Nog geen promotie voor bokser Abel Webisa

In Leeuwarden werden het afgelopen weekeinde bokswedstrijden georganiseerd door boksclub De Waldhoek uit het Friese De Westereen. Ook Abel Webisa van boksvereniging Delfzijl moest in de ring verschijnen. De laatste tijd ging het zeer voortvarend met de Delfzijlster bokser. Maar je kunt ook eens een keer onbeslist boksen of verliezen.

Webisa moest nog een partij zien te winnen om naar de B-klasse te promoveren. Er werd voor een volle zaal gebokst in het Kalverdijkje in Leeuwarden. Webisa moest het opnemen tegen Egbert Smit van de organiserende vereniging. Er werd gebokst in de C-klasse tot 71kilogram. Over alle drie ronden gezien wist de bokser van boksschool De Waldhoek de meeste punten te verzamelen en werd dan ook terecht tot winnaar uitgeroepen. Ook was hij fysiek iets sterker dan de Delfzijlster. De promotie naar de B-klasse moet voor Abel Webisa nog even worden uitgesteld. In juni dit jaar worden de Noord-Nederlandse Kampioenschappen gehouden. Het zou volgens trainer Dick Zwiers mooi zijn als Webisa dan in de B-klasse zou kunnen uitkomen. Op bovenstaande foto de bokser en zijn trainer na zijn laatste gewonnen partij.

No Replies to "Nog geen promotie voor bokser Abel Webisa"