Overzicht amateurvoetbal

Het is deze keer een ietwat versplinterde versie van het voetbaloverzicht geworden vanwege het paasweekeinde. Een en ander houdt dus in dat u de resultaten van de zondagclubs nog te goed houdt. Ondanks het feit dat het weekend werd gebruikt om een inhaalprogramma af te werken, zijn er redelijk veel clubs uit het werkgebied van EemsmondSport in actie gekomen. Met wisselende successen, maar dat is inherent aan het voetbal. Een koploper temmen, onderuit gaan bij de hekkensluiter, de kampioenskar oppoetsen en een riante voorsprong uit handen geven. U vindt het hieronder allemaal terug.

 

3e Klasse C Zaterdag
OMLANDIA HOUDT KOPLOPER IN BEDWANG
Op voorhand zou Omlandia meteen hebben getekend voor een gelijkspel op bezoek bij lijstaanvoerder Grijpskerk. Achteraf was er toch sprake van een zuur gevoel dat de Ten Boersters aan het duel met de ploeg van Rini Jurna hadden overgehouden.

Na een klein kwartier spelen kwam de thuisclub op voorsprong door een rake kopbal van Pieter Kars van de Kamp:1-0. Het was ook meteen de enige mogelijkheid die de gastheren in het eerste bedrijf mochten laten noteren en meteen verzilveren. De bezoekers waren wel veelvuldig in balbezit, maar hadden moeite om echt gevaarlijk te worden. Grijpskerk hanteerde veelvuldig de lange bal die voor de witblauwen gemakkelijk te verdedigen viel. Na de thee ging het aanvankelijk aardig gelijk op, maar daarna wist Omlandia het duel naar zich toe te trekken dankzij twee prima doelpunten van Remco Bolhuis uit assists van Brian Drevel en Jeroen Dijkhuizen. In de hectische slotfase die volgde, waren de mannen van coach Simon Schuil niet in staat om de verkregen voorsprong over de streep te trekken. Uit een scrimmage viel in de ultieme slotfase de gelijkmaker van Joost Schoenmaker: 2-2.

Nadat de eerste teleurstelling een beetje was overwonnen, kon Schuil vaststellen dat Omlandia op de goede weg was. ‘Het is nu alleen zaak dat we ook eens een driepunter pakken. Ik heb er nog alle vertrouwen in en ben erg blij in de ontwikkeling die we laten zien’, aldus de coach.

 

NOORDWOLDE ONDERUIT BIJ NIEKERK
De uitwedstrijd die Noordwolde moest spelen bij slotlicht Niekerk is er eentje geworden die men met name bij Noordwolde snel zal willen vergeten. Het team van trainer Elsin Yilmaz ging namelijk met 3-0 onderuit.

In het eerste bedrijf waren er over en weer wat kansjes en werd Niekerk vooral gevaarlijk in de omschakeling. Noordwolde moest het daarentegen hebben van afgemeten voorzetten, maar die kwamen heel vaak niet aan of werden slecht afgewerkt. De grootste mogelijkheid voor de bezoekers om het duel open te breken kwam op naam van Marco Vos. Hij schoot na goed terugleggen van Jesse Hijlkema echter vanaf een meter of zeven op de voet van de Niekerker goalie.

In het tweede bedrijf probeerde Noordwolde meer vooruit te voetballen omdat men de punten nog altijd hard nodig heeft. Bij de gasten verschenen wat nieuwe gezichten binnen de lijnen. Spelers die na het opheffen van het stad-Groninger VVG hun heil elders hebben gezocht. De nieuwelingen moesten voor meer voetbal en energie in het team van Yilmaz zorgen. Daarnaast werd er hoger druk gezet en er veel aan gedaan om de bal eerder te veroveren. De al wekenlang geblesseerde Silvan Havinga werd ook binnen de lijnen gebracht om iets te forceren. De goal viel echter aan de andere kant. Na een ingooi aan de linkerkant van het veld was het Hidde Kijf die de 1-0 wist te maken. Hij zou daarna ook voor 2-0 zorgen en uit een assist van Ger Ausma was het Brian Wiersma die de eindstand op 3-0 mocht bepalen.

