NEC Delfzijl loopt tegen onnodige nederlaag aan

NEC Delfzijl heeft de thuiswedstrijd tegen The Knickerbockers met het kleinst mogelijke verschil verloren. Op het sneeuwvrij gemaakte kunstgrasveld van het sportpark Centrum in Delfzijl werden de Havenkanters met 0-1 aan de kant geschoven. Een onnodige nederlaag, want de gastheren kregen mogelijkheden genoeg om de winst in eigen huis te houden.

De gastheren begonnen eigenlijk prima aan het duel. Ze stonden goed geprobeerd, de afspraken werden nagekomen, maar sprong niet zuinig genoeg om met de eindpass, anders hadden ze de Stadjers al snel voor problemen kunnen plaatsen. De mogelijkheden om de studentenploeg pijn te doen waren er wel. Overtalsituaties werden echter niet goed uitgespeeld en oog in oog met de goalie van de gasten waren de Delfzijlsters niet koelbloedig genoeg. Dion Zimmerman, Shaimo Hooi, Devante de Windt, Sem Switynk en José Comedo hadden meer moeten doen met de kansen die hen werden geboden. Langs de kant vroeg men zich af en toe vertwijfeld af wat er nog moest gebeuren om eindelijk wel tot scoren te komen.

Overigens gaf de thuisclub aanvankelijk maar heel weinig weg omdat de verdediging goed stond. Daar kwam op zeker moment ook een beetje de klad in. Dat kan te maken hebben gehad met de jeugdigheid van sommige spelers, maar ook de meer ervaren voetballers lieten op dat punt verstek gaan. Het was halverwege het duel dat NEC Delfzijl niet van de gasten hoefde te verliezen omdat ze voetballend meer in huis hadden.

Het gaat in duels wel vaker zo dat een oude voetbalwet zich laat gelden. Scoor je zelf niet, dan doet de tegenstander dat wel. De gastheren stonden in de 58e minuut niet goed bij een vrije bal van Jasper Kobes, die door Melvin Nuwolt langs doelman Bas Westerhuis werd gekopt: 0-1. Na die treffer bleek NEC Delfzijl niet in staat om de rug te rechten, de mouwen op te stropen en hard voor elkaar te werken zodat er jacht op de gelijkmaker gemaakt kon worden. Een beetje jammer voor een ploeg die de voetballende kwaliteiten wel in huis heeft, maar daar weinig mee deed en er nog minder uit wist te halen.

De bezoekers begonnen steeds meer geloof in een goed resultaat te krijgen en zelfs beter te voetballen, omdat NEC Delfzijl bleef weigeren om te scoren. The Knickerbockers stak de punten uiteindelijk op zak en dat deden ze dit seizoen voor de tweede keer in een rechtstreeks duel met NEC Delfzijl, want aan het begin van het seizoen wisten de Stadjers hun thuiswedstrijd met 2-0 te winnen.

Trainer Roy Kamps was na afloop kort in zijn commentaar. ‘Dit is gewoon teleurstellend en je kunt rustig stellen dat ik zwaar geïrriteerd ben geraakt over de manier waarop we verliezen. Dit is gewoon een onnodige nederlaag. We kunnen echt veel beter. Laat ik er voor de rest maar niet teveel over zeggen. We moeten nog negen wedstrijden spelen en gaan er alles aan doen om daar het maximale uit te halen, maar dan zullen we wel wat zuiniger met de kansen moeten omspringen.’

* NEC Delfzijl – The Knickerbockers 0-1 (0-0). Melvin Nuwolt 0-1.

No Replies to "NEC Delfzijl loopt tegen onnodige nederlaag aan"