Winsum zet zegetocht voort met winst op Pelikaan S.

In een wedstrijd met twee gezichten heeft Winsum prima zaken gedaan door tegenstander Pelikaan S. op een 3-1 nederlaag te trakteren. Het betekende alweer de vijfde overwinning op rij voor het team van trainer Fred De Boer, dat voor het laatst in januari een uitglijder maakte in de uitwedstrijd tegen Oranje Nassau. De prima serie die de groenzwarten hebben neergezet, heeft er in ieder geval voor gezorgd dat ze zich behoorlijk hebben losgewerkt van de onderste regionen in de 1e Klasse F.

Het begin van de wedstrijd was voor de gasten die, met een wedstrijd minder gespeeld dan de top drie, er veel belang bij hadden om het duel op het Geert Reinders Sportpark winnend af te sluiten. De Oostwolders overklasten de thuisclub en hadden eigenlijk op voorsprong moeten komen. Ze lieten de mogelijkheden daartoe echter onbenut. De eerste grote mogelijkheid was overigens voor Wouter Bloem, maar zijn inzet werd door doelman Stefan van der Lei naast getikt. De daaropvolgende corner leverde niets op. Aan de andere kant kreeg oud-Omlandiaan Jeroen Haan een mogelijkheid om met het hoofd doeltreffend uit te halen, maar de thuisclub zag de poging voorlangs vliegen. Niet veel later moest goalie Wouter Meijer in actie komen na een striemend schot. Hij toonde echter aan een betrouwbare sluitpost te zijn en tilde het speeltuig over de deklat. Pelikaan S. had niet alleen de wind tegen, maar kreeg ook te kampen met de ‘onmacht’ om het overwicht in doelpunten om te zetten. ‘Wij mochten in deze fase zeker niet klagen’, sprak trainer Fred de Boer later.

Na de hervatting bleven Thomas Kauw en de licht geblesseerde José Bello in de kleedkamer achter. Hun plaats binnen de lijnen werd ingenomen door Joshua van Dijk en Hans Zwakenberg. Het had er alle schijn van dat het tegen de wind in spelen de thuisclub beter af ging. Het ging voetballend allemaal wat beter doordat men nu wel in staat was om op een aantal posities wat beter uit de verf te komen. In tegenstelling tot de eerste helft stonden er nu wat minder spelers achterop en kon Winsum ook vooruit denken. De openingstreffer zou uit een dood spelmoment tot stand komen. Tijs Mulder lanceerde broer Menno, die vervolgens binnen de beruchte lijnen omver werd gekegeld door goalie Van der Lei. Er restte scheidsrechter Achammachi niets anders dan de bal op de stip deponeren en vond dat de sluitpost daarmee wel genoeg was gestraft. Hij kwam er zonder geel van af. Yumé Ramos besloot het karweitje op zich te nemen en schoot zijn elfde goal van het seizoen binnen: 1-0.

De tweede Winsumer treffer was van een fraai gehalte. Wouter Bloem stuurde Jered Faleye op avontuur en die liet de Oostwolder goalie met een prima stift kansloos: 2-0. Winsum leek op rozen te zitten, maar zag Pelikaan S. meer risico’s nemen in een poging het tij te keren. Ifeay Gorissen wist in de 71e minuut de aansluitingstreffer maken: 2-1. Daarmee was de spanning weer volledig terug in de wedstrijd, al kantelde het duel geen moment en bleef Winsum in de omschakeling gevaarlijk. Coach De Boer besloot daarna nog twee keer te wisselen en dat pakte niet verkeerd uit. Een van de mensen die zich binnen de lijnen mocht melden was Sjoerd Nienhuis. En uitgerekend hij gooide het slot op de deur. Yumé Ramos was eigenlijk de man van de mogelijkheid, maar zag het vruchteloze van zijn pogingen in en deponeerde de bal in de voeten van Nienhuis. Die wist er wel raad mee en liet zich even later bejubelen: 3-1.

Met die treffer was het verzet van Pelikaan S. wel gebroken en kon Winsum, dat verdedigend uit de startblokken was gekomen en na rust de schroom van zich af had gegooid, de punten in eigen huis houden. Een prima resultaat voor de eersteklasser die met een uitstekende thuisserie bezig is. Die kan komend weekend bekroond worden met een overwinning op het eveneens in vorm zijnde Drachtster Boys, dat de laatste vijf wedstrijden ook nog niet weer heeft verloren. De eerste ontmoeting tussen beide teams eindigde destijds in een doelpuntloze remise.

Fred de Boer: ‘Het is natuurlijk hartstikke mooi dat je zo’n serie weet neer te zetten, maar die hadden we ook wel nodig om bij de ploegen weg te blijven die onder ons staan. We zijn er nog lang niet. Er zijn nog eenentwintig punten te verdelen. Ik hoop in ieder geval dat we deze lijn komend weekeinde weten door te trekken. Eenvoudig zal het niet worden, maar we zijn op de goede weg.’

* Winsum – Pelikaan S. 3-1 (0-0). Yumé Ramos 1-0 (strafschop); Jered Faleye 2-0; Ifeay Gorissen 2-1; Sjoerd Nienhuis 3-1 (foto: Sterkenburg Media).

No Replies to "Winsum zet zegetocht voort met winst op Pelikaan S."