Corenos pakte belangrijke punten tegen HS’88

In de vierde klasse C ging maar één wedstrijd door. Corenos kon op een geheel sneeuwvrij kunstgrasveld aantreden tegen HS ’88. Ondanks het gemis van zes basisspelers durfde Corenos het aan de nummer drie van de ranglijst te bestrijden. Die moed werd beloond en dat zou niet onterecht blijken te zijn.

door Kees Bouma

Ook nu ontbraken mannen als Kevin Pathuis, Wesley Dijksterhuis, Elwin Wezeman, Joran Knot, Mark Monden, Lars Baar en aanwinst Brian Pattiwael in de formatie van Marco Pesiwarissa. Dat belette de thuisploeg overigens niet om fris van de lever te beginnen. Toch was de eerste kans voor HS ’88, maar topscorer Sven Rosevink kopte over. Bij de gasten nam Wesley Bakker vrijwel alle ingooien op de vijandelijke helft en dat was niet zonder reden. Bakker gooit de bal namelijk moeiteloos naar de penaltystip. Corenos incasseerde al snel twee gele prenten van de strenge arbiter Boerema. Namens de thuisploeg kopte Anne Jan ten Harkel net naast en Cristian Uil over. Lange tijd hoefden de keepers de handen niet uit de mouwen te steken.

Tegen de rust nam Corenos de leiding. Verdiend, want de thuisclub toonde meer moed om via een verzorgde opbouw en combinaties op de vijandelijke helft te komen. Bovendien werkte de ploeg net zo hard als een ervaren tegelzetter. Dat werd beloond door een doelpunt van topscorer Jordan Muller, die uit een vrije schop zijn vijfde in het net kegelde. Sven Knot was omver gelopen en daarom mocht Muller vanaf zeventien meter aanleggen: 1-0.

Het was een bewuste keuze van Corenos om HS ’88 het meeste balbezit te laten, de linies kort op elkaar te houden en de diepte uit het spel van de tegenstander te halen. Een enkele keer wist de thuisclub er via een counter uit te komen, maar het spel bleef onrustig. De voorsprong van Corenos had halverwege het treffen groter kunnen zijn. Een treffer van Sven Knot werd wegens vermeend buitenspel geannuleerd, maar dat was het bij lange na niet. Berry Kloosterhuis, de assistent van HS ‘88, herhaalde dit trucje in de tweede helft nog een paar keer. Tot grote woede van de bank van de thuisclub. Arbiter Boerema deed er niets aan. Hij was drukker met gele kaarten uitdelen dan met zijn assistent eens te controleren.

Na de wisseling van speelhelft werd er veel minder gevoetbald, zeker door Corenos. De aanvankelijk heldere lucht betrok, er stak een snijdende wind op en de sneeuwvlokken dwarrelden naar beneden. HS ’88 maakte snel gelijk. Sven Rosevink maakte zijn dertiende van deze jaargang op aangeven van Bakker: 1-1. Een doelpunt van Yorik van Dam werd daarna wel terecht afgekeurd.  Onder Siberische omstandigheden knokte Corenos  zich op kousenvoeten terug in de match, toonde meer karakter en dat werd in de slotfase beloond. Twee kakelverse invallers beslisten de strijd. Marcel Dijkstra zette voor en Tim Uil werkte geraffineerd af: 2-1.

Omdat Corenos bij elke gevaarlijke aanval werd ‘beloond’ met een vlagsignaal en HS ’88 onmachtig was nog iets aan de achterstand te doen bleef het bij 2-1. Bovendien toonde doelman Christiaan Buntjer zich betrouwbaar.  HS ’88 blijft door de nederlaag op de derde plaats staan. Trainer Danny Schudde van Holwierde en zijn collega Duurt Dijkman van DVC Appingedam zagen dit met instemming gebeuren. Corenos deed goede zaken, het wist twee plaatsen te stijgen op de ranglijst.

Corenos kreeg de laatste weken de complimenten voor het vertoonde spel, maar daar heb je niet veel aan als je onderaan de streep met lege handen staat. Marco Pesiwarissa maakte na afloop dan ook een opgeluchte indruk: ‘Wij missen de laatste tijd zeven basisspelers en toch voetballen we best aardig. Vorige week waren we tegen Poolster veel beter, maar verloren wel.  Ik heb de jongens vooraf gezegd dat ze dat goede spel eens in een beloning om moesten zetten. Vandaag lukte het. Misschien kwam het wel, omdat we op kunstgras speelden. Daar trainen we immers ook altijd op. We durfden te voetballen vanmiddag.’ Komend weekeinde spelen de Roodeschoolsters op eigen veld tegen De Fivel. Als we daar ook een goed resultaat tegen halen, dan is deze zege pas van grote waarde voor ons’, besloot Pesiwarissa.

Trainer Richard Poortman van HS ’88, die er na dit seizoen de brui aan geeft ‘om ook eens op wintersport te kunnen’, was het helemaal oneens met de visie dat de overwinning verdiend was: ‘Onvoorstelbaar. Wij hadden veel meer balbezit, we speelden voor Sinterklaas vanmiddag. We geven beide doelpunten weg. We kwamen vaak aan de zijkanten door, maar de bezetting voor de goal klopte niet. Wij voetbalden gemakkelijker en hadden ook de betere voetballers. Daarnaast zijn we met teveel randzaken bezig. Tegen de goede ploegen halen we de punten, tegen de minderen verliezen we.’

Corenos speelt dinsdagavond op eigen veld een oefenwedstrijd tegen vijfdeklasser Noordpool UFC. Tijdens dat duel wil de Roodschoulster coach ‘wat dingen uitproberen.’ De aftrap is om acht uur.

* Corenos – HS’88 2-1 (1-0).
Scoreverloop: 38. Jordan Muller 1-0; 54. Sven Rosevink 1-1; 76. Tim Uil 2-1
Scheidsrechter: Jos Boerema (Paterswolde)
Gele kaart: Kevin Haan, Marc Spriensma en Germen Tamsma (allen Corenos), Van Dam, Hartingsveld en Hofstra (allen HS ’88)
Aantal toeschouwers: 200
Foto: Leonie Monden

Corenos: Christiaan Buntjer; Stefan van der Ploeg, Cristian Uil, Raymon Balkema, Germen Tamsma, Kevin Haan (65. Erwin Dijkstra), Sven Knot, Marc Spriensma, Anne-Jan ten Harkel (65. Van Dijken), Jordan Muller en Arjen Tamsma (75. Tim Uil).

HS ’88: Lukas Wijma; Wesley Bakker, Jarno Steursma, Remco Kruit, Yorick van Dam, Joey Kats, Justin de Groot (53. Max Hofstra), Max Martoredjo, Rob Külsen, Sven Rosevink en Bas Breurken (46. Rens van Hartingsveld).

No Replies to "Corenos pakte belangrijke punten tegen HS’88"