Yilmaz was na afloop van mening dat Noordwolde het duel niet had hoeven verliezen. ‘Tot aan de eerste goal stonden we verdedigend goed. Daarna moesten we wel meer risico nemen en dan weet je dat er ruimtes ontstaan. Daarnaast krijgen we iedere wedstrijd wel een grote kans, maar die moet er dan wel in. We leveren verdedigend veel arbeid, waardoor we op dit moment aanvallend aan de bal te kort komen. We moeten leren het moment te herkennen van simpel spelen, balbezit houden of de actie maken. Een lichtpunt waar we verder op kunnen bouwen zijn de ingevallen jongens. We waren bij het opzetten van een aanval comfortabel aan de bal. Een vervolgstap is dit door te zetten op de helft van de tegenstander.’

 

SC LOPPERSUM MOET BLIJEN OPLETTEN NA NEDERLAAG
Het thuisduel dat SC Loppersum dinsdagavond tegen Aduard 2000 moest afwerken, was voor beide ploegen eentje met belangen. Voor de Lopsters was een overwinning geen overbodige luxe om de achtste plaats op de ranglijst steviger in handen te krijgen. Bij de gasten telde alleen maar dat men zich bij een zege periodekampioen zou mogen noemen. En dat wisten ze te bewerkstelligen. Het duel werd namelijk met 0-2 gewonnen.

Bij de thuisclub ontbraken Ruben Danhof, Tim Maneschijn, Jeffrey Leegstra, Hans Middel en de al langere tijd geblesseerde Peter Heeres. SC Loppersum begon niet goed aan de wedstrijd. Men was voorzichtig, gaf teveel ruimte wegen verzuimde adequaat in te grijpen als het dreigend werd. Het was dan ook geen wonder dat de bezoekers al na acht minuten spelen aan de leiding wisten te komen door een treffer van Leon Smits: 0-1. In het eerste bedrijf vertoonden de gastheren ook niet de moed en het vertrouwen om het duel te keren. De kansen waren dan ook op de vingers van één hand te tellen.

Er zou na de rust, om maar eens een cliché uit de hoge hoed te toveren, uit een heel ander vaatje getapt moeten worden. Oefenmeester David van der Kam besloot twee wissels door te voeren. Marc Vereijken kwam voor Max Makken in het veld en Job van Zanten moest plaats maken voor Ids In het Veld. Er werd in de tweede vijfenveertig minuten met meer energie gespeeld, waardoor Aduard 2000 onder druk kwam te staan. Er werd steeds meer risico genomen door de Lopsters en de kansen die ontstonden, hadden een beter lot verdiend. Diederik Dijk kreeg nog de beste mogelijkheid op de gelijkmaker. Hij zag zijn inzet, na goed aangeven van Olav Sleurink, echter over de deklat vliegen. Uiteindelijk zou het nog 0-2 worden via Lars Terpstra. SC Loppersum speelde risicovol in, verloor het balbezit en werd meteen afgestraft. Een vrije bal van Diederik Dijk leverde ook niet het gewenste resultaat op en dus bleef na afloop de pijnlijke conclusie over dat het team van Van der Kam wel degelijk over de schouder moet blijven kijken. Het gaatje met de plaatsen waar je aan het einde van de rit niet wilt staan is er. Het is echter wel zaak dat er resultaten worden geboekt.

David van der Kam: ‘De eerste helft was van onze kant niet goed. Na rust ging het een stuk beter. Het was echter niet goed genoeg en dat is frustrerend. Je hebt af en toe wat geluk nodig en dat is ons ook niet gegund. Het aantal blessures, niet de vorm en niet het geluk en het resultaat levert je dan de achtste plek op. Maar goed, deze ploeg kan elke week verrassen. We kunnen nog steeds van iedereen winnen en in deze fase helaas ook van iedereen verliezen. We gaan uit van het positieve. Dat we het geluk afdwingen door met z’n allen keihard te blijven werken.’

 

4e Klasse C Zaterdag
DVC APPINGEDAM MORST PUNTEN
Het is DVC Appingedam niet gelukt om de uitwedstrijd tegen laagvlieger Amicitia VMC in winst om te zetten. Het duel eindigde zonder doelpunten en dus verloren de Damsters twee kostbare punten in de strijd om nacompetitievoetbal.

De eerste tien minuten van het treffen waren onrustig, daarna nam DVC het heft in handen en waren ze met name aan de bal de betere van de twee ploegen. Kansen waren er voor Job Groenewold, Bas Groenewold, Diyar Kaya en Jeroen van Hunnik om de score te openen. Dat deden ze echter niet. De gastheren kregen in de omschakeling ene mogelijkheid, maar wisten de bal ook niet tegen het nylon te krijgen.

