Overzicht amateurvoetbal

Het zoveelste voetbaloverzicht biedt u deze week weer verschillende mogelijkheden om de verrichtingen van uw favorieten na te beschouwen. De een deed het wat beter dan de ander, maar wat er het afgelopen weekeinde vooral bovenuit stak, waren de abominabel slechte weersomstandigheden. Sommige clubs vroegen zich terecht af wat de meerwaarde was van een middagje modderworstelen, wadlopen en meer van dat soort kreten. Hoe dan ook, de verslagen staan er weer en wij zijn alle inzenders dankbaar voor hun bijdrage…

 

2e Klasse L Zaterdag
SV BEDUM KLOPT THUISCLUB LTC
‘Eindelijk weer een overwinning en dat voelt heel erg goed’, waren de woorden van trainer Robbie Wentink van SV Bedum na de met 1-4 gewonnen uitwedstrijd tegen het Asser LTC. Robert Kwant was goed voor twee treffers van de gasten, die enorm veel energie in de strijd hadden gegooid.

De openingsgoal viel toen er ongeveer een kwart wedstrijd was gespeeld. Het was een afstandsschot van Robert Kwant: 1-0. SV Bedum wist via de zijkanten en de as van het veld telkens goed door te komen, kregen ook grote mogelijkheden en bleef doordrukken. De gastheren scoorden uit het niets de gelijkmaker door toedoen van Lars Uineken: 1-1. De gasten lieten zich er niet door van de wijs brengen en het was andermaal Kwant die het nylon in beweging wist te brengen: 1-2. Enkele minuten voor de thee was Kwant ook betrokken bij de derde treffer van de Bedumers. Hij wist Twan Ahlers voor de doelman van de gasten te zetten. Ahlers omzeilde de laatste hindernis op weg naar succes en zo brak de rust aan met een toch wel comfortabel ogende 1-3 voorsprong.

LTC ging in het tweede bedrijf wat opportunistischer spelen, maar de eerste kans was voor SV Bedum. Een poging van Mark Kruizinga had een beter lot verdiend, maar belandde op de lat. De bezoekers besloten wat meer ondersteuning aan het middenveld te bieden om de angel uit de Asser aanval te halen. Dat lukte vrij aardig, want het bleef vrij onschuldig wat de Drenten lieten zien. Na een corner van Stijn Hekstra was het Nigel Bakker die de stand naar 1-4 wist te tillen. Een kwartier voor tijd mocht Thijs Boskamp zijn debuut maken voor de Bedumer hoofdmacht. Ook Thijs Boer verscheen binnen de lijnen. Hij had in de beker al een keer mogen invallen. Boskamp kreeg na een uitstekende aanval zelfs nog de mogelijkheid om zijn invalbeurt met een treffer te bekronen. Hij schoof de bal echter voorlangs. Uit een dito aanval wist Nigel Bakker de bal nog wel een keer tussen de palen door te krijgen, maar de assistent-scheidsrechter van LTC vond dat wat te gortig worden en besloot voor buitenspel te vlaggen terwijl dat het zeker niet was geweest.

‘De jongens weten dat het heel veel energie kost om een resultaat neer te zetten en het was goed om te zien dat ze dit negentig minuten lang konden doen. Dit is natuurlijk een heerlijk resultaat. Komend weekeinde spelen we thuis tegen Drenthina. Het zal lastig worden, maar we gaan proberen om het gat naar de veilige plaatsen kleiner te maken’, aldus Wentink.

 

3e Klasse C Zaterdag
OMLANDIA HAALT DRIEPUNTER BIJ HELPMAN WEG
Onverdiend of niet, Omlandia heeft aan de uitwedstrijd tegen Helpman wel drie punten weten over te houden. De Ten Boersters speelden in het eerste bedrijf met wind tegen en toen was het vooral aan de onnauwkeurigheid van Helpman en doelman Devon Harmsma te danken dat er geen goals vielen. Voor de pauze kregen de gastheren voldoende mogelijkheden om zichzelf naar een ruime voorsprong te schieten.

Na de doelwisseling had Omlandia de wind in de rug en kon men verder van het eigen doel verdedigen. De eerste keer dat de witblauwen in het strafschopgebied van Helpman wisten op te duiken, was het ook meteen raak. Wouter Hoek tekende voor, wat later zou blijken, de winnende treffer: 0-1. Na die goal trok Omlandia de winst als team over de streep. Er werd vol overgave gevochten om de punten veilig te stellen en Helpman wist ook niet echt gevaarlijk meer te worden. ‘Dit was een overwinning van het collectief. Een lekkere opsteker in de aanloop naar het duel met NEC Delfzijl’, aldus trainer Simon Schuil.

