Overzicht amateurvoetbal

Ook deze week weer een sterk uitgedund voetbaloverzicht omdat we een flink aantal wedstrijden elders op de site al hebben uitgelicht. Daarnaast waren er ook nog de nodige afgelastingen in met name de lagere klassen en dus moet u het doen met een ‘reuzendoder’ die heel klein werd gemaakt, een simpele overwinning, lelijke uitglijders, een ploeg die door de ondergrens zakt en een sterk herstel. Ingrediënten genoeg om verder te lezen. Mist u uw favorieten in dit totaalplaatje? Laat het ons weten via redactie@eemsmondsport.nl.

 

3e Klasse C Zaterdag
SC LOPPERSUM MAKT LELIJKE UITGLIJDER
De uitwedstrijd die SC Loppersum kreeg te verhapstukken zou je op papier meteen als winstpartij voor de Lopsters invullen. De tweestrijd met hekkensluiter Niekerk, hard op weg naar de uitgang van de derde klasse, mocht immers voor geen al te grote problemen zorgen. Hoe weerbarstig was echter de realiteit. Na ruim negentig minuten stapte de thuisclub namelijk met een 3-2 zege op zak van het veld en lieten ze de gasten behoorlijk aangeslagen achter.

SC Loppersum had zichzelf een prima dienst kunnen bewijzen door nog een plaats op de ranglijst te stijgen en niets wees er aanvankelijk op dat deze poging schipbreuk zou lijden. Na een kwartier spelen was het Joris Jurna die de gasten op voorsprong wist te zetten. Op aangeven van Diederik Dijk schoot hij de bal via de Niekerker goalie tegen de touwen: 0-1. De Lopsters waren vanaf het eerste fluitsignaal slordig en kwamen maar moeilijk tot goed voetbal. Daarnaast werd er te slap verdedigd en miste men de scherpte voor de goal. De linies sloten niet goed op elkaar aan, waardoor het speelveld erg groot werd.

Na een half uur spelen kwamen de gastheren langszij. Zonder ook maar een voet dwars te worden gezet, kon de thuisclub richting doelman Peter Paul Datema trekken en vervolgens was het Ger Ausma die zich bedankte: 1-1. Het geloof was er bij Niekerk dat er misschien wel iets te halen zou zijn. SC Loppersum grossierde in verloren duels, leed te vaak balverlies en legde te weinig energie in het duel om het tij te keren. Op slag van rust moest coach David van der Kam wisselen door ene blessure bij aanvoerder Ruben Danhof. Hij werd vervangen door Job van Zanten. ‘

Het ondermaats presterende SC Loppersum zou in het tweede bedrijf uit een heel ander vaatje moeten tappen om niet tegen een zeperd aan te lopen. De wedstrijd was een uur onderweg toen Niekerk een uitgelezen mogelijkheid kreeg om de leiding te nemen. De bal kwam namelijk op de stip te liggen na een struikelpartij in het Lopster strafschopgebied. Hidde Kijf belastte zich met dat karwei en scoorde vanaf elf meter: 2-1.

De gasten moesten nu ene achterstand zien weg te werken, terwijl ze helemaal niet in de wedstrijd zaten. Er werd aanvallender gespeeld, met als gevolg dat er achterin meer ruimte kwam te liggen. Daar maakte Niekerk na driekwart wedstrijd gebruik van Ger Ausma gaf goalie Peter Paul Datema in de counter het nakijken: 3-1. Vervolgens kregen de Lopsters ook een strafschop en was het Rik Buikema die de bezoekers weer lieten aansluiten: 3-2. De mogelijkheden waren er daarna wel om het duel te kantelen. Pogingen van Diederik Dijk, Joris Jurna, Olav Sleurink en Job van Zanten troffen echter geen doel en dus was de nederlaag een feit.

David van der Kam: ‘Dit noem ik een collectief falen. De opdracht was snel scoren. Dat lukte gelukkig wel. Daarna hadden we hun het gevoel moeten geven dat er niks te halen zou zijn door de bal in de ploegt te houden, de taken uit te voeren en het spelletje niet te moeilijk te maken. Het tegenovergestelde gebeurde echter. We gaven hen het gevoel dat er van alles te halen was. Ik ben niet alleen teleurgesteld in het resultaat, maar ook in het spel en de instelling. Dit was niet zoals SC Loppersum normaliter kan spelen. Het is zaak om het goede gevoel weer terug te krijgen en dat begint op de training al. De spelersgroep heeft veel meer kwaliteit dan ze nu hebben laten zien. Het kan ene keer fout gaan, maar de manier waarop is voor iedereen een goede les. Ook voor mij als trainer.’