DVC Appingedam kwam na de thee sterk uit de startblokken. Diyar Kaya leek op weg naar de openingsgoal, want hij had alleen de doelman van de Stadjers nog voor zich. Hij ging echter tegen het gras en op het onderuit halen van een doorgebroken speler staat maar één straf. De thuisclub moest met tien man verder. Dat zou de klus er niet eenvoudiger op maken. Gek genoeg slaagden de gasten er niet in om de overtalsituatie voetballend uit te buiten. Men was te onrustig, speelde te gehaast en er was rondom de zestien meter van Amicitia VMC te weinig beweging. Een kopgoal van Kevin Kamminga werd ten onrechte afgekeurd wegens vermeend buitenspel, dus zat dat ook nog tegen.

Met wat meer rust in de benen hadden vervolgens dezelfde Kamminga, Peter van Hunnik, Brian Mulder, Jeroen van Hunnik en Pascal Kiel nog voor een ommekeer kunnen zorgen. Het scorebord bleef echter onaangeroerd omdat de mogelijkheid die Amicitia VMC in de laatste minuut ook nog een enorme kans liet liggen. ‘Het is zonde dat we onszelf niet hebben beloond en op den duur tegen onszelf stonden te spelen’, luidde het commentaar van coach Duurt Dijkman na afloop van het duel. Komend weekeinde mag men op jacht gaan naar meer succes. Dan komt SV De Heracliden op bezoek.

 

5e Klasse D Zaterdag
RZ BAFLO MAAKT GEEN FOUT IN ZOUTKAMP
De aanstaande kampioen RZ Baflo heeft in Zoutkamp geen fout gemaakt. Thuisclub Zeester werd met 1-5 teruggewezen. De bal lag binnen een minuut na het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Jan Baron in het doel van de gastheren door toedoen van Mark van Zanten, die het speeltuig na een voorzet van Harm Mellema met zijn ‘chocoladebeen’ langs doelman Daniël Veenstra in de kruising wist te jagen: 0-1.

Een prima start voor het team van trainer Willem Kluin op het dramatisch slechte veld. Een vermeende terugspeelbal van de defensie van Zeester leidde tot een indirecte vrije trap voor de roodzwarten binnen de zestien meter van de thuisclub. Melvin Folkerts pakte het presentje uit en zorgde voor 0-2. ‘Dat was een hele ongelukkige actie, want ik had niet het idee dat die speler van Zeester de bal terug wilde spelen. Het was eerder een halve mispeer’, aldus Kluin.

In de tweede helft probeerde Zeester er wat meer fysieke kracht in te gooien omdat de thuisclub ook wel door had dat er een goed resultaat moest komen. Het leverde de gastheren wel wat mogelijkheden op, maar echt in gevaar kwam de voorsprong van RZ Baflo niet. Na 52 minuten spelen was het pleit definitief in het voordeel van de gasten beslecht. Reinout Geuze maakte er 0-3 van. Nadat Harm Mellema er in de 60e minuut 0-4 van had gemaakt, was hij vervolgens de man van de assist waaruit Marnik Bolhuis wist te scoren: 0-5. Uiteindelijk mocht invaller Vince van der Veen de laatste goal van de middag op zijn naam schrijven en daarmee werd de eindstand op 1-5 bepaald.

Met de zege hebben de Bafloërs zichzelf in een prima positie gemanoeuvreerd om zaterdag al het kampioenschap in de wacht te slepen. Of om met de woorden van trainer Willem Kluin te spreken; ‘We zijn er bijna.’ Komend weekeinde speelt zijn team op eigen veld tegen Stedum en is een punt voldoende om de kampioensvlag te mogen hijsen. Voor Zeester is het zaak dat men in de resterende duels zichzelf nog even op scherp weet te zetten, want het is dringen geblazen voor de plaatsen die recht op nacompetitievoetbal geven.

 

SPEKTAKELSTUK OP VELD VAN EENRUM
Soms heb je van de wedstrijden die je gezien moet hebben om te geloven wat er zich allemaal heeft afgespeeld. Het duel tussen thuisclub Eenrum en Stedum was er zo eentje. De gasten waren de eerste helft oppermachtig en liepen eenvoudig weg naar een 0-4 voorsprong. De thuisclub kreeg het echter voorelkaar om, geholpen door twee rode kaarten aan Stedumer zijde, de achterstand helemaal weg te poetsen en uiteindelijk op 4-4 te finishen.

