SV Bedum zet hoogvlieger Drenthina op zijspoor

De overwinning op middenmoter LTC heeft het elftal van tweedeklasser SV Bedum kennelijk vleugels gegeven. De thuisclub rekende nu op het eigen kunstgras met titelpretendent Drenthina af. En op de 3-1 overwinning van het team van trainer Robbie Wentink viel eigenlijk niets af te dingen. Sterker nog, die had ook zomaar hoger kunnen uitvallen.

Drenthina was op zoek naar eerherstel na de nederlaag tegen Velocitas, SV Bedum was ook maar op een doel uit. En dat was een goed vervolg geven aan de zege op het Asser LTC. De gastheren maakten in de beginfase van het duel nog de verkeerde keuzes en wisten er nog niet helemaal goed uit te komen. Veel voordeel wist Drenthina daar overigens niet uit te halen. De wedstrijd ging gelijk op, maar gaandeweg de eerste helft wist SV Bedum het duel naar zich toe te trekken. Het wist goed diep te spelen, zette de spitsen aan het werk en liet af en toe fraaie combinaties zien. Een van die opzetten leverde in de 18e minuut dan ook een treffer op. De gastheren wisten zich een weg door de as van Drenthina heen te snijden via de pionnen Twan Ahlers, Nigel Bakker en Robert Kwant. Het schoolvoorbeeld van een goed uitgevoerde aanval werd door Robert Kwant tot doelpunt gepromoveerd door de bal in de verste hoek te deponeren: 1-0.

De bezoekers lieten zich vooralsnog niet ontmoedigen door die tegenslag en kwamen, al was het dan ook eigenlijk vanuit het niets, weer langszij. De Bedumer defensie zat niet kort genoeg op de man die de voorzet kon geven en vervolgens was het Jan Jaap Wever die de beide teams na 31 minuten weer op gelijke hoogte wist te brengen door doelman Jos Broekmans het nakijken te geven: 1-1. SV Bedum was nu weer aan zet en eigenlijk had Nigel Bakker er voor moeten zorgen dat de gastheren andermaal op voorsprong zouden komen. Hij had misschien beter een hoek uit kunnen zoeken, maar schoot tegen de doelman van Drenthina aan. Stijn Hekstra scoorde vervolgens wel na een corner van Pierre Semudenge Mujene, door de bal keihard via onderkant lat over de doellijn te werken. De treffer werd echter niet toegekend omdat scheidsrechter Souhuwat niet had gezien dat de bal de doellijn was gepasseerd. Zijn assistent uit het Drentse had het wel geconstateerd, maar hield de vlag wijselijk naar beneden.

De rust brak aan met de gelijke stand en SV Bedam had in het eerste bedrijf genoeg aanknopingspunten laten zien waar men na de onderbreking mee verder kon. Nadat de wedstrijd weer was hervat, werden de bedoelingen van de thuisclub meteen duidelijk. Het gaspedaal werd wat dieper ingedrukt en de laatste linie van Drenthina kwam behoorlijk onder druk te staan. Het middenveld en de aanvallers liepen zich de zolen onder de voetbalschoenen weg en hadden het nog drukker dan de gemiddelde bouwvakker in het hoogseizoen. De Drenten werd geen enkel uitzicht gegeven op meer dan de treffer die ze al hadden gemaakt en werden in de opbouw al opgejaagd. De defensie van de Bedumers had het daarentegen een stuk rustiger en kon nog wat verder doorademen toen de voorsprong weer was teruggepakt.

Een afgeslagen corner viel in de 64e minuut voor de voeten van Robin ten Kate. Hij nam het speeltuig goed aan en joeg de bal tegen het nylon: 2-1. Nog geen tien minuten later was het weer raak. Een uittrap van doelman Jos Broekmans leek op niets uit te draaien, maar Twan Ahlers zag er wel wat in en besloot het toch te proberen. De goalie van Drenthina twijfelde bij het uitkomen en dat bleek een slechte raadgever te zijn. Hij verkeek zich op de snelheid van Ahlers, die het speeltuig andermaal in het doel wist te prikken: 3-1.

De Bedumers kregen daarna nog wat mogelijkheden om hun opponent dieper weg te drukken. De prima ingevallen Kas Huttenga en Mark Kruizenga kwamen nog oog in oog met de Drentse doelman te staan, maar aarzelden te lang, waardoor die pogingen teniet werden gedaan.

Nadat het laatste fluitsignaal had geklonken waren er louter tevreden geluiden te horen in het Bedumer kamp. Niet ten onrechte, want de thuisclub had zich opnieuw van zijn beste zijde laten zien en zich strijdbaar opgesteld. De zege op Drenthina, die eigenlijk hoger had moeten uitvallen, zal ongetwijfeld naar meer smaken en zal over twee weken een goed vervolg moeten krijgen als het team van coach Wentink de uitwedstrijd tegen Veendam 1894 speelt. De eerste confrontatie tussen de beide kemphanen eindigde destijds in 3-3. Een derde overwinning op rij zou de Bedumers heel goed uitkomen. De zege op Drenthina heeft er in ieder geval voor gezorgd dat klassebehoud nog altijd tot de mogelijkheden behoort.

* SV Bedum – Drenthina 3-1 (1-1). Robert Kwant 1-0; Jan Jaap Wever 1-1; Robin ten Kate 2-1; Twan Ahlers 3-1.

No Replies to "SV Bedum zet hoogvlieger Drenthina op zijspoor"