 

4e Klasse C Zaterdag
SIMPELE ZEGE DE FIVEL OP ONMACHTIG SC STADSPARK
De Fivel heeft wat extra zelfvertrouwen getankt door de thuiswedstrijd tegen SC Stadspark met 4-0 te winnen. Op die zege viel niets af te dingen, al maakte het veld fatsoenlijk voetbal niet erg gemakkelijk.

De eerste de beste mogelijkheid was voor de gasten, maar veel meer werd hen dan ook niet gegund. De poging verdween naast het doel van de Riepsters, die door het midden wilden opbouwen. Daar was het echter een bonte verzameling van voetballers waar het moeilijk doorheen komen was. Na elf minuten spelen was het Eirik Eide die de score wist open te breken: 1-0. Hij was de derde in een rij van drie die een poging mocht wagen omdat de Stadjers de bal niet weg wisten te krijgen. De Fivel had vrij snel daarna weer moeten scoren, maar ontbeerde de scherpte.  Mark Kramers en Corné Bos mochten alleen op de doelman van SC Stadspark af, Erik Eide knalde op de lat en vlak voor de thee kreeg de thuisclub een strafschop die door Corné Bos werd benut: 2-0.

In het tweede bedrijf was het vooral spitsuur in het strafschopgebied van de bezoekers, maar het zou nog tot halverwege de tweede helft duren alvorens De Fivel weer iets te vieren had. Rindert Havinga joeg ene halve omhaal tegen het nylon: 3-0. Joran Bos mocht daarna nog een keer vanaf elf meter uithalen en daarmee was de eindstand bereikt. Er hadden eigenlijk meer goals moeten vallen, maar trainer Elle Smit was in ieder geval blij dat zijn ploeg de nul had weten vast te houden.  De inzet was volgens hem goed en de linies stonden mooi kort op elkaar.

DVC APPINGEDAM HAALT DRIEPUNTER WEG BIJ HS’88
Een zeker in de eerste helft dominant spelend DVC Appingedam heeft de uitwedstrijd tegen HS ’88 in een 0-2 zege weten om te zetten. Na een kwartier spelen was het Diyar Kaya die op aangeven van Brian Mulder de score wist open te breken: 0-1. Een schot van Jeroen van Hunnik werd niet veel later geblokt en vlak voor rust was het Brian Mulder die nog een mogelijkheid wist te forceren, maar niet tot afronding kam. HS ’88 was vooral gevaarlijk met lange ballen en corners. In de tweede helft drong de thuisclub wat meer aan, maar wist geen echte kansen te krijgen. In de 84e minuut was er nog wel een mogelijkheid vanuit een ingooi, maar die poging werd door Chris Dijks geblokt. Hij was ook degene die het duel in het slot gooide nadat een schot van Sven de Wilde onderweg een hand had geraakt en de bal op elf meter kwam te liggen: 0-2. De laatste mogelijkheid was voor de Hoogezandsters, maar doelman Olaf Kiewiet was op zijn hoede.

 

5e Klasse D Zaterdag
‘REUZENDODER’ EENRUM KANSLOOS IN ZANDEWEER
In de aanloop naar het duel met ZEC was er iemand geweest die middels een plakkaat duidelijk maakte dat Eenrum na eerdere overwinningen op hoogvliegers wel trek had in nog een stuntje. Een gewaarschuwd team telt ook voor twee. De boodschap was overgekomen bij ZEC, dat de Marnebewoners met een 7-0 nederlaag duidelijk wist te maken dat de man met de zeis zijn heil maar elders moest zoeken.

