Rugbyers DRC Phoenix stellen orde op zaken

Na de verliespartij in Apeldoorn stond er voor de rugbyers van het Delfzijlster DRC Phoenix een nieuwe uitwedstrijd op het programma. Nu ging de reis naar Sneek, waar de lokale rugbyclub altijd zorgt voor goede tegenstand en leuke rugbywedstrijden. Beide ploegen maakten kans om bij winst de eerste plek op de ranglijst te bemachtigen. Dat de strijd om het kampioenschap in de vierde klasse Noord- Oost echt is losgebrand, bleek ook wel uit het feit dat bij beide teams enkele spelers afwezig waren door blessures. Toch stonden er twee goede teams op het veld die elkaar geen centimeter cadeau zouden doen. Uiteindelijk wisten de Delfzijlsters de winst (10-38) wel op zak te steken.

De beginfase had een spelbeeld dat eigenlijk symbool stond voor de hele wedstrijd. Het spel golfde in een hoog tempo op en neer. Dit kwam enerzijds doordat vaak een beslissende laatste pass net niet lukte en anderzijds de aanvallen van beide ploegen moeilijk bleken af te stoppen. De aanwezige supporters kregen dus een enerverende wedstrijd voorgeschoteld. Het was in de beginfase DRC Phoenix dat de score wist te openen. RC Sneek toonde echter veerkracht door binnen enkele minuten de ploeg uit Delfzijl ver op de eigen helft terug te dringen. Doordat de verdediging van de Noord-Groningers niet snel genoeg doorschoof, waren het de mannen uit de stad van de waterpoort die weer op gelijke hoogte wisten te komen. De gelijke stand was van korte duur. DRC Phoenix kwam beter in de wedstrijd en werd sterker. Door goed samenspel werd de defensie van Sneek diverse keren gebroken en wisten de Delfzijlsters steeds verder uit te lopen. Vooral de goed spelende Eedriss Taraki en Lennart Boerma waren vaak zeer moeilijk af te stoppen voor de thuisploeg.

De slotfase van de wedstrijd veranderde weinig aan het spelbeeld al was bij beide ploegen goed te merken dat de energie langzaam maar zeker wel op was. DRC Phoenix speelde de wedstrijd gecontroleerd uit en na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter stond er een duidelijke 10-38 overwinning op het scorebord. Door deze overwinning staat DRC Phoenix weer op de eerste plaats in de competitie. Volgend weekeinde staat voor de ploeg uit Delfzijl de thuiswedstrijd tegen Groningen 3 op het programma. De ploeg uit Groningen staat op de vijfde plaats en wil DRC Phoenix de eerste plaats vasthouden, dan staat het maar één ding te doen en dat is winnen.

No Replies to "Rugbyers DRC Phoenix stellen orde op zaken"