 

DOELPUNTLOOS GELIJKSPEL NOORDWOLDE
Noordwolde heeft in de uitwedstrijd tegen ON Roden zonder te scoren een remise weten te behalen. Jesse Hijlkema en Dannick Meima hadden in het eerste bedrijf de zeker niet slecht acterende bezoekers misschien wel op voorsprong moeten zetten. Bart Hollink was nog het dichtst bij ene goal, maar schoot tegen de doelman van de gastheren aan.

De gastheren probeerden er wel iets tegenover te zetten, maar al hun pogingen stierven in schoonheid op het moment dat het strafschopgebied van Noordwolde in zicht kwam. Een keer leek het gevaarlijk te worden toen een afgeslagen corner van Noordwolde in de omschakeling gevaar opleverde, maar ook hier vloeide geen bloed uit voort. Na de pauze draaiden de gastheren de duimschroeven wat steviger aan en was het een klein wonder dat ze niet tot scoren wisten te komen. De mogelijkheden daartoe waren er zeker. Noordwolde probeerde wel om Marco Vos in stelling te brengen, maar de goaltjesdief van de geelzwarten had het niet gemakkelijk. Alleen Ruben Rutgers kreeg nog een kans om iets aan de brilstand te doen. De goed spelende invaller was de doelman van de thuisclub al voorbij, maar vergat daarna af te werken. Ondanks het punt zal het voor Noordwolde nog een hele klus worden om zich in de derde klasse te handhaven.

‘Eerlijk is eerlijk, we hebben een punt gewonnen. Hoewel we alles hebben gegeven, kwamen sommige spelers niet aan hun normale niveau. We zijn daarom goed weggekomen. We zullen er nog wel even bij stilstaan, maar daarna moet de focus op het duel met The Knickerbockers liggen’, aldus trainer Elsin Yilmaz.

 

4e Klasse C Zaterdag
POOLSTER KRIJGT DRAAI OM OREN VAN MAMIO
Poolster kreeg een fikse draai om de oren in de uitwedstrijd tegen Mamio. Tegen het aanvankelijk goed gegroepeerde geelzwarte keurkorps van Jeroen de Groot was het eerst nog moeilijk voetballen voor de ploeg die bij winst de leidende positie in 4C van Holwierde zou overnemen.

De Spijksters stonden wel onder druk, kwamen er af en toe uit, maar waren in balbezit te slordig. Na een half uur spelen leidde dit tot de openingstreffer van Genderick Wawoe, die via onderkant laat raak schoot: 1-0. De Spijksters gingen daarna wat hoger staan in de hoop dat ze ook nog iets mee zouden kunnen pikken. Jesse Smit en Tom Dijkman lieten de mogelijkheden liggen. Ook na de thee leek de gelijkmaker in de lucht te hangen. Robbert Kok omzeilde de buitenspelval van de gastheren en leverde een voorzet af die Johan de Groot dacht binnen te schuiven. De doelman liet zich echter niet verschalken. Twee minuten later kreeg Poolster een tik te verwerken toen Mamio wel doel wist te treffen via Oscar Matthew: 2-0. Nadat Moritz Canisius Gerdes er 3-0 van had gemaakt, was het over en uit voor de gasten. Francisco da Cumha en Clinton Abiamume schoten het kwintet vol in een laatste dertig minuten waarin Poolster zeker niet goed speelde. Poolster is nu een week vrij. Daarna komen de duels tegen De Fivel. SIOS en Amicitia VMC. Wedstrijden waarin de Spijksters er zeker negentig minuten zullen moeten staan.

 

SIOS GAAT NIET VOLUIT EN SPEELT GELIJK
Het Sauwerder SIOS stond zaterdag aan de aftrap van een nieuwe finale. Bij winst op thuisclub Amicitia VMC zou men het gat naar de veilige plekken hebben gedicht. Hoe de winst tot stand zou komen interesseerde de bezoekers niet. Het mocht met mooi voetbal, maar ook wel met een lelijke of desnoods gestolen overwinning. Als de punten maar mee terug naar Sauwerd zouden gaan.

