Oefenverlies DVC in aanloop naar duel met VVK

Vierdeklasser DVC Appingedam is een van de verenigingen die dit weekeinde geen competitieverplichtingen heeft. En dus besloot trainer Duurt Dijkman maar een oefenduel in te gelasten. De Damsters gingen op bezoek bij de zondagvoetballers van Annen, uitkomend in de tweede klasse. DVC verloor de ontmoeting met 2-0, maar toonde aan aardig mee te kunnen komen en lijkt wel klaar te zijn voor de niet onbelangrijke uitwedstrijd tegen VVK.

In de eerste fase van de tweestrijd wist DVC goed druk op de defensie van de Drenten te zetten. Hieruit ontstonden kleine mogelijkheden, maar omdat de eindpass ontbrak, bleef het daar ook bij. Na een kwart wedstrijd werd er slecht uitverdedigd door de gasten. De thuisclub mocht een vrije trap nemen die op de paal belandde. Daarna ging het in defensief opzicht weer mis bij DVC toen bijna in dezelfde actie Damian Over e bal ongelukkig op zijn arm kreeg en het leer op de stip kwam te liggen. Vanaf elf meter wist Annen de score open te breken. Daarna was de tweedeklasser de bovenliggende partij, raakten ze ook nog een keer de lat en hadden de bezoekers het geluk dat een bal voorlangs niet binnen gewerkt kon worden. Vanuit de omschakeling probeerde het team van Duurt Dijkman tot succes te komen en waren er mogelijkheden voor Diyar Kaya en Peter van Hunnik. DIe bleven onbenut. Vervolgens liet Annen wel een doeltreffend omschakelmoment zien en dat betekende halverwege het treffen een 2-0 stand.

Na de doelwisseling was de thuisclub veel meer aan de bal, maar op wat corners en een schot in het zijnet na kregen ze geen echt grote mogelijkheden. DVC had de zaakjes verdedigend aardig op orde en wist zichzelf enkele prima kansen te creëren. Jeroen van Hunnik en Diyar Kaya kwamen dicht bij een treffer. De beste poging om te scoren was echter voor Damian Over, die oog in oog met de Drentse doelman echter niet wist af te drukken. Het bleef bij de twee doelpunten die voor de thee waren gevallen en hoewel niemand graag verliest, zag oefenmeester Duurt Dijkman genoeg aanknopingspunten om het vervolg van de competitie met vertrouwen tegemoet te zien.

DVC Appingedam speelt op zaterdag 25 maart de uitwedstrijd tegen VVK, een van de naaste concurrenten in de strijd om nacompetitie voor promotie. De Stadjers hebben net als DVC vijftien duels gespeld, maar wel drie punten minder verzameld. Eerder dit seizoen wisten de Damsters in eigen huis met 2-1 te winnen. Diyar Kaya scoorde toen beide goals voor de gastheren. Namens VVK wist Tim van der Molen het net toen te laten bollen.

No Replies to "Oefenverlies DVC in aanloop naar duel met VVK"