Korfballers DWA/Argo pakken belangrijke winst

De korfballers van DWA/Argo hebben het returnduel tegen ROG in een niet onbelangrijke overwinning weten om te zetten. De Groningers kwam op bezoek in Winsum om daar de korfbalderby van het Noorden te spelen.. Het vorige duel eindigde was in een gelijke stand geëindigd en beide ploegen waren ook zaterdag opnieuw aan elkaar gewaagd. Na een 9-9 ruststand wist DWA/Argo de zeer spannende wedstrijd echter met 17-15 naar zich toe te trekken.

Binnen het basisachttal van trainer/coach Lisette Hamminga startte Lieke Stoepker langs de lijn. Nick Brandsma speelde zijn eerste wedstrijd weer na zijn blessure. Dat kwam goed uit,  want Sjouke Hoekstra was door een enkelblessure uitgeschakeld. In de tweede minuut wist de jarige Yarin Smedema de score te openen en pas na zes minuten was er opnieuw een treffer te bewonderen. Ditmaal uit handen van de Groningers. Hierna vielen de scores om en om. De ploegen waren aan elkaar gewaagd, want beide teams wisten steeds op gelijke hoogte te komen en elke keer was er een andere ploeg die het voortouw nam. Dit bleef zo tot aan een tussenstand van 6-6. Hierna scoorde ROG twee treffers op rij, wat er voor zorgde dat de bezoekers een gaatje wisten te slaan. Zo snel als ROG twee treffers maakte, zo snel konden ook Jildau Smedema en haar neef Ole Smedema scoren. En dus was de achterstand weer weggepoetst Hierna waren beide ploegen nog een keer trefzeker, waardoor er halverwege een 9-9 tussenstand op het scorebord verscheen.

Coach Hamminga benadrukte in de rust dat er weer opnieuw dertig minuten alles gegeven moest worden en dat er nog van alles mogelijk was in dit duel. Er moest clean verdedigd worden zoals in de eerste helft en af en toe moest het team even de rust opzoeken in de aanvallen. Na de onderbreking maakte ROG twee treffers op rij, waardoor DWA/Argo andermaal tegen een achterstand aan keek. De thuisclub gaf echter niet op. Sanne Schuuring en Yarin Smedema zorgden er voor dat de stand opnieuw gelijk werd getrokken. Nadat ROG de 11-12 had gemaakt, sloeg DWA/Argo een gaatje. Ole Smedema had beide teams naast elkaar weten te brengen en vervolgens maakte Sanne Schuuring twee belangrijke treffers op rij. DWA/Argo stond nu twee treffers los en, met een 14-12 voorsprong, moest men alles op alles zetten om de voorsprong vast te houden. Met nog ruim tien minuten te gaan kon er nog van alles gebeuren in deze zeer spannende pot, die voor het publiek een leuke wedstrijd was om naar te kijken.

ROG gaf zich ook nog niet gewonnen en maakte er 14-13 van, maar Jildau Smedema was trefzeker en daardoor stond DWA/Argo opnieuw met twee doelpunten voor. Zoals het de gehele wedstrijd eigenlijk al ging, wist ROG in deze spannende slotfase toch weer twee goals te maken: 15-15. De vraag was nu of de derby andermaal in een gelijkspel zou eindigen. Er volgde een enorm spannende slotfase waarin het alle kanten op kon. Uiteindelijk was het DWA/Argo dat als sterkste uit de bus kwam. De binnen de lijnen gekomen Lieke Stoepker zorgde met haar treffer voor 16-15 en Ole Smedema rondde koelbloedig zijn volledig vrije kans af, waardoor de laatste treffer van deze wedstrijd werd gemaakt. Met de 17-15 zege heeft DWA/Argo belangrijke punten gepakt in deze, tot het einde, spannende competitie.

Zaterdag speelt DWA/Argo een uitduel tegen hekkensluiter SIOS. In het vorige duel wist DWA/Argo met 22-19 te winnen. DWA/Argo zal dit duel opnieuw in een overwinning moeten omzetten. Elk punt telt namelijk in de laatste fase van de competitie, waar de onderste twee ploegen degraderen. Het duel in Wolvega gaat om 20.00 uur van start.

* Scores DWA/Argo: Sanne Schuuring en Jildau Smedema (4x), Yarin Smedema en Ole Smedema (3x), Tom van der Laan, Nick Brandsma en Lieke Stoepker (1x).

Uitslagen:
Flamingo’s - De Hoeve                  13-11
HHV        - DIO/Donkerbroek/Odis/VZK  21-13
DWA/Argo   - ROG                       17-15
Spannum    - SIOS                      21- 8

Stand:
Flamingo’s                             11-22
HHV                                    11-13
DIO/Donkerbroek/Odis/VZK               11-12
ROG                                    11-12
Spannum                                10- 9
DWA/Argo                               11- 9
De Hoeve                               10- 8
SIOS                                   11- 1

No Replies to "Korfballers DWA/Argo pakken belangrijke winst"