Agressief voetballend De Fivel zet Corenos op zijspoor

Corenos heeft zichzelf een hele slechte dienst bewezen door de thuiswedstrijd tegen De Fivel met 1-3 te verliezen. Een goede wedstrijd werd het niet tussen de beide teams die zich allebei zorgen moeten maken over klassebehoud. Oefenmeester Elle Smit van De Fivel vatte het duel na afloop heel treffend samen. ‘Mooi was het allemaal niet, maar lelijke wedstrijden moet je ook kunnen winnen.’ Voor goed voetbal moesten de liefhebbers dan ook niet op het Roodeschoolster sportpark zijn.

Het duel tussen de twee gepromoveerde ploegen betrof een regelrechte zespuntenwedstrijd. De verschillen tussen de nummer zes en de nummer tien van 4C bedroeg voor de aftrap slechts drie punten en dus stond beide teams maar een doel voor ogen. Een driepunter scoren om in elk geval uit de onderste regionen weg te blijven.

Vanaf de eerste minuut toonde De Fivel veel meer agressie en felheid. Ze wisten telkens een stap eerder in de duels te komen, die ze dan ook meestal winnend afsloten, en zochten de grenzen van het toelaatbare op. De scheidsrechter vond het mannelijke voetbal wel goed en liet het op zijn beloop. Corenos toonde zich geen schim van de ploeg die een week eerder HS ’88 aan de kant had weten te zetten. Het lukte de thuisclub niet om de bal in de ploeg te houden. De Fivel zette agressief druk als Corenos aan opbouwen begon te denken. Balverlies aan de zijde van de gastheren was dan ook telkens een onvermijdelijk gegeven.

Toch was de eerste kans voor Corenos. Jordan Muller kwam aan de linkerkant van het veld goed door, maar zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Ruud Kuizinga. De thuisclub bleef de opbouw zoeken, terwijl De Fivel de druk op het Roodeschoolster doel probeerde te houden. Na 35 minuten veroverden de gasten het leer aan de zijlijn. De voorzet van Emiel Bos werd door Eirik Eide, de kleinste man van het veld, voorbij de tweede paal tegen het nylon gekopt: 0-1. Als het opbouwend niet lukt, is het zaak dat je met wat meer opportunisme speelt. Corenos kreeg dat echter niet voor elkaar.

Het was tekenend voor de manier waarop Corenos de duels aanging. Amper van de schrik bekomen, ging het opnieuw mis in de opbouw, waarna de thuisclub alles uit de kast moest halen om een Riepster mogelijkheid te verijdelen. Daarbij kreeg Stefan van der Ploeg de bal op de arm, waarna het leer op elf meter kwam te liggen. Emiel Bos maakte dankbaar gebruik van dat buitenkansje en bepaalde de ruststand op 0-2.

Toen de acteurs voor het tweede bedrijf weer op het veld waren verschenen, bleek dat oefenmeester Marco Pesiwarissa had ingegrepen. Kevin Haan en Tim Uil hadden het strijdtoneel verlaten. Wouter Wieringa en Marcel Dijkstra werden als verse krachten binnen de lijnen geposteerd. Corenos was ineens een stuk feller, had veel meer balbezit en pompte veel ballen in het strafschopgebied van De Fivel, maar wist zelden echt gevaarlijk te worden. De bezoekers loerden intussen op de counter. Eirik Eide has zijn tweede moeten maken maar werd teruggefloten.

Met nog meer aanvallende impulsen probeerde de thuisclub het tij te keren. De aanvalsdrift leidde niet tot de aansluiting, maar tot de nekslag van De Fivel. In de 76e minuut profiteerden de gasten van balverlies aan de zijde van Corenos. Chris van Dijken was de gevierde man aan de zijde van de Riepsters: 0-3. Het duel zat nu wel op slot. Daar kon de late treffer van Corenos ook niks meer aan veranderen. In de 87e minuut viel een hoge, lang gespeelde bal verkeerd en was het Erwin Dijkstra die de eindstand mocht laten aantekenen: 1-3.

Marco Pesiwarissa (Corenos): ‘Het enige dat ik de ploeg verwijt, is dat we ons in de eerste helft de kaas veel te gemakkelijk van het brood hebben laten eten. We verloren alle duels en waren niet fel en agressief genoeg. Het begint met het winnen van duels, het fysiek sterker willen zijn dan de tegenstander. Daarnaast probeerden we constant de opbouw te zoeken, maar dat ging een paar keer mis. Misschien hadden we net als De Fivel wat eerder de lange bal moeten hanteren. Het was al met al een verdiende overwinning voor De Fivel. De resterende weken worden zeer belangrijk voor ons.’

Elle Smit (De Fivel): ‘Je hebt soms van die wedstrijden die je misschien wel mooier wilt afwerken, maar daar malen we in dit geval niet om. Corenos probeerde hoog druk te zetten, waardoor wij de ruimte kregen om de lange bal te spelen. Omdat de tweede bal ook vaak voor ons was, wisten we veel dreigender te worden. Er zat van beide kanten te weinig voetbal in. Maar goed, een lelijke wedstrijd winnen levert ook drie punten op en dit is wel lekker.’

* Corenos – De Fivel 1-3 (0-2). Eirik Eide 0-1; Emiel Bos 0-2 (strafschop); Chris van Dijken 0-3; Erwin Dijkstra 1-3 (foto: Leonie Monden).

No Replies to "Agressief voetballend De Fivel zet Corenos op zijspoor"