Podiumplaatsen voor atleten Loopgroep Bedum

De maand april is voor de leden van de Loopgroep Bedum sportief begonnen. Op zaterdag namen ze deel aan een tweetal evenementen. In Sauwerd was de grootste delegatie aanwezig om deel te nemen aan de Raitdaiprun, georganiseerd door de plaatselijke Loopgroep RaitdaipRunners.

Het prachtige parcours van 10 engelse mijlen (16,1 kilometer) en 10 kilometer gaat langs het Reitdiep, Hekkum en Klein Wetsinge. De deelnemers kregen wel te maken met de pittige tegenwind. Op de langste afstand was er succes voor Eva Petersma. Zij kwam als tweede dame over de meet in 1.21.09 uur. Remko van der Sluis was de snelste van het kwartet op deze afstand met een prima 1.16.20 uur. Ook Carla Dijkstra (4e plaats dames in 1.26.29 uur) en Peter van der Hulst (1.31.37 uur) liepen deze afstand.

Op de 10 kilometer zit de stijgende lijn er na blessureleed duidelijk in bij Erik van Dijken. Hij was de snelste met 43.28 minuten. Ook Wilco Huiskens (44.25 minuten), Miranda van der Molen (54.05 minuten), Robert van Dijken (54.47 minuten) en Wim Havinga (1.01.22 uur) liepen deze afstand. Marrianne Bos kwam uit op de 5 kilometer en finishte na 30.36 minuten.

Tegelijkertijd vond in Grootegast de LEGiORun plaats. Ben Stellingwerf kwam met een snelle tijd van 34.16 minuten als tweede over de finish. Hij moest ruim 3 minuten toegeven op Nick Marsman, maar werd wel de winnaar bij de mannen 40. Irene Wigboldus koos voor de 5 kilometer en liet de klok stilstaan na 28.58 minuten.

Zowel Bos als Wigboldus en ook Nienke Heijs, Ebelien Nieboer en Sander de Vries liepen op de zondag door de stad Groningen de 13 kilometer lange Urban Trail. Ze genoten van de zestien bijzondere spots die de route aandeed. Op bovenstaande foto van Peter van der Hulst de deelnemers voor de start in Sauwerd.

No Replies to "Podiumplaatsen voor atleten Loopgroep Bedum"