Eenrum begon veel te slap aan het treffen met de geelzwarten. Stedum had veel meer balbezit en profiteerde knap van het foutenfestival aan de zijde van de Marnebewoners. Binnen vijf minuten was het al raak voor het team van trainer Cris Feldman. Het was Matthijs Colstee die de openingstreffer voor zijn rekening nam na een goede assist van Lorenzo Spitsbaard: 0-1. Vervolgens waren het Milan de Vries, Lorenzo Spitsbaard en Tiemen Dijk die de Stedumers in een zetel naar de thee brachten. Job van der Horn wist de Eenrumer pijn nog wel wat te verzachten, maar eigenlijk kon en mocht er niets meer misgaan in het tweede bedrijf. De enige ploeg waar de Stedumers nu nog van zouden kunnen verliezen, waren ze zelf. En juist dat gebeurde.

Wat Eenrum de eerste vijfenveertig minuten had nagelaten, konden ze nu wel opbrengen. De teugels werden strakker aangetrokken en de gastheren wisten de Stedumers zowaar onder druk te zetten. Achterin werden meer risico’s genomen, terwijl het de gasten in de opbouw al onmogelijk werd gemaakt om aan iets moois te denken. En toch zou het nog tot de 70e minuut duren alvorens de thuisclub voordeel uit deze speelwijze wist te halen. Job van der Horn zorgde voor 2-4 en vanaf dat moment was het laatste restje bescheidenheid helemaal bij Eenrum verdwenen. Een benutte strafschop van Frank Bos, die zelf ten val was gebracht, leidde niet veel later tot de 3-4. Stedum was toen de draad al kwijt en Lorenzo Spitsbaard stond op dat moment al aan de kant te kijken omdat hij scheidsrechter Heidinga had uitgescholden en de rode kaart onder zijn neus kreeg geduwd. Na een corner was het Maarten Bakker die de 4-4 tegen het nylon wist te jagen en vervolgens verdween ook Stedumer Milan de Vries na zijn tweede geel van het veld. Eenrum kreeg het niet voorelkaar om het duel nog te doen kantelen, maar vond het behaalde gelijkspel al een morele overwinning.

Klaas van der Ploeg (Eenrum): ‘De manier waarop we in de eerste helft speelden vroeg gewoon om een pak slaag. Dat is ook wel een beetje het manco van deze ploeg. Na de thee vonden we wel weer de agressie en beleving die nodig is om een goed resultaat te boeken. Natuurlijk werden we in het zadel geholpen door die twee rode kaarten van Stedum, maar dat moeten ze zichzelf maar aantrekken.’

Cris Feldman (Stedum): ‘Dit is onvoorstelbaar. We hebben van onszelf verloren. In de eerste helft speelden we prima en had Eenrum niks in te brengen. Na de doelwisseling vergeten we te voetballen en krijgen we twee van die domme rode kaarten. Daar ben ik goed flauw over.’

 

EZINGE WINT SIMPEL VAN NOORDPOOL UFC
Ezinge heeft op eigen veld ene vrij gemakkelijke overwinning weten te behalen op het bezoekende Noordpool UFC. Het duel in de 5e Klasse D eindigde op het sportveld in Feerwerd in 5-2. Door de zege blijven de Ezingers op koers voor een plek in de nacompetitie.

Het was een mooi weekend voor de mannen van trainer Ronald Bouwman. De nummer twee ZEC verloor immers van FC LEO, waardoor de Ezingers nu derde staan. Het blijft ongemeen spannend, want er komen nog altijd vijf ploegen in aanmerking voor het competitietoetje. De Ezingers spelen nog maar een paar wedstrijden en dat zullen stuk voor stuk finales worden. Ook het duel tegen Noordpool UFC, dat op de voorlaatste plaats van 5D staat, kon op voorhand niet als eenvoudig worden bestempeld. De Uithuizers hadden echter alle moeite om de gastheren bij te benen en mochten van geluk spreken dat het na een helft spelen nog maar twee tegentreffers had hoeven incasseren. Jasper Dijkstra en Mark Vlonk wisten het nylon aan de goede kant te raken: 2-0. Wiebe Leistra was twee keer belangrijk. Hij fungeerde beide keren als aangever.

