Regionale clubs spelen midweeks oefenduel

CORENOS – NOORDPOOL UFC 8 – 0
Vierdeklasser Corenos heeft een midweeks oefenduel afgewerkt tegen het Uithuizer Noordpool UFC uit de 5e Klasse D van het zaterdagvoetbal. De Roodeschoolsters wisten op eigen veld met 8-0 te winnen. Trainer Marco Pesiwarissa maakte van de gelegenheid gebruik om spelers van het tweede team en JO19-1 aan het werk te kunnen zien. Van de spelers die afgelopen weekend HS ’88 wisten te kloppen, verschenen alleen Cris Uil, Raymon Balkema en Stefan van der Ploeg aan de aftrap. De anderen werd rust gegund.

‘Wat ik vanavond heb gezien stemt mij zeer tevreden. Je kon duidelijk zien dat het team niet op elkaar was ingespeeld. Maar wat ze moesten doen, deden ze over het algemeen vrij goed. Vooraf hadden we aangegeven dat het resultaat niet zo belangrijk was, maar wel de uitvoering. Dit duel was voor mij de bevestiging dat we bij Corenos met goede dingen bezig zijn’, sprak de oefenmeester na afloop.

Volgens hem steken Cris Uil, Frits Meeuwes en Wouter Wieringa, de trainers van JO19-1, veel tijd en energie in de ontwikkeling van hun spelers en dat was in het duel met Noordpool UFC terug te zien. ‘Daar komt bij dat spelers die de afgelopen periode veel in het tweede elftal hebben gespeeld, zich ook moeiteloos aan het systeem weten aan te passen.’

Een opvallende aanwezig binnen de selectie van Corenos was de 17-jarige Domaro Deenen (zie foto). Op de vraag in welk licht het meespelen van hem moet worden gezien, zegt Pesiwarissa: ‘Het is de vriend van mijn jongste dochter. We zouden hem graag in Roodeschool houden, maar die kans is erg klein. Hij heeft voor FC Groningen en SC Cambuur gespeeld en gokt nu op een andere BVO. Als dat niks wordt is Corenos een optie voor hem. Het is een prima, tweebenige voetballer die snel is en technisch begaafd.’

Zijn behendigheid kon hij een uur etaleren. Dat bleek voldoende voor de jongeling om maar liefst vier keer te scoren. Daarna verdween hij van het toneel nadat hij geblesseerd was geraakt. De overige treffers werden gemaakt door Marcel Dijkstra, Gerard Uil en Thomas Koenz. Een van de treffers (6-0) kwam op naam van Uithuizer Xander Broekhuizen, die een voorzet van Koenz in eigen doel schoot.

NEC DELFZIJL – SIOS 4 – 3
Op het sportpark Centrum in Delfzijl voetbalde derdeklasser NEC Delfzijl tegen het een klasse lager spelende SIOS van interim-coach Wilhem van der Wiel. De thuisclub stond na een half uur spelen al op een 4-0 voorsprong, maar zag de gasten nog tot 4-3 terugkomen.

De verschillen tussen NEC Delfzijl en SIOS zijn niet zo groot. Beide clubs bivakkeren op een plaats waar ze liever niet willen staan. Omdat de Sauwerders hun competitieduel tegen Mamio afgelast zagen worden vonden ze het wel handig om wat oefenminuten te maken. Voor SIOS goed en wel in de gaten had war er was gebeurd, leek NEC Delfzijl het duel al naar zijn hand te hebben gezet.

De thuisclub speelde vele malen beter en SIOS mocht blij zijn dat het bij treffers van Dion Zimmerman, Shaimo Hooi en Devante de Windt (2) bleef. Met wat meer zuinigheid aan de bal en beter bezette posities had de tussenstand veel hoger kunnen zijn. Dat gebeurde echter niet en vervolgens sloeg SIOS voor de thee twee keer spijkerhard terug. Stefan Bultena was verantwoordelijk voor de 4-1 en er waren daarna maar vijf schijven nodig om na een afgeslagen corner opnieuw voor het doel van de gastheren op te duiken. Nu was het Allert de Haan die scoorde en de ruststand op 4-2 wist te bepalen.

Na de thee durfde SIOS meer te voetballen. Het gaf weinig weg, maar mocht blij zijn dat NEC Delfzijl het overzicht kwijt was geraakt. Na een mooie aanval was het Quinten Hogeveen die de Sauwerders nog dichterbij wist te brengen: 4-3. Ondanks de vermetele pogingen om nog een lek in de Delfzijlster defensie te schieten, bleef het daarbij. Namens de thuisclub wist Wilbert Lambeck het net nog wel in beweging te brengen, maar zijn treffer werd afgekeurd omdat er ergens onderweg naar het Sauwerder doel hands was geconstateerd. ‘We hebben ons in het begin veel te gemakkelijk van de mat laten spelen. Daarna gooiden we de schroom van ons af en konden we laten zien dat we een elftal hebben die het iedere tegenstander in onze klasse lastig kan maken’, sprak trainer Wilhem van der Wiel van SIOS na afloop.

Roy Kamps vond het jammer dat zijn spelers verzuimd hadden om veel meer goals te maken. ‘Qua spel was het in de eerste helft genieten geblazen. Het is jammer dat we toen teveel mogelijkheden onbenut hebben gelaten. Maar goed, we hebben in ieder geval weten te winnen. Dit hadden we wel even nodig en hopelijk helpt het ons om het zelfvertrouwen wat op te krikken.’

Er werden overigens nog meer oefenwedstrijden afgewerkt door clubs uit de regio. Holwierde ging op bezoek bij derdeklasser HFC ’15 en verloor met 4-2. Voor de thuisclub scoorden Harmen Smit, Rick van Lent en Robby van Sluis. Van Sander ten Hove kregen de gastheren een treffer cadeau. Hij mikte in eigen doel. Zijn teamgenoten Koen Tuil en Peter Bouwsema wisten wel aan de goeie kant van het veld te scoren. Het Ten Boerster Omlandia heeft op eigen veld wat vertrouwen getankt voor de komende competitieduels. Vierdeklasser Siddeburen werd met 5-0 aan de kant geschoven. Stefan Nieboer en Sem van Dijk scoorden ieder twee keer. Ook Ruben Meijer pikte een treffer mee. Zaterdag ontvangen de witblauwen op eigen veld SC Loppersum.

No Replies to "Regionale clubs spelen midweeks oefenduel"