In het eerste bedrijf speelde SIOS, dat het zonder Reinder Haaksema (geblesseerd) en de zieke Stefan Bultena moest stellen, iets beter dan de Stadjers en kreeg men ook wat kleine mogelijkheden om de score open te breken. Het gevoel overheerste eigenlijk dat de bezoekers het klusje wel even zouden klaren. Zo eenvoudig zou het niet gaan. Beide teams stonden tegenover elkaar als twee schaakgrootmeesters. De een wachtend op de zet van de ander en daar op anticiperen. SIOS wilde wel druk zetten, maar wilde ook weer niet teveel risico lopen. Daarnaast werden verloren duels ook te gemakkelijk verdrongen met de gedachte dat het nou eenmaal was gebeurd, in plaats van er vol op te kletsen om het leer terug te veroveren.

Het duel verliep gezapig en goed was het ook niet wat de acteurs lieten zien. Het lag er duimdik bovenop dat beide ploegen vooral niet wilden verliezen. Door een fout in de defensie van Amicitia VMC kwam Menno Dijkstra in balbezit. Die ging vervolgens tegen het kletsnatte gras. De toegekende strafschop werd door Bo Tukker binnen gewerkt: 0-1. Met die stand brak ook de pauze aan. In het tweede bedrijf moesten er meer duels worden gewonnen, anders zou SIOS nog een lastige drie kwartier tegemoet gaan. Een bericht van trainer Wilhem van der Wiel dat niet lang bleef hangen, want het ging juist op dat vlak al snel weer mis. Uit een corner wist Stijn Ringnalda diep in de tweede helft de gelijkmaker te produceren: 1-1. SIOS leek daarna niet van zins om de deur open te gooien en alsnog op jacht naar de broodnodige winst te gaan. Men koesterde het punt en dus bleef het bij de teleurstellende remise.

‘We hebben twee hele dure punten verloren. Dat is erg, maar het gaat mij er om dat spelers zoiets hebben dat ze niet meer konden. We hebben te weinig lef getoond. Hier had meer in gezeten. We hadden het voor onszelf een stuk gemakkelijker en minder spannend kunnen maken. De ploeg heeft geen moment getoond dat de wil aanwezig was om het gat naar boven toe dicht te maken. Dit was echt niet nodig geweest’, sprak een gefrustreerde en boze Van der Wiel na afloop van de tweestrijd.

 

5e Klasse D Zaterdag
BENAUWDE ZEGE FC LEO OP NOORDPOOL UFC
Je hebt van die dagen dat er veel en soms alles lukt, maar van die dagen dat het maar niet wil vlotten. Het was duidelijk zo’n andere dag voor FC LEO. Op een donker en grijs sportpark, waar de snoeiharde wind vrij spel had, ging de gevoelstemperatuur richting diepvries aangezien het nagenoeg de hele wedstrijd regende. Het team dat de minste fouten had gemaakt, stak de winst op zak en dat was uiteindelijk FC LEO.

Beide ploegen hadden wat om zich voor te revancheren na de teleurstellende resultaten van een week eerder. Er was Noordpool UFC veel aan gelegen om de zeperd tegen Stedum (7-1) weg te wassen en te laten zien dat het echt wel anders kan. FC LEO ging in dat voetbalweekend met 1-3 onderuit in de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Eenrum.

Goed voetbal zou door onder de barre omstandigheden alleen over de grond mogelijk zijn, maar beide clubs vergaten dit grote delen van de wedstrijd. Dit leverde veel hachelijke situaties op waarbij ballen alle kanten op waaiden. Een mooi potje toevalsvoetbal dus. Verrassend genoeg begon Noordpool UFC  beter aan de wedstrijd. Met een mannetje extra op het middenveld hadden ze veel meer balbezit en dwongen ze hele kleine kansjes af. De gasten hadden het tactisch zeer lastig en wisten af en toe niet waar ze het zoeken moesten. Pas na een minuut of twintig kregen trainers Rowan Rozema en Gerke Kersaan het voor elkaar de mannen iets beter te laten staan.

Noordpool UFC had al op 1-0 kunnen staan, ware het niet dat scheidsrechter Jan Baron een goal van de gastheren afkeurde. Een strakke voorzet vanaf rechts leek een prooi voor keeper Robin Werkman, maar de bal stuitte van zijn borst. In de kluts waarbij drie spelers betrokken waren rolde de bal in de goal via Bram Schuring. Volgens Baron werd de doelman onheus bejegend waardoor er een streep door deze treffer ging. Sam Doornbos Clevering had toen ook al een goede mogelijkheid laten liggen.

