Artemis succesvol in Sauwerd en Grootegast

Leden van de loopgroep Artemis uit Winsum waren afgelopen zaterdag actief in Sauwerd en Grootegast. Er werden twee podiumplaatsen behaald. Met een tweede plaats voor Paulien Kuik uit Winsum op de 10 kilometer bij de vrouwen, een vijftal persoonlijke records en een aantal goede uitslagen kwam Artemis zaterdagmiddag in Sauwerd goed voor de dag.

De veertiende editie van de Raitdaiprun met keuze uit de afstanden 5, 10 en 16.1 kilometer trok onder redelijk gunstige weersomstandigheden totaal 131 deelnemers. Artemis was met veertien lopers goed vertegenwoordigd. De routes volgden het dorp Sauwerd en omgeving en het prachtige Reitdiepdal. Inge Verschoor uit Winsum was de enige Artemis-afgevaardigde op de 5 kilometer. Haar tijd van 27.29 minuten betekende een vijfde plaats bij de vrouwen. Ze verbeterde haar snelste tijd gelopen op deze afstand met 1.47 minuten.

Op de 10 kilometer finishten negen Artemissers. Paulien Kuik, gehaasd door Marnix van den Brink uit Groningen, behaalde bij de vrouwen, na een derde plaats vorig jaar, gistermiddag een uitstekende tweede plaats in 50.32 minuten. Gefeliciteerd! De tijden en klasseringen van de overige vijf Artemis-vrouwen op deze afstand waren: Suzanna Kooi (Westernieland) 10e in 58.28 minuten (Pr: – 1.51 minuten); Rieneke Prins (Winsum) 11e in 1.02.08 uur; Anne Hogerdijk (Winsum) 12e in 1..03.02 uur (Pr: – 2.36 minuten); Rianne Bosch (Winsum) 13e in 1.04.38 uur (Pr: – 2.34 minuten) en Klazien Korhorn (Winsum) 16e in 1.15.58 uur.

Bij de mannen op de 10 kilometer was Ricardo Damminga uit Baflo de rapste Artemisser. Hij noteerde een tijd van 43.57 minuten, goed voor een 10e plaats. Johan Vonck uit Garnwerd werd 12e in 44.55 minuten. Marnix van den Brink, haas voor Paulien Kuik, finishte als 19e ook in 50.32 minuten. Op de tien Engelse mijlen gingen vier Artemissers van start. Jaap Smith uit Baflo liet de klok stilstaan na 1.20.28 en klasseerde zich hiermee als 11e bij de mannen. Arjen Kwint uit Loppersum kwam als 19e binnen na 1.29.18 uur. Bij de vrouwen op deze afstand was er een 9e plaats voor Anna de Munck uit Winsum. Haar tijd van 1.33.52 uur was goed voor een pr. Ze verbeterde zich met 1.21 minuten. Dorpsgenoot Grietje Dijkmans werd 12e in 1.39.23 uur.

Simone Binnema uit Eenrum heeft eveneens zaterdagmiddag in Grootegast een verdienstelijke derde plaats behaald op de 10 kilometer bij de vrouwen 50. Het Marktplein van Grootegast vormde het decor van de LEGiORun. Naast de start en finish van de run stonden er kraampjes en waren er optredens en kon men terecht bij de aanwonende ondernemingen. De deelnemers hadden de keuze uit de afstanden 5 en 10 kilometer in en rondom Grootegast. Het totaal aantal deelnemers bedroeg 367 en dat stemde de organisatie tevreden.

Simone Binnema was een van de totaal 166 deelnemers aan de 10 kilometer. Zij werd bij de vrouwen 50 verdienstelijk derde met een prima tijd van 47.48 minuten. Haar achterstand op de nummers een en twee bedroeg respectievelijk 1.29 minuten en 27 seconden. ‘Het was een mooie goed georganiseerde loop. Met de prijsuitreiking ging er iets mis. Ik stond op het podium voor een tweede plaats maar dat klopte niet. Voor mijn gevoel was ik derde. In de uitslag is het nu wel goed weergegeven. Ik heb lekker gelopen met gelijk aan vorige week een harde wind’, aldus Simone Binnema.

No Replies to "Artemis succesvol in Sauwerd en Grootegast"