Na een assist van Vincent Zijlstra was het Robin Stoter die het spel al in de 3e minuut op de wagen wist te zetten: 1-0. Op aangeven van Sander Kruit verdubbelde Zijlstra zelf de marge: 2-0 en na een half uur spelen tekende Stoter voor zijn tweede van de middag na goed doorzetten van Jelle Rozeboom: 3-0. Met die stand brak ook de theepauze aan, maar was al wel duidelijk dat er voor Eenrum weinig eer te behalen viel. Nadat de teams van speelhelft hadden gewisseld, ging ZEC gewoon verder waar het voor de thee mee was gestopt. OP aangeven van Zijlstra scoorde Kjell Posthumus 4-0. Vervolgens was het aan Melvin Sikkema om treffer nummer vijf op het bord te knallen na een prima assist van de in de rust goed ingevallen 18-jarige Joran Bos. Kjell Posthumus zou daarna nog twee keer raak mikken. Eerst uit een corner van Vincent Zijlstra en daarna uit een hoekschop van Melvin Sikkema: 7-0.

Eenrum bleef zich sportief opstellen en aan de kant van ZEC was het bij tijd wen wijle genieten geblazen van een bij vlagen goed spelend ZEC. Noemenswaardig was verder nog dat de pas 15-jarige Kevin Lantinga ook nog even mocht laten zien dat hij in de toekomst een aanwinst voor het eerste elftal kan zijn.

 

STEDUM IN EIGEN HUIS ONDERUIT TEGEN OKVC
In een wedstrijd waarin beide ploegen een helft zich de betere mocht noemen heeft OKVC de winst op zak gestoken. Dat waren er twee meer dan destijds in Oldehove, toen er een 3-3 gelijkspel uit de koker rolde. Halverwege het duel waren er nog geen doelpunten gevallen. Het moest van beide teams vooral van de werklust komen. Voor de pauze konden er geen groet mogelijkheden worden genoteerd en dus was het afwachten hoe de ploegen uit de kleedkamers zouden komen. Stedum had in het tweede bedrijf de overhand, maar kwam wel op achterstand te staan. Jan Spijk ging de fout in en Otis Mos was er als de kippen bij om de Oldehoofsters op 0-1 te zetten. Tim Ypey zorgde daarna voor de gelijkmaker na een voorzet van Lorenzo Spitsbaard en op dat moment leek het er op dat de geelzwarten het duel als nog zouden weten te kantelen. Dat gebeurde echter niet en in de 88e minuut was het zowaar OKVC dat liet zien hoe je efficiënt met je mogelijkheden moet omgaan. Een vrije trap werd door Sander Drijfhout tegen het nylon geschoten: 1-2. Stedum had veel energie in de wedstrijd gestopt, maar vergat zichzelf daarvoor te belonen. OKVC had aan twee momenten genoeg om de tweestrijd winnend af te sluiten. Het wist de wedstrijd overigens niet met elf man te eindigen, omdat Matthijs Drijfhout in de ultieme slotfase nog rood kreeg van scheidsrechter Cleveringa vanwege natrappen.

 

5e Klasse E Zaterdag
SGV LAAT HET LIGGEN IN HAREN
Met een nagenoeg fitte selectie kon SGV een begin maken met de uitwedstrijd tegen Haren. De ploeg van trainer Michel Dammer kwam tegenover een goed voetballende ploegt te staan, die uiteindelijk met 3-2 aan het langste eind zou trekken.

De Schildwolders werden aanvankelijk achteruit gedrukt, maar probeerden in de counter toe te slaan. Na een prima actie van Stan van de Berg mocht Henk Jansma uithalen. Hij strandde echter op de keeper van de thuisclub. Een vrije bal aan de zijkant leidde tot de openingstreffer van Haren. Het kopduel in de zestien ging verloren en de bal viel erg gemakkelijk achter doelman Marijn Jager: 1-0. SGV wist niet verder te komen dan wat counters. Haren bleef de beter voetballende ploeg en zou nog voor de rust de marge weten te verdubbelen. Na een voorzet was Ivar Luppes eerder bij de bal dan Marijn Jager en dat betekende 2-0.

Na de thee had Dammer wat omzettingen gedaan binnen zijn team en twee wissels ingebracht. Will Snijder bleef aan de kant omdat hij al geel op zak had en de zieke Gerben Doornbos werd ook gespaard. In hun plaats verschenen Jos Hoeksema en Marten Donkerbroek in het veld. De gasten kregen nu wat meer grip op de wedstrijd maar het was wel Haren dat opnieuw wist te scoren. Nu was Arnoud Karsens de maker van een goal: 3-0.