Ezinge kwam geen moment in de problemen en scoorde aan het begin van de tweede helft een cruciale goal. Opnieuw was het Jasper Dijkstra die het net liet bollen en zijn tweehonderdste goal liet aantekenen: 3-0. Het beetje hoop dat Noordpool UFC nog had, was nu helemaal verdwenen. Zeker toen Leistra in de 55e minuut het kwartet Ezinger treffers vol wist te schieten. Daar waar hij in het eerste bedrijf als aangever had gefungeerd, was het nu Mark Vlonk die bij zowel de derde als de vierde treffer betrokken was.

Amper een minuut nadat Leistra zich had laten bejubelen, was het Nick Rosema die na ene goede individuele actie raak mikte en invaller-doelman Egbert van der Bijl opnieuw liet vissen: 5-0. Coach Bouwman was er blij mee, want hij was van mening dat zijn ploeg te lang had gewacht met het vergroten van de voorsprong.

‘Dat hadden we al veel eerder moeten doen. We hebben heel wat mogelijkheden verprutst. Tijdens de wedstrijd denk ik wel een stuk of dertien en dus was de eindstand een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen.’ Peter Vergeer vergat de 6-0 te maken en in de tegenaanval scoorde routinier Ronny Bakker de 5-1. Vervolgens dacht Wiebe Leistra zijn tweede van de middag te maken, maar de scheidsrechter constateerde, waarschijnlijk als enige, dat hieraan een overtreding aan vooraf was gegaan. Zowel Leistra als Dijkstra misten beiden nogmaals in kansrijke positie en vervolgens lieten de gasten zien hoe het wel moest toen doelman John Nooren een hoekschop van dichtbij langs zich heen zag gaan en Bram Schuring zich ook in het rijtje van doelpuntenmakers mocht voegen: 5-2.

Invaller Ewold Staal schoot daarna nog snoeihard op de lat en Nick Rosema zag een inzet via de binnenkant van de paal weer het veld ingaan. In de tussentijd liet Leistra nog een prima mogelijkheid onbenut en tot slot kopte Jasper Dijkstra een kansrijke positie naast en schoot ook nog eens wild over.

Oefenmeester Robert de Vries van Noordpool UFC vond na afloop dat zijn ploeg in het begin qua intensiteit maar matig had gespeeld. ‘We wisten ons ook niet aan de afspraken te houden. In de tweede helft ging dat, nadat Ezinge nog drie keer had gescoord, wel beter en wisten wij ook twee keer doel te treffen. Maar ja, toen was de wedstrijd natuurlijk al gespeeld.’ Hij was overigens blij dat Ezinge het bij die vijf treffers had gelaten en dat zijn ploeg überhaupt nog in staat was gesteld om twee keer te scoren.

Ronald Bouwman was blij met de drie punten, maar gaf aan minder te spreken te zijn over het feit dat zijn ploeg niet meer had gescoord. ‘Wiebe Leistra had er in zijn eentje al wel vijf kunnen maken. Deze uitslag zegt veel over het te grote verschil tussen beide ploegen. De afwerking was aan onze kant te matig en dat we twee goals om de oren kregen was ook niet nodig geweest. Maar goed, we blijven volop in de race voor de felbegeerde tweede plaats achter de aanstaande kampioen Rood Zwart Baflo.’

5e Klasse E Zaterdag
GASTHEER SGV ZET GRC GRONINGEN OPZIJ
Het Schildwolder SGV heeft op eigen veld met 3-0 van GRC Groningen weten te winnen. Jos Hoeksema was voor de thuisclub weer eens ouderwets op dreef. Hij scoorde twee keer in het treffen met de laagvlieger uit de stad Groningen.

Het ging voor de pauze allemaal prima met SGV dat in de eerste drie kwartier dan ook op voorsprong wist te komen dankzij een rake kopbal van Jos Hoeksema: 1-0. Eigenlijk leek er niet zoveel aan de hand te zijn, maar trainer Michel Dammer waarschuwde zijn ploeg voor het feit dat GRC de kansen nog wel zou krijgen om iets terug te doen. En dat bleek, want binnen vijf minuten na de hervatting doken de gasten tot twee keer toe gevaarlijk in het strafschopgebied van SGV op. ‘Daar hebben we echt geluk gehad. Als ze een van die kansen hadden verzilverd, had ik het nog moeten zien’, vertelde Dammer na afloop.

