Klimaatgroep Stars likt wonden na sterke start

De tafeltennissers van Klimaatgroep Stars uit Middelstum liepen er na de thuiswedstrijd tegen de Boer Taverzo 2 uit Zoetermeer wat verloren bij. De wedstrijd begon uitstekend voor de Middelstummers. In de pauze stond de ploeg met 2-1 voor, gevolgd door een 3-1 tussenstand. Daarna gingen de partijen zonder uitzondering naar de gasten zodat aan het einde een 3-4 nederlaag voor de spelers van teammanager Jan Tammenga op het wedstrijdformulier kwam te staan.

Klimaatgroep Stars trad aan met de Belg Arthur Bilas, Colin Rengers en Shuohan Men. Kopman Clement Chobeau was niet aanwezig. Arthur Bilas boekte in de eerste partij een duidelijke overwinning op Ivan Kahn. Datzelfde deed Colin Rengers op overtuigende wijze tegen Patrick Bruijne. Shuohan Men wist de eerste game tegen Arjan Huiden voor zich te beslissen maar daarna was de koek op in een leuke wedstrijd met vele lange snelle slagenwisselingen. Daarmee werd de pauzestand bepaald op 2-1 in het voordeel van KlimaatgroepStars.

Daarna was het Arthur Bilas die er tegen Partrick Bruijne geen gras over liet groeien. Alleen de eerste game ging naar Zoetermeer. De overige games werden op overtuigende wijze door de voor de ‘Middelstummers’ spelende Belg gewonnen. Later bleek dit tevens het laatste punt voor de thuisclub te zijn. Shuohan Men moest haar meerdere erkennen in Ivan Kahn. Colin Rengers en Arjan Huiden maakten er voor het aanwezige publiek een mooie partij van met spectaculaire punten waarvoor je naar het tafeltennis komt kijken. Het kon dan ook bijna niet anders dan dat deze partij zou eindigen in een vijfde game. En dat was dan ook het geval. In deze vijfde game kwam Rengers van 5-9 terug tot 9-9. Het volgende punt was voor Huiden en het laatste punt viel gunstig voor de tegenstander uit Zoetermeer via een randbal. Daarmee had de Boer Taverzo 2 de stand gelijk getrokken en moest het afsluitende dubbelspel de beslissing brengen. Daarin bleek dat Bilas en Rengers veel minder op elkaar waren ingespeeld dan Kahn en Huiden. Het dubbelspel ging dan ook zeer snel naar de tegenstanders die daarmee een 4-3 overwinning boekten op Klimaatgroep Stars.

Al met al een pijnlijk verlies tegen een ploeg waartegen een beter resultaat verwacht werd. Er blef dan ook niets anders over dan de wonden te likken. Klimaatgroep Stars zal de komende wedstrijden uit een ander vaatje moeten tappen om alsnog in de kampioenspoule van de eredivisie, waarnaar men op weg leek, terecht te komen. De eerstvolgende wedstrijd is de thuiswedstrijd tegen Veerhuis/Wessem Westa uit het Limburgse Wessem op zondag 2 april.

No Replies to "Klimaatgroep Stars likt wonden na sterke start"