Zoals gezegd ging FC LEO pas na een kwart wedstrijd beter voetballen. In ieder geval kregen ze meer greep op de wedstrijd en de tegenstander. Voetballend was het nog steeds zeer matig. Beide teams hanteerden veelal de factor geluk. Deze factor hielp FC LEO in de 40e minuut. Verkeerd uitverdedigen van Jasper Eerelman leverde Frank Veenwijk een vrije doortocht op. Hij controleerde de bal prima en met een keurig wippertje verschalkte hij keeper Jasper Zuidema: 0-1.

Met deze stand gingen beide ploegen aan de thee en fruit. In de rust wisselde FC LEO. Abienezer Araya mocht onder warm water gaan staan, terwijl Rick Koster het regenwater mocht opzoeken. Tactisch veranderde er ook wat bij de Leensters. Ze gingen van 4-3-3 naar 4-4-2. Dit leverde de tweede helft een flink veldoverwicht op. Ook ontstonden er ineens grote kansen. Zo mocht aanvoerder Jasper Wiersum tot twee keer toe alleen op keeper Jasper Zuidema aflopen. Zuidema bleek een soort magneet voor ballen te hebben, want hij keerde alles. Daarbij moet ook gezegd worden dat alles recht op hem afgeschoten werd. Hoe langer de marge maar een goal was, hoe meer Noordpool UFC ging geloven in een stunt. Deze had er ook best kunnen komen, ware het niet dat de gastheren het uiteindelijk wel ontbrak aan kracht, vernuft, echt geloof en het laatste beetje geluk.

Het gevaarlijkste moment kwam uit een corner die bij de tweede paal voorlangs zeilde. Een schot van afstand kon door keeper Werkman nog uit de hoek geplukt worden, waardoor de stand onveranderd bleef. Veel dichterbij kwamen de gastheren dus niet. FC LEO had het duel daarentegen al lang en breed moeten beslissen. Nadat Wiersum al kansen had laten liggen, deden Rick Koster, Rowan Zijlstra en ook Frank Veenwijk het zelfde.

Na ruim negentig minuten vond ook scheidsrechter Baron dat iedereen in Uithuizen wel genoeg toevalsvoetbal had gezien en blies hij voor het einde. Een verdiende zege voor de Leensters die veel hoger had kunnen en moeten zijn. Maar met deze wind, regen en kou had het evengoed andersom kunnen zijn. Voor Noordpool UFC wordt het andermaal opladen in de aanloop naar de uitwedstrijd tegen Ezinge, terwijl FC LEO het in eigen huis tegen Warffum gaat opnemen.

 

WARFFUM PAS IN ULTIEME SLOTFASE LANGS STEDUM
Eerder dit seizoen wist Warffum in en tegen Stedum een afgetekende 0-6 overwinning te behalen. Zo gemakkelijk als het toen ging tegen de destijds flink gehavende geelzwarten, zou het nu niet gaan. Nu waren de bezoekers enigszins gehandicapt. De gebroeders Corbijn ontbraken op het appél, Jeroen Zwart zat in Azië en dus moest er uit het tweede team en de ‘voorraad’ van JO19 worden geput.

Het veld in Warffum was erg zwaar en zou door de soms striemende regen alleen maar zwaarder worden. Warffum liet de bal rustig rond gaan en wist continu de vrije man te vinden. Stedum was geduldig en probeerde in de counter naar aanvallende mogelijkheden te zoeken. Dat deden ze vooral via de zijkanten. Stefan van den Berg, Giovanny Renses en Remon Bijsterveld waren de eersten die dicht bij een Warffumer treffer waren, maar het was Stedum dat op voorsprong kwam. Een eerste corner van de gasten kon nog verwerkt worden. Een tweede hoekschop van Lorenzo Spitsbaard leidde tot een slimme loopactie en een rake kopbal van Jasper Tillema: 0-1.

