DRC Phoenix stap dichter bij kampioenschap

De rugbyers van DRC Phoenix uit Delfzijl speelden vorig weekend een goede thuiswedstrijd tegen naaste concurrent RC Sneek. Nu moesten richting Nieuwegein. De met een bus afgereisde spelers en supporters konden zich opmaken voor een leuke pot rugby want de tegenstander van dit weekend bleek in de eerdere ontmoeting dit seizoen een harde noot om te kraken. De thuisploeg, een combinatieteam van de rugbyclub uit Nieuwegein en de Pink Panthers uit Driebergen, leek in de warming- up ook zeker op volle oorlogssterkte te zijn. Toch zouden de Noord-Groningers met een 15-33 zege op zak huiswaarts keren.

Met de verre busreis in de benen was het voor de Noord-Groningers in de beginfase meteen alle hens aan dek. De thuisploeg zette goed georganiseerde aanvallen op en bleek goed op elkaar ingespeeld te zijn. Vooral met de fysiek zware voorwaartsen bleek DRC Phoenix moeite te hebben, waar ze zelf juist wat meer bleek te beschikken over mobiele spelers. Dat laatste gaf in de eerste helft wel de doorslag. In een korte tijd was het twee keer Lennart Boerma die te snel bleek te zijn voor de verdediging van de thuisploeg. Doordat beide conversies ook raak gekickt werden hadden de bezoekers na twintig minuten spelen een 0-14 voorsprong.

De organisatie bij het team van Nieuwegein en de Pink Panthers leek even weg te zijn. DRC Phoenix domineerde in het open spel ondanks dat men geen goede dag had in het scrummen en bij de line- outs. Tries van Jesse van Oosten en Lex Ronde zorgden voor een grotere voorsprong van 0-28 wat eveneens de ruststand was.

Vlak na de rust bleek dat vooral de thuisploeg wakker was. Een goed opgezette driving maul vanuit een line-out bleek te machtig voor de gasten en de thuisploeg kreeg hier energie van. DRC Phoenix begon in balbezit meer fouten te maken en werd meer en meer in de verdediging gedrukt. Toch wisten ze wel te scoren. Lennart Boerma wist een veelbelovende aanval van de thuisploeg te onderbreken en het balbezit over te nemen. Op pure snelheid en kracht wist hij de laatste verdedigers van zich af te schudden en zo zijn team  op een 5-33 voorsprong te zetten.

Qua scores zou het hier voor DRC Phoenix bij blijven. De slotfase van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Door twee gele kaarten van Lex Ronde en Jesse van Oosten moesten de Delfzijlsters lange tijd met een ondertal spelen en kwam het niet verder dan verdedigen. In deze fase van de wedstrijd was het vooral good old Martin Brouwer die van grote waarde bleek te zijn. Goed verdedigend werk zorgde voor veel aanvallende fouten van de thuisploeg. De rugbyers uit Nieuwegein en Driebergen wisten nog wel twee tries te scoren maar de overwinning zou voor DRC Phoenix niet in gevaar komen. Met een 15-33 overwinning kon men voldaan terugkeren.

DRC Phoenix heeft in het paasweekend geen wedstrijd en zal op zondag 16 april het volgende duel spelen. Tegenstander is dan het combinatieteam van de Pickwick Players en de Rams uit Deventer en Apeldoorn. Dit gaat op sportpark Tuikwerd een interessant duel worden want deze ploeg is dit seizoen verantwoordelijk voor de enige nederlaag van de Noord-Groningers. Wanneer DRC Phoenix deze wedstrijd weet te winnen met drie tries verschil of meer dan is het kampioen.

No Replies to "DRC Phoenix stap dichter bij kampioenschap"