Zeester maakt halve misstap in duel met Warffum

Zeester heeft zichzelf lelijk in de vingers gesneden door op eigen veld, na een 2-1 en een 4-2 voorsprong, uiteindelijk met 4-4 gelijk te spelen in het duel met Warffum. Bij winst had het team van trainer Jaap van der Ploeg prima zaken kunnen doen in de strijd om promotie achter de aanstaande kampioen RZ Baflo, dat zelf niet in actie kwam. Omdat de achtervolgers De Lauwers (3-0) en Ezinge (2-1) wel allebei wisten te winnen, is de spanning in 5D alleen maar toegenomen.

De toeschouwers waren de grote winnaars in Zoutkamp, want het werd in ieder geval een vermakelijke remise. Aan Warffumer zijde moest Jarell Corbijn verstek laten gaan vanwege een blessure. Lucas Bakker was vanuit de JO19 overgekomen om de selectie van Warffum te completeren. Het veld was allerminst goed te bespelen en dus zagen de toeschouwers de bal vooral door de lucht vliegen op weg naar een volgend aanspeelpunt.

Het eerste doelpunt viel in de 18e minuut en kwam op naam van Roy Kuipers, na een afgemeten voorzet van Giovanny Renses: 0-1. Zeester bleek er niet van onder de indruk te zijn, want nog geen zes minuten later was de achterstand al weer weggepoetst. Een ingooi van Warffum werd simpel onderschept en na een directe pass was het Jordy Knol die uitstekend wist af te ronden: 1-1. Het vervolg van het duel was vooral rommelig en ongecontroleerd omdat niet duidelijk was waar de bal heen zou stuiteren als er een keer over de grond werd gespeeld. Toch probeerden beide teams er voetballend iets van te maken, was er veel inzet en werd er soms hard gespeeld. Af en toe moest er ook opgetreden worden, maar erg vervelend werd het nooit. Zeester wist voor de thee op voorsprong te komen toen scheidsrechter Jan van Leeuwen op de rand van het Warffumer strafschopgebied een handsbal meende te hebben gezien. Het presentje werd uitgepakt door Levi Veenstra: 2-1.

De tweede helft was amper op gang gekomen of de gelijkmaker van Warffum lag al in het mandje. Jeroen Zwart wist kopend te scoren na een uitstekend genomen vrije trap van Roy Kuipers: 2-2. Veel plezier beleefden de gasten niet aan de gelijkmaker, want meteen na de hernieuwde aftrap was Zeester weer succesvol. De gastheren wisten op rechts weg te komen via Jasper Nienhuis. Hij besloot op de zijkant van het Warffumer strafschopgebied zijn voet onder de bal te plaatsen. En of het nou een voorzet moest worden of niet, daar verschilden de meningen over. Het leer kreeg in ieder geval zoveel vaart mee dat goalie Ramon Dijkema er alleen maar naar kon kijken: 3-2. Warffum leek daarna even van slag te zijn. Zeester begon ineens gemakkelijker te spelen, vond de vrije man vaker en wist na een uur spelen nog een keer te scoren. Nu was Henri Nienhuis de doelpuntenmaker: 4-2. De thuisclub leek op rozen te zitten.

Warffum hield zich daarna wat teveel met allerlei randzaken bezig en trainer Nico de Vries besloot in te grijpen. Cedric Schuiling en Timo Hooijer werden naar de kant gehaald en voor hen kwamen Jelle van der Veen en Gertjan Meijer binnen de lijnen. Aan de kant van Zeester werd Danny Beerda vervangen door Jesse Tjoelker. Beerda zal waarschijnlijk tandenknarsend op de bank hebben gezeten, want Warffum weigerde na de omzettingen op te geven en met succes. Verdediger Delano Corbijn zorgde koppend voor 4-3 na een assist van Roy Kuipers en daarna gaven de ‘kanaries’ nog wat extra gas bij. Het was Jeroen Zwart die de ploegen weer op gelijke hoogte wist te brengen. De bal leek houdbaar, maar glipte door de vingers van doelman Daniël Veenstra: 4-4. Vince van der Veen kreeg namens de Zoutkampers nog een aantal mogelijkheden om de winst in eigen huis te houden en ook Warffum liet zich niet onbetuigd, maar gescoord werd er niet meer.

* Zeester – Warffum 4-4 (2-1). Roy Kuipers 0- 1; Jordy Knol 1-1; Levi Veenstra 2-1; Jeroen Zwart 2-2; Jasper Nienhuis 3-2; Henri Nienhuis 4-2; Delano Corbijn 4-3; Jeroen Zwart 4-4 (foto: Jan Gerdez).

No Replies to "Zeester maakt halve misstap in duel met Warffum"