Belangrijke winst voor SC Loppersum op TLC

Op een zwaar, nat en winderig sportpark heeft gastheer SC Loppersum een belangrijke zege weten te boeken op het bezoekende TLC. De gasten werden met een 3-0 nederlaag terug naar huis gestuurd door de mannen van trainer David van der Kam. Over de hele wedstrijd bekeken viel er weinig op de overwinning af te dingen, omdat TLC eigenlijk nooit een echte vuist kon maken.

De Lopsters begonnen goed aan het treffen en kregen binnen tien minuten nadat er voor de eerste keer was afgetrapt al enkele kansen. Jacob Havinga en Diederik Dijk hadden de score moeten openen, maar misten het doel. Na een kwartier spelen was het wel raak. Een voorzet van Diederik Dijk werd door Rolf Oosterhuis tot doelpunt gepromoveerd: 1-0. Goed voetbal was gezien de belabberde omstandigheden geen optie. Er moest gewoon keihard voor iedere bal worden gewerkt op het slechte veld, dat er gedurende het duel niet beter op werd.

Na de openingstreffer leek SC Loppersum wat gas terug te nemen en kreeg TLC een optisch overwicht, Echte kansen kreeg de Tolbert Leek Combinatie niet, maar dreigend was het iedere keer wel. Met de wind in de rug waren de ingebrachte ballen behoorlijk onvoorspelbaar. Na een half uur spelen wist Diederik Dijk de marge te verdubbelen. Hij krulde een vrije trap netjes over de opgestelde muur en langs de kansloze doelman van de gasten: 2-0. De thuisclub kreeg daarna mogelijkheden om het duel op slot te gooien. Jacob Havinga verscheen oog in oog met de goalie van TLC, maar schoof het leer naast. Een bal van Joris Jurna vloog via binnenkant paal het veld weer in.

Nog een goal maken zou betekenen dat het laatste sprankje hoop op een goed resultaat voor TLC zou verdwijnen, dus was de opdracht in de tweede helft simpel. Zo snel mogelijk dat doelpunt maken bleek nog niet eenvoudig te zijn. Het duurde zelfs tot driekwart wedstrijd alvorens het gewenste resultaat was bereikt. Na een assist van Joris Jurna lepelde Diederijk Dijk zijn tweede van de middag tegen de touwen: 3-0. Daarna kwam Ids In het Veld binnen de lijnen voor Job van Zanten, die vanaf de aftrap had meegedaan en naar behoren had gespeeld. TLC probeerde het nog wel, maar had de grootste moeite om de bal in de ploeg te houden. Ook dat kon voor een groot deel aan de omstandigheden worden toegeschreven. Uiteindelijk klonk het laatste fluitsignaal en mocht SC Loppersum drie kostbare punten bijschrijven.

David van der Kam sprak naderhand over een matige wedstrijd met veel flipperkastvoetbal en weinig rust binnen zijn ploeg. ‘Maar daar waren de omstandigheden ook niet naar. Ik kan allerlei redenen opnoemen waarom het een matige wedstrijd was en wat we beter hadden moeten doen, maar dat is nu even niet belangrijk. Het doel was om te winnen en dat hebben we gedaan. We hebben er zelf drie gemaakt en tegentreffers geïncasseerd. Dit zijn wedstrijden die je moet winnen. Laten we zeggen dat ik niet blij ben met het vertoonde spel, maar wel met de drie punten.’

Zaterdag gaan de Lopsters op bezoek bij hekkensluiter Niekerk, dat na een verblijf van een jaar vrijwel zeker weer naar de vierde klasse zal afdalen. De drager van de rode lantaarn heeft dit seizoen nog geen enkele overwinning weten te boeken, maar speelde al wel zes keer gelijk. In eigen huis wist SC Loppersum eerder dit seizoen met 5-1 te winnen.

* SC Loppersum – TLC 3-0 (2-0). Rolf Oosterhuis 1-0; Diederik Dijk 2-0; Diederik Dijk 3-0.

No Replies to "Belangrijke winst voor SC Loppersum op TLC"