Warffum was even van de leg en de bezoekers roken hun kans. De passing van Warffum liet te wensen over, er werden verkeerde keuzes gemaakt en randzaken kregen de overhand. De tackles kwamen steeds dichter bij de grens van het toelaatbare en gingen af en toe over het randje. Vooral het doorglijden, waarbij van beide kanten de benen niet werden ingetrokken, zorgde nog wel eens voor verschrikte gezichten. Stedum had na de openingstreffer verder weg moeten lopen, maar liet dit na. Er was ongeveer een uur gespeeld toen Warffum weer wat beter in de wedstrijd was geraakt. De thuisclub en het was Stefan van den Berg die de gelijkmaker op de schoen leek te hebben. Hij wist echter niet tot afronding te komen omdat doelman Tomas Reker niet van plan was om aan de kant te gaan. Na 70 minuten was Remon Bijsterveld na een assist van Stefan van den Berg succesvoller. Hij tilde de bal op artistieke wijze over zijn directe tegenstander en haalde vervolgens verwoestend uit: 1-1. Het treffen werd daarna wat grimmiger en de duels werden niet alleen meer uitgevochten als er een bal in de buurt was.

Omdat het veld er ook niet beter op werd, moesten de beide teams steeds meer ploegen en ploeteren om tot enigszins aanvaardbaar voetbal te komen. Stedum liet met name na de thee te weinig meer zien en Warffum had het geluk aan zijn zijde dat een bijna zeker lijkende remise alsnog een driepunter werd. In de 87e minuut schoot Kevin Janssen op doel. Het leer kon niet goed weggewerkt worden en plofte voor de voeten van Roy Kuipers. Op een meter of veertig van de Stedumer goal bedacht hij zich geen moment en knalde het leer tegen het nylon: 2-1. Na het harde werken en de gemiste kansen was die goal wel even lekker.

Er vielen drie gele kaarten tijdens het treffen. Warffumer Gertjan Meijer kreeg een prent en die twijfelachtige eer viel ook de Stedumers Jasper Tillema en Lars Hofman te beurt. Laatstgenoemde moet nu het duel tegen OKVC missen vanwege een schorsing. Warffum gaat zaterdag op bezoek bij FC LEO.

 

5e Klasse E Zaterdag
SGV BELOONT ZICHZELF NA PRIMA WEDSTRIJD
SGV heeft de thuiswedstrijd tegen Beilen in een 2-0 overwinning weten om te zetten. De Schildwolders speelden een prima wedstrijd waarin de wil om te winnen bij de gastheren duidelijk groter was dan bij de Drenten.

De eerste mogelijkheid was wel voor de bezoekers. Na twee minuten spelen kwam SGV met de schrik vrij toen een bal voorlangs werd geschoten. Daarna dicteerde de ploeg van trainer Michel Dammer het gebeuren, zonder tot groots voetbal te komen. Dat was ook in Schildwolde niet zo verwonderlijk gezien de abominabele omstandigheden. Na een minuut of twaalf spelen werd de score opengebroken. Jelte Bos liet zich bejubelen nadat hij de bal tussen de palen door had gewerkt: 1-0. Tien minuten later stonden er drie SGV-ers in het strafschopgebied van Beilen. Een daarvan was Jasper Boonstra. Hij maakte een actie en deponeerde het leer vervolgens in het doel: 2-0.  Dat zou ook de ruststand worden.

Beilen probeerde na de doelwisseling iets aanvallender te spelen, maar kreeg geen grote kansen. SGV profiteerde op zijn beurt te weinig van de enorme ruimtes die de gasten achter hun verdediging lieten vallen. Nadat Henk Jansma naar de kant was gehaald en Marten Donkerbroek met zijn loopvermogen voor meer gevaar moest zorgen, was er een prima actie van Sander Dijkstra op de achterlijn. Hij wist het leer voor het doel van de bezoekers te krijgen en bood Robert Kluppel op drie meter van de doellijn de mogelijkheid om te scoren. Kluppel schoot echter hoog over. Daarna werd er nog doorgewisseld waardoor SGV wat meer grip op de wedstrijd terug wist te krijgen.

Beilen scoorde nog wel, maar de treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. In de slotfase probeerden de gasten het nog een keer, maar nu werd er te hoog gemikt. Komend weekeinde speelt SGV uit tegen Haren, de nummer drie van de competitie. ‘Als we daar dezelfde manier van spelen op de mat weten te leggen, zijn er zeker mogelijkheden. Het is jammer dat we al vrij vroeg in het seizoen teveel spelers moesten missen, anders hadden we er zeker anders voor gestaan’, aldus Dammer.

