Doelpuntloos gelijkspel RZ Baflo in duel met De Lauwers

RZ Baflo is op een bar slecht veld niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen De Lauwers. De gasten vonden het kennelijk geen bezwaar om in de slagregens te spelen en tegen de harde wind op te boksen. ‘Dit was typisch zo’n zaterdag voor elftallen met veel fysieke kracht en dat ingrediënt was aan De Lauwers wel besteed’, sprak trainer Willem Kluin van RZ Baflo na afloop van de matige vertoning.

‘Eigenlijk was het helemaal geen weer om te voetballen. Wie doe je er nou een lol mee om in dit soort weersomstandigheden langs of binnen de lijnen te staan. Ons veld is al niet een van de besten, maar was na de wedstrijd helemaal in een moeras omgetoverd’, aldus Kluin. De toeschouwers die zich wel langs het veld hadden gewaagd, kregen de ene na de andere glijpartij te zien. De Lauwers was zich goed bewust van het belang van de wedstrijd en zat er dan ook bovenop. De gasten moesten wel een resultaat boeken om zicht op de bovenste plaatsen te houden.

Winst zou de ploeg uit Warfstermolen in ieder geval naast het op de derde plaats bivakkerende ZEC brengen. Grote kansen konden er amper genoteerd worden. Of het moet al de poging van Mark van Zanten zijn geweest. Doelman Mathijs van der Laan raakte daarbij geblesseerd, maar kon uiteindelijk verder spelen. Aan de andere kant was zijn collega Cedric Tillema minder gelukkig. Hij raakte bij het wegschieten van de bal geblesseerd aan zijn knie en moest het veld ruimen. Rick Folkerts nam zijn plaats onder de lat in.

Het moddergevecht, dat volgens Kluin weinig met voetbal te maken had, voltrok zich zelden voor het doel van een van de teams. Er vielen in het eerste bedrijf dan ook geen treffers. Na de thee werd het er niet veel beter op. Al was de voor Reinout Geuze in het veld gekomen Sam Lukassen nog wel dicht bij de openingstreffer betrokken. Zijn voorzet kon niet door Mark van Zanten tot doelpunt worden opgewaardeerd. ‘Dat was ook eigenlijk het enige hoogtepunt van ons in de tweede helft. Als je als meer voetballend team niet goed uit de voeten kan, moet je met je fysiek en een stuk opportunisme aan de slag. Je ziet ook aan andere resultaten in onze klasse dat de echte vechtploegen punten pakken in dit soort wedstrijden. Maar goed, we hebben er in ieder geval een punt aan overgehouden en eigenlijk moeten we daar gewoon blij mee zijn, want Zeester laat er drie liggen en ook Ezinge is onderuit gegaan tegen een laagvlieger. Het is voor ons zaak dat we het hoofd er bij houden en de focus vasthouden. Ik weet dat we een mooi gat hebben geslagen, maar de competitie is nog steeds niet afgelopen.’

* RZ Baflo – De Lauwers 0-0 (foto: Henk Cruiming).

No Replies to "Doelpuntloos gelijkspel RZ Baflo in duel met De Lauwers"