Poolster heeft geen moeite met slotlicht SC Stadspark

Poolster heeft in eigen huis een 3-0 overwinning weten te boeken op slotlicht SC Stadspark. Dat was een iets ‘zuiniger’ resultaat dan de 0-8 die eerder dit seizoen werd neergezet, maar desondanks was trainer Jeroen de Groot zeer content met de driepunter. ‘Het was een mooie zaterdag in Spijk. Ons tweede en derde elftal hadden al gewonnen, wij hebben er een zege aan toe weten te voegen’, aldus trainer Jeroen de Groot.

Het veld van Poolster lag er allesbehalve goed bij, waardoor goed voetbal eigenlijk onmogelijk was. Het was dan ook lastig spelen tegen een ploeg die zeer behoudend speelde en zich amper tot avontuurlijke dingen liet verleiden. De 5-4-1 formatie van de Stadjers liet ook meteen de bedoelingen wel zien. Achterin een stevig slot op de deur en dan maar hopen dat die ene pion voorin nog iets zou kunnen bewerkstelligen. Dat zou er niet van komen. Doelman Simon Dijkman hoefde amper in actie te komen en moest af en toe een bal oprapen waarin totaal geen gevaar school. Het was aan Poolster om geduldig te blijven. Niet in paniek raken als het even wat lastig wordt. Dat deden de gastheren goed, al waren er ook wat slordige fases. Het geduld was er, de bal werd van kant naar kant gespeeld en er werd constant gekeken waar de ruimtes lagen om de defensie van SC Stadspark te ontrafelen. Kevin Bijlsma en Johan de Groot kregen een mogelijkheid, maar kwamen niet tot scoren. Tom Dijkman kreeg misschien wel de grootste mogelijkheid nadat hij alleen voor de doelman van de gasten was verschenen. Het lukte hem ook niet om de bal tussen de palen door te jagen.

Er was een half uur gespeeld toen het Johan de Groot wel lukte om de score open te breken na een assist van Jesse Smit: 1-0. Dat gaf Poolster wat meer lucht. Voor de thee was het daarna nog een keer raak. Een corner van Robin Uilhoorn werd door Johan de Groot tegen het nylon gekopt en daarmee had hij zijn tweede treffer op naam staan: 2-0. Net als in het eerste bedrijf was Poolster ook na de thee de betere van de twee ploegen en was het eigenlijk wachten op een volgende, doeltreffende uithaal.

Een voorzet van Kevin Bijlsma vanaf rechts moest door een verdediger van SC Stadspark uit het doelgebied worden weggewerkt, maar hij passeerde zijn eigen goalie: 3-0. Daarna wist Robin Uilhoorn de onderkant van de lat nog te toucheren, waren Jesse Smit en Kevin Bijlsma eveneens dicht bij een treffer, maar doelpunten vielen er niet meer.

Het gaat vooral in dit soort wedstrijden over aanvallers en het maken van doelpunten, maar een niet onbelangrijk aandeel was er zeker ook voor de defensie van Poolster. Zonder dat het ze nou erg lastig werd gemaakt, stonden Johan Dijkman, Niels Smit en Robbert Kok wel hun mannetje. De laatste linie deed het prima, ving SC Stadspark daar op waar het vereist werd en gaven niets weg. De Groot vond het naderhand belangrijk om dit drietal even te benoemen. ‘Niets ten nadele van de rest, maar ze moeten er wel staan als het nodig is en dat gebeurde. Daar ben ik heel content mee.’

Hij sprak na afloop overigens van een ‘nette en reguliere overwinning.’ Er gebeurden geen gekke dingen in de zin van blessures of gele kaarten. ‘We hebben heel volwassen gespeeld. We kunnen weer drie punten bijschrijven. We waren gretig en de tevredenheid overheerst. We gaan vol vertrouwen naar Mamio. Dat zijn niet de wedstrijden waarin je wonderen moet verwachten, maar we gaan er uiteraard wel voor. Na Mamio volgt er een reeks wedstrijden tegen ploegen die onder ons staan. De competitie is nog niet klaar.’

* Poolster – SC Stadspark 3-0 (2-0). Johan de Groot 1-0; Johan de Groot 2-0; 3-0 (e.d). (foto: Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "Poolster heeft geen moeite met slotlicht SC Stadspark"