 

5e Klasse F Zaterdag
VVS ZET OLDAMBTSTER BOYS OPZIJ

Halverwege het duel tussen thuisclub VVS en het bezoekende Oldambtster Boys was de zaak eigenlijk al beslist. De Oostwolders gingen namelijk aan de thee met een 3-0 voorsprong. Lars Eggens, Gerjan Drent en Leon Boer verzorgden de productie in de eerste vijfenveertig minuten. Dat waren eigenlijk te weinig goals, want de gastheren lieten voldoende mogelijkheden liggen om de Nieuw-Scheemders op een forse nederlaag te trakteren. Na de doelwisseling wisten de gasten via Marcin Dzikowski nog wel iets terug te doen, maar dat kon VVS niet meer deren. De eindstand werd derhalve 3-1.

 

MEEDEN KLOPT WAGENBORGER BOYS
Mark Slim was de gevierde man in het thuisduel van Meeden tegen Wagenborger Boys. Hij produceerde voor de thee een loepzuivere hattrick voor het team van trainer Bert Loof. Een kwartier voor het einde was het Jay van Weerden die er 4-0 van wist te maken en daarna was de fluitist kennelijk de tel kwijt. Hij liet namelijk na om de zogenaamde eretreffer van Erik Kort op het wedstrijdformulier te vermelden: 4-1.

 

SC SCHEEMDA DRUIPT AF NA VERLIES BIJ SETA
SC Scheemda heeft zichzelf een hele slechte dienst bewezen door de topper in Musselkanaal tegen SETA met 1-0 te verliezen. De nummers één en twee van de ranglijst wisten elkaar een half uur lang goed in evenwicht te houden. Aan beide kanten waren er mogelijkheden om de score te openen, maar dat gebeurde vooralsnog niet.

De Scheemders dachten bij de brilstand een strafschop te moeten claimen, maar kregen deze niet en dus bleef het zetje in de goede richting uit. De gasten worstelden vooral de eerste helft met het balbezit en raakten het speeltuig in de opbouw steeds vaker kwijt. SETA kreeg een aantal goede kansen, maar beet zich aanvankelijk stuk op doelman Edwin Kuipers. Die moest uiteindelijk wel buigen nadat hij eerst nog twee prima reddingen had weten te verrichten. Jos de Boer brak het duel open: 1-0. Met die stand, waarmee men tevens de warme thee opzocht, mocht SC Scheemda zeker tevreden zijn. Het tweede bedrijf was, een beetje synoniem aan het weer, zwaar teleurstellend aan de kant van de Scheemders. De thuisclub hoefde niet meer zonodig en wat de bezoekers ook probeerden, het tij werd niet meer gekeerd. Niek Smit leek de gelijkmaker nog wel te scoren, maar zag zijn inzet op de Musselkanaalster doelman stranden.

Door de zege bedraagt het verschil tussen lijstaanvoerder SETA en SC Scheemda nu vijf punten. Trainer Gerrie Drent was na afloop een teleurgesteld man. ‘Je kunt wel van dit SETA winnen, maar dan moet je als team wel je normale niveau halen. Dat is ons voor de tweede keer op rij niet gelukt. Dat onze doelman de man van de wedstrijd was, zegt wat dat betreft wel voldoende. We moeten nu onze rug rechten en proberen om komend weekend Meeden te verslaan.’

 

4e Klasse C Zondag
VERLIEZEND SIDDEBUREN MIST ZELFVERTROUWEN
Siddeburen slaagt er de laatste tijd maar niet in om zichzelf voldoende kansen te scheppen die tot een mooi resultaat zouden kunnen leiden. ‘We hebben al heel wat geprobeerd, maar het kwartje wil nog niet de goede kant op vallen’, verzuchtte trainer Peter Poort na afloop van de met 3-0 verloren uitwedstrijd tegen SPW. In de eerste helft waren er wel wat kleine mogelijkheden, maar waren de gasten aan de bal vooral onrustig. Niet goed anticiperen op het middenveld en in de verdediging leidde voor de thee tot de 1-0 voor de gastheren van Stefan Bolk. Na de thee begon Siddeburen sterker. Ruben van der Ploeg probeerde het met een schot, maar zag zijn inzet door de doelman van de thuisclub gekeerd worden. Op het moment dat de gelijkmaker in de lucht leek te hangen, sloeg SPW toe en wist Rodan Farrell de marge te verdubbelen: 2-0. De wedstrijd zat daarna op slot en zou uiteindelijk in 3-0 eindigen omdat ook Stefan Westerhof nog een graantje wist mee te pikken. ‘We moeten de komende wedstrijden de neerwaartse spiraal zien te doorbreken’, sprak Poort na de wedstrijd.

