Winsum start serie thuisduels met zege op Hoogezand

Een plaats in het ‘linkerrijtje’ of over de schouder kijken wie er nog onder je staan. In de 1e Klasse F van het zaterdagvoetbal is de spanning groot en zijn de verschillen met name in het onderste deel van de ranglijst te overzien. Voor Winsum was het zaak om de eerste van een serie thuiswedstrijden in winst om te zetten, zodat men zichzelf wat meer lucht zou verschaffen. En het team van trainer Fred de Boer voldeed aan die opdracht. Het bezoekende Hoogezand werd met een 4-2 nederlaag terug naar huis gestuurd.

De omstandigheden op het Winsumer sportpark waren ronduit slecht. De harde wind en de regenbuien maakten van het voetbalduel een kijkspel dat alleen voor de echte fans was weggelegd. Die stonden dan ook gewoon langs de lijn te kleumen en kletsnat te worden. er waren er ook die het beter voor elkaar hadden. Zij bekeken het spel vanachter de ramen van de kantine. Ook van daaruit konden ze overigens goed waarnemen hoe Wouter Bloem de bal voor het Hoogezandster doel wist te lepelen en zich vervolgens als doelpuntenmaker mocht laten huldigen omdat doelman Rick Jungman uitgleed bij zijn poging de voorzet onschadelijk te maken. De bal gleed al na vier minuten spelen onder zijn lichaam door: 1-0. Tijs Mulder deed het nog eens dunnetje over door in de 8e minuut een corner ineens tegen het nylon te mikken: 2-0. De wind was bij die goal geen onbelangrijke factor geweest en zou zich gedurende de wedstrijd vaker laten gelden.

Het gladde veld en de wind zorgden soms voor vreemde balbewegingen en de acteurs hadden af en toe de grootste moeite om op de been te blijven. Nadat doelman Wouter Meijer enigszins gehavend was geraakt toen hij verkeerd terecht kwam, was het Tim Hoff die voor een doelpunt wist te zorgen. Hij kreeg de bal aangespeeld van Tijs Mulder en tekende voor 3-0. Winsum zat op rozen en leek zelfs verder uit te lopen, maar Yumé Ramos schoot langs de verkeerde kant van de paal.

Hij maakte dat echter ruimschoots goed toen de goalie van Hoogezand voor een volgend kolderiek moment zorgde. De sluitpost schoot de bal uit, maar vervolgens gleden de benen onder zijn lichaam vandaan en wist Yumé Ramos de bal op te pikken. Die had hem min of meer ook al weer ingeleverd bij een verdediger, maar zelfs dat ging niet helemaal goed en dus kreeg Ramos een tweede kans. Hij bedankte zich voor het presentje en schoot prima raak: 4-0. Met een dergelijke ruststand hoef je je in principe niet veel zorgen te maken over de resterende drie kwartier. Hoewel Hoogezand de wind nu in de rug had, werden de gasten in het tweede bedrijf niet echt gevaarlijk voor de neus van Meijer. Na 63 minuten spelen kreeg de stand een ander aanzien. Winsum had verzuimd om verder weg te lopen en vervolgens was het Hans Zwakenberg die in de fout ging, waarna de bal op elf meter van Wouter Meijer kwam te liggen. De inzet van Heine Uuldriks betekende 4-1.

De omstandigheden werden er niet beter op gedurende de tweede helft en dat gold ook voor het voetbal van beide teams. Kansen waren er wel en met wat meer fortuin hadden zowel Ramos als invaller Jered Faleye de marge misschien wel kunnen vergroten. Er zou nog één doelpunt vallen en die kwam op naam van Kasper Oldenburger. De eindstand werd daarmee op 4-2 bepaald en voor Winsum was dit niet alleen een prima, maar ook een belangrijk resultaat. Komend weekeinde wacht de tweede thuiswedstrijd. Dan is Pelikaan S. de tegenstander. Met die ploeg hebben de Winsumers nog een appeltje te schillen, want eerder dit seizoen bleven de punten (3-1) in Oostwold achter.

‘We hebben een prima eerste helft gespeeld en waren heel goed op de omstandigheden ingesteld. Je wordt natuurlijk in het zadel geholpen doordat zij fouten maken, maar dat doet niets af aan het feit dat we ze in de eerste drie kwartier compleet overdonderd hebben. En die twee tegengoals? Daar moet je niet te lang over zeuren. Die zijn leuk voor de statistieken’, sprak Fred de Boer na afloop.

* Winsum – Hoogezand 4-2 (4-0). Wouter Bloem 1-0; Tijs Mulder 2-0; Tim Hoff 3-0; Yumé Ramos 4-0; Heine Uuldriks 4-1 (strafschop); Kasper Oldenburger 4-2 (foto: Sterkenburg Media).

No Replies to "Winsum start serie thuisduels met zege op Hoogezand"