Shuohan Men pakt Nederlandse titel in damesdubbel

Tafeltennister Shuohan Men van Klimaatgroep Stars heeft in Zwolle de nationale titel in het dames dubbelspel behaald met haar dubbelpartner Dobrila Jorguseska. Tijdens het individuele toernooi strandde Men in de kwartfinales. Ze speelde uiteindelijk negen wedstrijden. Colin Rengers kwam zeven keer in actie op de NK, waarvan drie keer als dubbelpartner van Men. Samen reikten ze tot de halve finales.

Men, in het verleden drie keer nationaal kampioen in het enkelspel, was als derde/vierde geplaatst en rekende in de eerste ronde eenvoudig af met Sophie Dijkers (4-0). In de achtste finales was er een 4-0 zege op Evelien Hengstman. In de kwartfinales op zondagochtend was haar eigen dubbelpartner Jorguseska met 4-1 te sterk voor Men en restte vervolgens alleen nog de finale van het damesdubbelspel. Het damesdubbelspel aan de zijde van Jorguseska was een prachtig winnend drieluik. In de kwartfinales rekende het als eerste geplaatste koppel af met Melanie Bierdrager en Brenda Vonk-Huntelerslag: 3-0. De halve finale werd met 3-1 gewonnen van Tanja Helle en Chana van der Venne. In de finale namen Esmee van Marwijk en Kim Vermaas de voorsprong, maar bogen Men en Jorguseska de stand om in een 3-1 overwinning en werd de Nederlandse titel binnengesleept.

In het gemengd dubbel nam Men het op zaterdag samen met Colin Rengers op tegen Arnoud Meijer en Heleen Mulderij-Roewen. Het duel werd met 3-1 gewonnen. In de kwartfinales werd het koppel Tim Gras/Emine Ernst met 3-0 verslagen. De halve finale werd vervolgens met 3-1 een prooi voor het als eerste geplaatste duo Kas van Oost en jawel, Dobrila Jorguseska. In het herendubbelspel rekende Colin Rengers samen met Gerben Last af met Thomas Baart en Djen Bakx: 3-1. In de kwartfinales bleken Lode Hulshof en Thijs Smit echter met 3-1 te sterk. In het enkelspel kwam Rengers nog werd door de eerste ronde tegen Arnoud Meijer (4-0), maar bleek Milo de Boer vervolgens in de achtste finales met 4-0 te sterk.

No Replies to "Shuohan Men pakt Nederlandse titel in damesdubbel"