Er stonden 70 minuten op de klok toen een voorzet vanaf de rechterkant bij Jasper Boonstra belandde. Hij schoot vanaf de rand van het strafschopgebied raak en scoorde zodoende voor de tweede week op rij: 3-1. SGV bleef druk zetten maar echte mogelijkheden bleven uit. Jos Hoeksema wist nog wel een strafschop in twee keer te benutten, maar verder kwamen de gasten niet. Zelfs niet in de zeven minuten die nog bijgeteld werden en dus bleef het bij 3-2.

 

5e Klasse F Zaterdag
STERK HERSTEL VAN SC SHEEMDA
SC Scheemda heeft zich weten te herstellen van de nederlaag tegen SETA. Het duel met Meeden werd in een overduidelijke 6-2 overwinning omgezet. Bij Meeden had men er voor de aftrap wel vertrouwen in dat een goed resultaat tegen de misschien wel aangeslagen Scheemders een optie was. De gastheren hadden de laatste weken immers moeite met het balbezit en het verzilveren van de kansen gehad en zelf had Meeden al een aantal wedstrijden op rij weten te winnen.

Het begin van de wedstrijd ging nog redelijk gelijk op. SC Scheemda kreeg na acht minuten spelen de eerste kans om te scoren en daar ging men nu wel goed mee om. Kasper Stoppels verstuurde een diepe bal die Danny Blaauw slim liet lopen waarna Niek Smit rustig bleef, een tegenstander uit wist te kappen en beheerst scoorde: 1-0. Vier minuten later leek Meeden langszij te komen, maar de treffer werd wegens buitenspel geannuleerd. Toch zou de gelijkmaker er komen. Uit een voorzet van rechts was het Mark Slim die scoorde: 1-1. Na 21 minuten mocht SC Scheemda een vrije trap nemen en Danny Blaauw deed weer eens waar hij zo goed in is. De bal zeilde met een krul over de opgestelde muur en plofte in de hoek: 2-1. Meeden zat in de tang en het was Marco van de Linde die de tussenstand naar 3-1 wist te tillen.

De gastheren wilden meer en in de 38e minuut zag Jasper Brink teammaatje Danny Blaauw vrij lopen. De steekpass had de juiste snelheid en Blaauw tekende voor zijn tweede van de middag: 4-1. Met die stand zochten beide teams de kleedkamers op voor de onderbreking. Binnen tien minuten na de hervatting gooide Jasper Brink het duel in het slot. Op aangeven van Niek Smit scoorde hij de 5-1. Meeden geloofde het daarna wel, maar SC Scheemda was nog niet klaar. Op aangeven van Danny Blaauw wist Niek Smit opnieuw te scoren: 6-1. Uiteindelijk deed Meeden via Joost Kamphuis nog iets terug (6-2), maar toen was het duel allang gespeeld. De mooiste actie was nog wel van doelman Edwin Kuipers, die met een prachtige zweef voorkwam dat Meeden meer kreeg dan het al had.

Trainer Gerrie Drent was in zijn nopjes met het resultaat en de manier waarop zijn ploeg had gereageerd op het verlies in Musselkanaal. ‘Het is ontzettend knap om herstel te bewerkstelligen in een fase waarin je het moeilijk hebt. Nu is het zaak dat we dit doortrekken en ook in het duel met BATO laten zien dat we er nog zijn.’

 

WAGENBORGER BOYS GAAT DOOR ONDERGRENS
Wagenborger Boys heeft in de uitwedstrijd tegen Westerlee geen potten kunnen breken. De mannen van oefenmeester Reitze Enderle verloren het slechte duel met 3-0. Westerlee ging wat beter met de spaarzame kansen om en begon met een 1-0 voorsprong aan de thee dankzij een treffer van Bauke Haarsma. Vlak na rust leek Wagenborger Boys langszij te komen door een goal van Bram Spithoff, maar op advies van de assistent-scheidsrechter werd dat feestje geschrapt omdat Spithoff buitenspel zou hebben gestaan. Iets wat volgens de Wagenborgers absoluut niet het geval was geweest. Het voetbal werd daarna steeds slechter en uiteindelijk kon Westerlee verder uitlopen dankzij doelpunten van Remon IJzer en Arjen Plat. ‘Het was al met al een teleurstellende middag. Eentje om maar heel snel te vergeten’, aldus Enderle.

