Meedhuizen doet prima zaken in duel met BATO

Vijfdeklasser Meedhuizen heeft zichzelf een prima dienst bewezen door de thuiswedstrijd tegen BATO in ene 4-1 overwinning om te zetten. De Winschoters hadden eerder dit seizoen in eigen huis nog met dezelfde cijfers weten te winnen.

Het betrof nu de eerste wedstrijd uit de derde periode van de 5e Klasse F. Beide clubs waren er op gebrand om hierin een goede start te maken. Meedhuizen had op voorhand een licht voordeel, omdat het een wedstrijd minder dan BATO heeft gespeeld, maar wel het zelfde aantal punten kon overleggen. Het team van interim-coach Bob Mulder wist het duel al snel naar zich toe te trekken en creëerde een aantal goede mogelijkheden. Een corner van Roy de Groot werd door Kevin Reiffers tegen de touwen geknald en dat betekende de openingstreffer: 1-0. BATO probeerde in de counter terug te slaan, maar centrale verdediger Wim Jansema wist de angel uit de tegenaanval te halen. Dat zou hij nog vaker doen en dus werd hij zo’n beetje de nachtmerrie van de Winschoter aanvalslinie. Een hele ongelukkige terugspeelbal leverde de volgende Meedhuizer treffer op. Ergens tussen de verdediging en doelman Bjarne Brouwer zat een polletje gras dat iets anders met de bal deed dan de goalie had verwacht. Edy Silva Lima was er als de kippen bij om het leer te onderscheppen en voor een verdubbeling van de marge te zorgen: 2-0. BATO dacht voor de rust nog iets terug te doen, maar nu lag de boomlange Meedhuizer doelman Mickeal Bos in de weg.

Er leek geen vuiltje aan de lucht te zijn voor de brigade van Mulder, ook omdat in het begin van de tweede helft alles er op wees dat Meedhuizen het duel snel op slot zou gooien. De mogelijkheden om dit te doen waren er, maar de groenhemden weigerden vooralsnog de trekker over te halen. Met dank aan goalie Brouwer trouwens, die zijn team nog enigszins overeind wist te houden. Meedhuizen leek de teugels daarna wat te laten vieren, zonder daarbij in grote problemen te komen. Na een splijtende pass van Kevin Reiffers door het hart van de Winschoter defensie stond Rafael Leirissa ineens oog in oog met doelman Brouwer. Hij maakte geen fout en trof het nylon: 3-0.

BATO wilde vooralsnog niet van opgeven weten, smeet de deur achterin open in de jacht op één of misschien wel meer treffers. De geboden ruimte werd goed benut door de thuisclub die in Jelmar Christiaans hun vierde trefzekere speler hadden. Hij werd door Roy de Groot op pad gestuurd, sneed op fraaie wijze naar binnen en krulde het leer met zijn linkerbeen tussen de palen door: 4-0. Niels van Delden mocht vervolgens de eer nog redden (4-1) voor BATO. Meer was de gasten niet gegund.

Oefenmeester Bob Mulder was na afloop tevreden over de prestatie van zijn mannen. ‘Ik heb genoten van jullie’, luidde na afloop zijn korte en krachtige commentaar. Zaterdag gaat Meedhuizen op bezoek bij ZNC, dat op verrassende wijze kampioenskandidaat SC Scheemda op een remise wist te houden.

* Meedhuizen – BATO 4-1 (2-0). Kevin Reiffers 1-0; Edy Silva Lima 2-0; Rafael Leirissa 3-0; Jelmar Christiaans 4-0; Niels van Delden 4-1 (foto: Martias Roossien).

No Replies to "Meedhuizen doet prima zaken in duel met BATO"