Sterk De Fivel trakteert HS ’88 op nederlaag

Een sterk spelend De Fivel heeft vriend en vijand verbaasd doen staan door op eigen veld met 3-1 van HS ’88 te winnen. Een dure nederlaag voor de ploeg die zich graag in de strijd om het kampioenschap in 4C wil mengen, of in ieder geval een plek in de nacompetitie denkt te veroveren, maar af en toe punten morst waar dat eigenlijk niet mag gebeuren. De zege van de ploeg uit Zeerijp was in ieder geval terecht.

Net als op alle andere velden was het weer abominabel en het veld niet veel beter. De van de regen doordrenkte ondergrond waarop gespeeld moest worden, maakte goed voetbal vrijwel onmogelijk en de stormachtige wind zorgde ook niet voor een plezierig verblijf onder de Riepster toren. Het eerste wapenfeit kwam op naam van de gasten, nadat men een corner had mogen nemen maar er niks mee deed. Hierna pakte De Fivel het overwicht en wist zichzelf een aantal goede mogelijkheden te creëren. Pogingen van Mark Kramers en Rindert Havinga werden knap gepareerd door goalie Lukas Wijma. Na een minuut of 25 spelen was het Corné Bos die Rindert Havinga aanspeelde. Laatstgenoemde wist het speeltuig in de drukte met de hak tussen de palen door te werken: 1-0. De druk duurde nog even aan, maar daarna wist HS ’88 zich te hervinden en kwamen de gasten meer aan voetballen toe. Tot aan dat moment was De Fivel sterk in het zetten van druk en de tweede ballen veroveren.

Na een omschakelmoment wist de thuisclub de marge te verdubbelen. In de 35e minuut stuurde Eirik Eide teammaatje Corné Bos op pad. Die wist de bal aan de linkerkant opnieuw bij Eirik Eide te krijgen. De voorzet ging richting Mark Kramers, die eindelijk weer eens succesvol was en met binnenkant voet raak wist te mikken: 2-0. HS ’88 kreeg daarna wat mogelijkheden, maar telkens lag er een van de oranjehemden in de weg of sneuvelde een poging in de handen of op de vuisten van doelman Ruud Kuizenga. De sluitpost was één keer geklopt, maar de inzet van de Hoogezandster clubtopscorer had te weinig vaart en kon door Arjan de Vries voor de doellijn worden weggehaald.

De bezoekers hadden na de doelwisseling de bal nog niet aangeraakt of er viel opnieuw een doelpunt in het voordeel van De Fivel. Mark Kramers ontving de bal met een flinke stuit en wist het leer over de uit zijn doel komende keeper Wijma: 3-0. HS ’88 moest nu wel iets verzinnen en drong meer aan. De Fivel probeerde vanuit de omschakeling het duel definitief op slot te gooien. De speelwijze leverde aan beide kanten mogelijkheden op, maar tot aan de 60e minuut vielen er geen goals. Na een botsing kreeg HS ’88 een vrije trap en stond het door toedoen van Yorick van Dam ineens 3-1. Joran Bos moest na de botsing noodgedwongen gewisseld worden. Binnen de lijnen werd er ook wat geschoven, waardoor De Fivel de controle over het middenveld verloor. De gasten werden dreigender, maar bleven oranje obstakels op hun weg naar de goal tegenkomen. De Fivel bleef daarentegen in de omschakeling gevaarlijk. Mark Kramers kreeg nog een prima kans, maar wist het doel niet nog een keer te doorboren.

De laatste vijf minuten van het treffen waren bijzonder, want HS ’88 had in die tijd moeten scoren. Dat deden de bezoekers niet en dus stak het team van de trainers Nik Poortinga en Elle Smit de winst in de knip. ‘We zijn hier erg blij mee. De lijn na Corenos is doorgetrokken. We wisten veel tweede ballen te winnen, al ging dat het laatste half uur dan ook wat minder. Gelukkig hebben we dan nog spelers die alles geven om te voorkomen dat een tegenstander scoort. De Fivel is er nog niet, maar we hebben goede zaken gedaan’, sprak Nik Poortinga na afloop.

* De Fivel – HS ’88 3-1 (2-0). Rindert Havinga 1-0; Mark Kramers 2-0; Mark Kramers 3-0; Yorick van Dam 3-1

No Replies to "Sterk De Fivel trakteert HS '88 op nederlaag"