 

4e Klasse C Zondag
SIDDEBUREN VINDT ZICHZELF TERUG IN DUEL MET THOS

De beleving die bij Siddeburen de laatste tijd werd gemist, was in de uitwedstrijd tegen THOS weer terug. De eerste helft van de wedstrijd ging aardig gelijk op.  Het kwartje kon eigenlijk beide kanten op vallen. Na tien minuten stond het echter wel 1-0 voor de gastheren. Siddeburen weigerde zich bij de feiten neer te leggen en gooide er na de thee flink wat energie tegenaan om de achterstand weg te poetsen. Een schitterende goal van Julian Pot betekende de verdiende gelijkmaker. Hij knalde de bal met rechts binnen terwijl hij eigenlijk stijf links is. Na goed doorzetten van Gialt Faber was het daarna opnieuw Julian Pot die doeltreffend wist uit te halen en het team van trainer Peter Poort daarmee en driepunter wist te bezorgen: 1-2.

 

5e Klasse C Zondag
GEHAVEND SV WOLTERSUM VERLIEST VAN GROEN GEEL

Thuisclub SV Woltersum moest alles uit de kast halen om een representatief elftal te kunnen opstellen in het duel met Groen Geel. Er ontbraken maar liefst zes vaste waarden en dat is teveel van het goede voor een kleine club als die van de witzwarten. Het was dan ook verwonderlijk dat de gastheren zelfs op voorsprong wisten te omen door ene doelpunt van Marco van Dijk: 1-0. Groen Geel trok dat foutje recht via Lucien de Vries en met de 1-1 stand brak de rust aan. Na de thee mochten de Woltersummers vanaf elf meter aanleggen. Quinten de Vries kegelde het leer tussen de palen door: 2-1. En weer moest Groen Geel in de achtervolging. Na 70 minuten werd het 2-2 en uit een vrije trap van Henk-Jan Schoonbeek en toen het ook nog door dezelfde speler 2-3 werd en de thuisclub het laatste kwart vanwege een blessure met tien man verder moest, was het gedaan. Uiteindelijk was het Boris Luttikhuizen die ook nog mocht scoren (2-4) en daar had SV Woltersum, dat met vier spelers al boven de tweehonderd levensjaren uit kwam, niet meer van terug.

 

BLESSURELEED SPEELT KLOOSTERBUREN PARTEN
Kloosterburen heeft geen potten kunnen breken in de thuiswedstrijd tegen koploper Drieborg. Op zich niet zo verwonderlijk, want trainer Willem Kluin miste door blessureleed zijn complete voorhoede.

Het had zo mooi kunnen zijn. De Kloosterbuurders beleven momenteel een prima seizoen en de thuisclub had er tegen lijstaanvoerder Drieborg ook nog wel een mooi feestje van willen maken. ‘We hebben alleen maar tegengas kunnen geven, maar misten de stootkracht om het Drieborg echt moeilijk te maken’, verzuchtte Kluin na afloop.

In de warming-up zag hij Niels Bolt afhaken, terwijl Matthijs Wolterman ook niet inzetbaar was. Tot overmaat van ramp viel de toch al niet fitte Rick Seelen ook nog eens uit. Hij werd vervangen door Jurgen Kat. Tel daarbij de hersenschudding die Gideon Steur in het duel met FVV opliep en hem nog minstens twee weken aan de kant zal houden, en de aanvallende onmacht is wel verklaard. Na een kwart wedstrijd wist doelman Sander Adema de bal niet goed weg te werken en omdat de defensie van de gastheren niet alert reageerde mocht Edwin Adriaans zomaar aanleggen: 0-1. Kloosterburen probeerde wel wat, maar kwam niet verder dan wat schoten van Bas Amsing en Jorn Bolt. De tweede helft bood weinig vertier en kende nog één moment waarin de toeschouwers vene opveerden. En dan met name de fans van Drieborg. Sven Glazenburg zorgde voor 0-2 en daarmee was het lot van Kloosterburen wel bezegeld.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"