SV Bedum schiet niks op met remise tegen Zuidhorn

SV Bedum heeft niet nog een keer een memorabel duel tegen Zuidhorn weten te spelen. Eind oktober verscheen er na negentig minuten en een krankjorume wedstrijd een 4-5 zege op het wedstrijdformulier voor de Bedumers. Op het eigen kunstgras wist de thuisploeg echter niet te overtuigen. Beide ploegen kwamen na een doelpuntloze eerste helft tot een 2-2 eindstand. Van een heel erg hoog niveau was het duel van beide kanten niet.

De Bedumers wisten aanvankelijk niet lekker in de wedstrijd te komen. Het initiatief aan en zonder de bal stonden de gastheren wat flets te spelen. Er moest langs de kant heel wat coaching worden verricht om te voorkomen dat de thuisclub het zichzelf moeilijk zou maken. Bij vlagen ging het uiteindelijk wel wat beter en kreeg SV Bedum ook een tweetal grote mogelijkheden die allebei op naam van Mark Slager kwamen te staan. Oog in oog met de doelman van Zuidhorn wist hij echter niet tot afronding te komen. Op wat kleine kansjes na was het wat dat betreft ook wel wat de paarshemden konden laten zien. Ook Zuidhorn probeerde het in de eerste helft wel, maar echt gevaarlijk werden de gasten niet en dus kon de man van het scorebord rustig aan de thee beginnen. Er zou in het eerste bedrijf niet gescoord worden.

Nadat er van speelhelft was gewisseld ging SV Bedum iets opportunistischer spelen. De lange bal werd gehanteerd en ook de tweede bal viel vaak de goede kant op. Zuidhorn moest achteruit en leek op achterstand te zullen komen nadat een corner niet goed was weggewerkt en de bal door Twan Ahlers middels een omhaal richting het doel van de gasten werd getransporteerd. Die poging mislukte, maar Robin ten Kate was ter plekke om toch nog een mooi eind aan de actie te breien: 1-0.

De druk werd opgevoerd en SV Bedum leek serieus jacht te willen maken op een vroegtijdige beslissing. Mark Kruizinga had die misschien wel op zijn schoen, maar wist het leer niet tussen de palen door te krijgen. Na een uur spelen werd een terugspeelbal vanaf de middenlijn onderschept, maar de gastheren mochten opgelucht ademhalen, want het speeltuig kon naast het doel worden getikt. De corner aansluitende corner werd uit de zestien meter geschoten, maar meteen ingeleverd bij Gideon Kooistra en die trok de stand gelijk: 1-1.

De thuisclub was het initiatief daarna even kwijt. Men durfde de combinaties niet meer aan te gaan en aan de bal was het allemaal te slordig. Het had er alle schijn van dat de ploeg van trainer Robbie Wentink bezig was met het kopiëren van een deel van de eerste helft, toen het bij vlagen ook al niet van een leien dakje was gegaan. Zuidhorn rook bloed, trok de teugels wat aan en kwam in de 77e minuut op voorsprong door een treffer van oud-Eenrumer David Albert Villalta: 1-2. Donkere wolken pakten zich samen boven het Bedumer sportpark, want een nederlaag was wel het laatste dat de thuisclub kon gebruiken. Sterker nog, eigenlijk was het behalen van een overwinning de enige optie die men had om de degradatiezorgen wat te verlichten.

SV Bedum liet het in de slotfase allemaal wat over zich heen komen en ontsnapte zelfs nog aan een strafschop wegens vasthouden door Robin ten Kate, maar de scheidsrechter van dienst wilde van niks weten. De seconden tikten akelig snel voorbij toen de gastheren het nog een keer probeerden. Invaller Timo Laninga ging er op rechts vandoor, wist tot een voorzet te komen en Richard de Boer was zo slim om de bal aan zich voorbij te laten gaan. Kennelijk had hij in zijn rug al de aanwezigheid van Jimi Hoeksema gevoeld, die het leer tegen de touwen wist te schuiven: 2-2.

Daar zou het ook bij blijven en dus was de vraag aan Wentink wat zijn team nou eigenlijk met die remise was opgeschoten. ‘Tijdens wedstrijden balanceren we vaak op een dun, mentaal draadje. Of het gaat heel goed, of we hebben moeite om met tegenslagen om te gaan. We schieten niets op met het punt, maar het was het maximale dat we er uit konden halen. Het voelde later in de kleedkamer echter als een nederlaag. Ik begrijp dat wel, maar we hebben vooral van onszelf verloren.’

Komend weekeinde wacht SV Bedum opnieuw een cruciaal duel, als men op bezoek gaat bij LTC. Een team dat eveneens geen enkele reden heeft om rustig achterover te leunen. Daarvoor is het negen ronden voor het einde van de competitie veel te druk in de onderste regionen van de 2e Klasse L. De eerste ontmoeting tussen beide clubs eindigde eerder dit seizoen in een doelpuntloze remise.

* SV Bedum – Zuidhorn 2-2 (0-0). Robin ten Kate 1-0; Gideon Kooistra 1-1; David Albert Villalta 1-2; Jimi Hoeksema 2-2.

No Replies to "SV Bedum schiet niks op met remise tegen Zuidhorn"