de ogen gewerkt. Ik ben van mening dat we op basis van de eerste helft terecht op voorsprong wisten te komen. Na de rust as Corenos de betere ploeg en moesten we heel hard knokken. Wat dat betreft ben ik heel trots op mijn team. De ontlading was na het laatste fluitsignaal groot. Dat was niet alleen vanwege de stand op de ranglijst, maar ook omdat we eindelijk weer eens hadden weten te scoren. En dat je daar dan ook drie punten mee pakt, maakt het alleen maar leuker.’

Marco Pesiwarissa (Corenos): ‘Het lijkt er op dat ik iedere week het zelfde verhaal moet vertellen. We voetballen prima en zijn dominant, maar maken de kansen niet af. En doelpunten zijn wel nodig om wedstrijden te kunnen winnen. De eerste helft waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Door twee fouten aan onze kant krijgt Poolster twee kansen waarvan er eentje in het doel verdwijnt. De tweede helft hebben ze alleen maar op eigen helft gespeeld. Wij hebben al met al wel zes of zeven mogelijkheden gehad, maar de bal wilde er gewoon niet in. Dat Poolster na afloop blij was, kan ik me wel indenken.’

* Poolster – Corenos 1-0 (1-0). Kevin Bijlsma 1-0 (foto’s: Angela Smit-Flikkema en Leonie Monden).

No Replies to "Poolster glipt langs kansen morsend Corenos"