SV De Heracliden haalt beste uit zichzelf in duel met VVK

VVK heeft zich lelijk in de vingers gesneden tijdens de uitwedstrijd tegen SV De Heracliden. De Stadjers hadden voor de aftrap de jacht op koploper Mamio nog niet opgegeven, maar zullen er ook niet op gerekend hebben dat de Meisters hen de voet dwars zouden zetten. Dat pakte even anders uit. Het team van trainer Jaap Danhof wist de bezoekers namelijk het hoofd te bieden en met een toch wel verrassende 3-0 zege van het veld te stappen. Kostbare punten die zij goed kunnen gebruiken.

Om in de race te blijven voor de titel, moet de concurrentie achter Mamio hopen dat de kersverse aanvoerder hoer of daar een uitglijder maakt. Voorwaarde is dan natuurlijk wel dat je er zelf van profiteert. Kopzorgen die SV De Heracliden niet heeft. Dat moet punten zien te sprokkelen om uit de problemen te blijven en wat dat betreft leken ze al vroeg in de wedstrijd voor problemen komen te staan. Een vermeende handsbal van Gideon Kamminga leidde tot een strafschop voor de gasten die door Tim van der Molen werd genomen. Hij wist de bal niet langs doelman Albert de Jonge te krijgen. Een bittere pil voor de gasten, die in het eerste bedrijf wel de bovenliggende partij waren en de kans dus lieten liggen om het duel naar hun hand te zetten.

Er kwamen ook na die gemiste strafschop wel wat kansjes, maar over het algemeen bleven de Stadjers onder hun normale niveau presteren. Ze moesten het qua inzet en werklust op het zwaar en slecht te bespelen veld afleggen tegen hun Noord-Groninger voetbalcollega’s, die veel energie in de strijd gooiden. Ze wisten vrijwel elke tweede bal te winnen, terwijl VVK in een soort van kom speelde waar ze maar niet uit wisten te klimmen. Er ontbrak een leider op het middenveld die de lijnen kon uitzetten. Het team stond gewoon niet goed. De aanval van de gasten had weinig in de melk te brokkelen en stond niet zelden op een eilandje, zoals dat dan in vakjargon heet. En daar profiteerde SV De Heracliden goed van. Na ruim een kwart wedstrijd lag de bal andermaal op de stip, nu op elf meter van het doel van VVK. En andermaal had de scheidsrechter van dienst een handsbal gezien. Roy Streppel nam plaats achter de bal en wist de bal tegen het nylon te jagen: 1-0.

Na de thee werd er veel strijd op het middenveld geleverd en beduidend minder op de plekken waar je in de regel een wedstrijd beslist. De thuisclub toonde zich de betere van de twee teams en het was dan ook niet zo gek dat juist zij weer konden juichen. Na een assist van Mark de Boer wist was het Kevin Jaarsma die in de 50e minuut de marge wist te verdubbelen: 2-0. VVK bleef naar mogelijkheden zoeken om uit de impasse te komen, maar slaagde daar niet in. Na 65 minuten gooiden de gastheren het duel in het slot. Thijs Tiekstra verzilverde voorbereidend werk van Roy Streppel en bepaalde de stand op 3-0.

Een ongekende weelde voor het team van trainer Jaap Danhof, die op basis van het vertoonde spel overigens niet onverdiend genoemd kon worden. De Meisters leverden een prima teamprestatie en wonnen vrijwel alle duels. VVK wist er te weinig tegenover te zetten en droop na het laatste fluitsignaal met de staart tussen de benen af. Omdat Mamio wel wist te winnen, wordt het voor de Stadjers nu wel erg lastig om zichzelf titelkansen toe te dichten. SV De Heracliden zag onder zich hoe Corenos op eigen veld door datzelfde Mamio werd geklopt en heeft zichzelf met deze bonuspunten wat extra lucht weten te verschaffen.

* SV De Heracliden – VVK 3-0 (1-0). Roy Streppel 1-0 (strafschop); Kevin Jaarsma 2-0; Thijs Tiekstra 3-0 (foto: Angela Smit-Flikkema).

No Replies to "SV De Heracliden haalt beste uit zichzelf in duel met VVK"