 

5e Klasse C Zondag
SV WOLTERSUM KOMT TE LAAT OP GANG
SV Woltersum heeft de uitwedstrijd tegen Drieborg met 2-1 verloren. Op het loodzware veld van de gastheren was fatsoenlijk voetballen een onmogelijke opgave. Trainer Adem Secer van de witzwarten moest, vanwege een nijpend keeperstekort, de voetbalschoenen ook aantrekken.

Drieborg was in het eerste bedrijf de bovenliggende ploeg en kwam op voorsprong door een treffer die in de ogen van SV Woltersum nooit goedgekeurd had mogen worden. De bal was de doellijn namelijk nog niet eens gepasseerd. De scheidsrechter van dienst dacht het beter te hebben gezien en kende de thuisclub een treffer toe: 1-0. Met die stand zou ook de rust aanbreken. Meteen na de hervatting ging Secer in de fout, waardoor Drieborg de marge wist te verdubbelen: 2-0. Daarna kregen de gasten mogelijkheden genoeg om iets aan de achterstand te doen. Een kopbal van Dennis Ruben werd over de lat getild en Cees bij de Leij schoot tegen de keeper aan.

De thuisclub liet zich niet onbetuigd, maar toch zou SV Woltersum dichterbij komen. Bij de Leij bracht weer wat hoop in de voetbalharten van de Woltersummers: 2-1. Die hadden overigens over geluk niet te klagen dat Secer een aantal keren op de goede plek stond en dat de paal ook niet aan een succes van de thuisclub wilde meewerken. Op het steeds zwaarder wordende veld waren de acteurs hun voetbalschoenen ongetwijfeld in de smurrie kwijt geraakt als ze de kicksen niet goed hadden vastgestrikt. Het was bijna onmogelijk om nog iets fatsoenlijks uit te richten.

Over het algemeen kwam SV Woltersum voor de thee te weinig aan voetballen toe en was men zoekende. Drieborg daarentegen speelde attent en was sterk aan de bal. Pas toen er in tactisch opzicht wat was gewijzigd, begonnen de gasten wat beter te spelen. Ze kregen aardig wat mogelijkheden, maar vonden een prima geposteerde doelman op hun weg. Met name Cees bij de Leij kon zich na afloop waarschijnlijk wel voor het hoofd slaan dat hij niet meer uit de geboden kansen had weten te halen.

 

NIPTE NEDERLAAG VOOR KLOOSTERBUREN
Een goed spelend Kloosterburen heeft de uitwedstrijd tegen FVV, door oefenmeester Willem Kluin omschreven als het best voetballende team in 5C, met 2-1 verloren. Over de nederlaag had niemand het meer na afloop. De zorgen gingen uit naar Gideon Steur, die voor de doelwisseling met twee FVV-ers in botsing was gekomen en met klachten als duizeligheid, tintelingen in de armen en evenwichtsstoornissen naar het ziekenhuis werd overgebracht. ‘Op zo’n moment maakt je je even niet meer druk over voetbal’, aldus Kluin. Naar later zou blijken heeft Steur aan het incident een zware hersenschudding overgehouden.

De goed gegroepeerd staande Kloosterbuurders lieten FVV in de waan dat ze heer en meester op het veld waren, maar gaven weinig weg. Door het incident met Steur moest de oefenmeester overigens wel meteen aanpassingen verrichten. Hij liet Olger Jonker opdraven. De vorige week nog geblesseerd geraakte Niels Bolt was overigens wel van de partij. Kennelijk wist Kloosterburen de personele wisseling niet goed te verteren. Waar het organisatorisch allemaal klopte als een bus, werden twee persoonlijke fouten de gasten fataal. Een kopbal van Sarwan Kahn betekende 1-0. De meest opzichtige was van doelman Sander Adema, die een niet al te harde bal liet glippen en dat betekende 2-0. Nadat Niels Bolt tegen het gras was gekwakt, mocht Rick Seelen vanaf elf meter aanleggen en die liet zich dat buitenkansje niet ontnemen: 2-1.

