Corenos stelt teleur in duel met SC Stadspark

Corenos heeft zich na de nederlaag tegen De Fivel niet weten te herstellen in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter SC Stadspark. De mannen van trainer Marco Pesiwarissa kwamen, nadat ze in de extra tijd nog met 1-2 aan de leiding gingen, niet verder dan een teleurstellende 2-2 remise.

In de warming-up haakte Chris Uil af vanwege een bovenbeenblessure. Zijn vervanger was Robert van Dijken. Brian Pattiwael en Germen Tamsma keerden weer terug bij de selectie. Het duel begon van beide kanten erg rommelig. De onzuivere passes stapelden zich op, er was sprake van veel balverlies en verkeerde balaannames. SC Stadspark, dat tot aan de aftrap slechts elf goals had weten te maken, kreeg een aantal schietkansen die over het Roodeschoolster doel vlogen. Aan de andere kant had Corenos ook kunnen scoren, maar ontbrak het ook nu weer aan de afwerking.

De thuisclub kwam na ruim een half uur spelen op voorsprong. In eerste instantie wist goalie Christiaan Buntjer nog redding te brengen, maar op de rebound van Bram Boon moest hij het antwoord schuldig blijven: 1-0. Niet veel later verdween hij geblesseerd van het strijdtoneel. Hij werd vervangen door Mark Monden. In de 42e minuut kwamen de gasten langszij door een doelpunt van Jordan Muller. Hij schoot een vrije trap van een meter of twintig strak langs de muur en in het doel: 1-1.

Het spelbeeld was na de rust ongewijzigd, al had Corenos wel meer balbezit. Marcel Dijkstra was binnen de lijnen gebracht voor broer Erwin. Na vijf minuten spelen kreeg hij meteen de mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te schieten. Oog in oog met de doelman van de gastheren verzuimde hij dit te doen. SC Stadspark beperkte zich na rust vooral tot tegenhouden, terwijl Corenos juist de voorsprong wilde. Marcel Dijkstra en Sven Knot lieten de kansen liggen en het duurde zelfs tot de 84e minuut alvorens men de leiding wist te nemen. Een prima voorzet van Anne-Jan ten Harkel leidde tot een tweede treffer van Jordan Muller: 1-2. Het leek de verlossende treffer te zijn, ware het niet dat SC Stadspark nog een nare verrassing in huis had. Met nog enkele minuten te gaan was Corenos al overgeschakeld op het soort voetbal dat niet fraai is om te zien. Het was alle hens aan dek om toch vooral stand te houden. De Stadjers kregen een drietal corners die uitverdedigd konden worden, maar na 94 minuten ging het dan toch nog mis. Een ingooi van Corenos werd onderschept, waarna de bal razendsnel richting het doel van Corenos werd getransporteerd en vervolgens werd een spelhervatting van de gasten min of meer door de thuisclub tot doelpunt gepromoveerd door Jeroen van Gestel: 2-2.

‘We waren vooraf gewaarschuwd aangezien DVC en De Heracliden hier ook punten hadden verspeeld. Het veld was voor ons geen excuus, aangezien wij ook op kunstgras trainen. Wat we nu op de mat hebben gelegd, was echter ondermaats. Op alle basisprincipes van het voetbal scoorden we een onvoldoende. Als je op voorsprong komt moet je er alles aan doen om de wedstrijd over de streep te trekken en dat hebben we nagelaten. Of dit een leermoment is? Nee, want we hebben vaker in dit soort situaties gezeten. Het mag geen excuus zijn , maar als je ervaren rotten als Wesley Dijksterhuis, Elwin Wezeman, Cris Uil, Kevin Pathuis, Joran Knot en Lars Baar in je elftal mist, dan lever je wel heel veel kwaliteit in.’

* SC Stadspark – Corenos 2-2 (1-1). Bram Boon 1-0; Jordan Muller 1-1; Jordan Muller 1-2; Jeroen van Gestel 2-2 (foto: Leonie Monden).

No Replies to "Corenos stelt teleur in duel met SC Stadspark"