Seelen zou overigens nog een keer scoren, nu uit een prachtig opgezette aanval en een prima teruggetrokken voorzet. De treffer kende geen genade in de ogen van de scheidsrechter, die zijn assistent voor buitenspel zag vlaggen. ‘Hij heeft zijn club gered. Dat is mooi voor hem, maar buitenspel was het absoluut niet’, aldus Kluin. Hij was overigens wel zo reel om te zeggen dat FVV terecht had gewonnen. ‘Je kunt je ploeg nog zo goed hebben staan, maar als je dan persoonlijke fouten gaat maken ben je nog nergens. Maar goed, als je bedenkt waar Kloosterburen weg komt? Van de kelder in de vijfde klasse naar de bovenste regionen. We zijn echt veel beter gaan voetballen en dat bleek ook tegen FVV het geval. Een wedstrijd als deze wordt dan op details beslist. Dat was nu ook het geval.’

 

FARMSUM PAKT DRIE PUNTEN IN DUEL MET YDE DE PUNT
Farmsum heeft prima zaken gedaan door de uitwedstrijd tegen Yde de Punt in een overwinning om te zetten. Coach Peter Ernst kon met een nagenoeg fitte selectie richting het Drentse land afreizen. Alle ingrediënten voor een driepunter waren voor de roodgelen aanwezig. Tom Jansema stond na zijn heldenrol van vorige week tegen buurman WEO opnieuw tussen de palen.

Farmsum pakte na de aftrap meteen het initiatief en het eerste gevaar kwam dan ook van de bezoekers. In de 11e minuut was het Danny de Vries die het leer op een meter of twintig van het doel kreeg aangespeeld. De routinier bedacht zich geen moment, maar zag zijn schot op de lat uiteen spatten. Tien minuten later was het wel raak. André Toxopeus schoot van dichtbij op keeper Thijs Noorman van Yde de Punt, maar de rebound was voor topschutter Teun Westerhuis die de bal beheerst in de verre hoek plaatste: 0-1.

Tot de 40e minuut leek er niets aan de hand voor de bezoekers en werd er nog een tweetal grote kansen gemist door André Toxopeus, die de Farmsumers wat lucht had kunnen verschaffen. Het was echter de thuisclub die langszij wist te komen. De spits van de gastheren ontsnapte aan buitenspel en verschalkte keeper Tom Jansema in de verre hoek: 1-1. Dit leek ook de ruststand te worden maar de bezoekers waren de organisatie even helemaal kwijt. De beide voorwaartsen van de Drenten kregen vrij spel van de Farmsumer defensie en nadat het eerste schot nog knap gepakt werd, leverde de rebound wel een goal op en ging de thuisclub tegen de verhouding in met een voorsprong de kleedkamers in: 2-1.

Na de doelwisseling ging het gelijk op en kabbelde de wedstrijd wat voort. Het was wachten op een geniale ingeving en die volgde in de 64e minuut. Middenvelder Steven Schipper bediende op magistrale wijze met buitenkantje rechts spits Danny de Vries. Die faalde in een rechtstreeks duel met de keeper niet en bracht de stand weer op gelijke hoogte: 2-2. Trainer Peter Ernst greep dit moment aan om aanvallend te wisselen en bracht Robert Veenhuis, Xander Zuur en Roy Sekema in de ploeg. Farmsum kreeg de overhand, deed er alles aan om de maximale score te behalen en kreeg in de 78e minuut een zetje in de goede richting.

Na een goede actie aan de rechterkant werd Robert Veenhuis onreglementair naar de grond gewerkt in de zestien en kregen de bezoekers een meer dan terechte strafschop. Deze was een prooi voor aanvaller Danny de Vries die beheerst de 2-3 binnenschoot. Yde de Punt was niet meer bij machte om er een slotoffensief uit te persen en het slotstuk was dan ook voor Farmsum, dat in de 85e minuut met tien man verder moest omdat Danny de Vries geblesseerd uitviel en alle vier de wissels al gebruikt waren. In de tweede minuut van de blessuretijd kregen de bezoekers wederom een strafschop. Invaller Roy Sekema kopte de bal tegen een hand aan van een van de spelers van Yde de Punt en scheidsrechter Geuzinge kon niets anders doen dan de bal weer op de stip leggen. Ruben Stam nam zijn verantwoordelijkheid en schoot de bal onberispelijk in het net waardoor de eindstand op 2-4 kwam. Al met al geen hoogstaande wedstrijd van beide ploegen maar een toch wel verdiende overwinning van de roodgelen die pas op 16 april weer aan de bak mogen. Dan staat de uitwedstrijd tegen FVV op het programma.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"