Er was ruim een uur gespeeld toen de prima spelende Sander Dijkstra d bal rond de middenlijn veroverde en er samen met Jos Hoeksema tussenuit wist te knijpen. De ruimte achter de defensie van GRC was enorm, dus er werd de beide Schildwolders weinig in de weg gelegd. Uiteindelijk leidde de combinatie tussen de beide spelers tot een treffer van Dijkstra omdat de doelman van de Stadjers in zijn eentje ook kansloos was: 2-0.

Dijkstra mocht niet veel later naar de kant. Zijn batterij was opgebruikt. Ondanks dat er wat wisselingen plaatsvonden bij de thuisclub, leidde dat niet tot een verzwakking. Hoewel de wedstrijd gespeeld leek, was GRC Groningen niet van plan om zich maar naar de slachtbank te laten leiden. Met name de doelman van de gasten bleek een behoorlijk struikelblok te zijn. De kansen waren er wel voor SGV om verder uit te lopen. Met name Henk Jansma aasde op een treffer, die hem overigens niet gegund werd. In de ultieme slotfase ging Jansma goed door en stond min of meer aan de basis van de derde Schildwolder goal. Hij transporteerde de bal in de richting van Wouter Steen. Hij verplaatste het leer naar Jos Hoeksema, die met een wippertje de uit zijn doel gekomen goalie op miraculeuze wijze wist te passeren: 3-0.

‘Die goal was in een ogenblik ons seizoen tot nu toe in een notendop. Het heeft ons vaak tegen gezeten met schoten die via paal of lat telkens weer in het veld vlogen of dat er een voet van een tegenstander tussen zat. Het geluk wat we nu bij deze treffer hadden en de manier waarop hij binnen viel? Het zat gewoon een keer mee. Al met al was het een meer dan verdiende overwinning. Jos Hoeksema heeft met zijn ervaring laten zien dat hij nog altijd van een enorme meerwaarde is voor het team. Het is echter ook goed om te zien hoe de jongere spelers zich ontwikkelen. Dat biedt perspectief voor de toekomst. Zaterdag spelen we tegen hekkensluiter Oosterparkers. We gaan het zien of we deze lijn daar door weten te trekken.’

Overigens wilde Dammer ook nog wel even wat kwijt over de dramatische staat waarin het hoofdveld van SGV zich bevindt. Een jaar geleden besloot de gemeente Midden-Groningen een beregeningsinstallatie in het hoofdveld aan te brengen. De sleuven om dit te bewerkstelligen werden in het voorjaar gegraven, de installatie geplaatst en sindsdien is het op gemeentelijk niveau stil gebleven. De kunstmatige beregening functioneert niet omdat de stroomvoorziening nog altijd ontbreekt. Het gevolg is wel dat de sporen van de werkzaamheden nog altijd duidelijk zichtbaar zijn en daar ondervindt niet alleen SGV hinder van. Ook tegenstanders klagen regelmatig over de erbarmelijke toestand van het veld. ‘Het zou fijn zijn als de gemeente hier op korte termijn een oplossing voor gaat vinden. Het aansluiten van de installatie en het opnieuw inzaaien van het hoofdveld meteen na het einde van het seizoen is bijna een must geworden.’

 

5e Klasse F Zaterdag
MEEDHUIZEN PAKT NIPTE WINST BIJ VVS
Het met veel inzet en beleving spelende VVS heeft op eigen veld weinig aan die instelling gehad. Het bezoekende Meedhuizen ging er namelijk met de punten vandoor dankzij een treffer van Kujtim Shabani.

Voor beide ploegen viel er nog wel wat te verdienen op het veld in Oostwold en dat gold zeker voor het zonder Roy de Groot acterende Meedhuizen. Het team van trainer Bob Mulder heeft verreweg het minst aantal wedstrijden gespeeld in 5F en kan dus nog flink stijgen. De gasten namen de touwtjes strak in handen, maar verder dan een paar schietkansen kwam het niet. Er was ruim een half uur gespeeld toen Kujtim Shabani de bal wist te veroveren en het leer vervolgens tegen het nylon liet kletsen omdat doelman Tim Ludwig de bal ook niet goed wist te raken: 0-1.

Na de thee probeerden de Oostwolders iets te forceren, maar ondanks de mogelijkheden die VVS kreeg wist Meedhuizen overeind te blijven, waarbij keeper Michael Bos al zijn talenten moest aanspreken. Namens de thuisclub kreeg Thijs Boer wel twee goede mogelijkheden. De gastheren claimden op zeker moment een strafschop omdat er hands zou zijn gemaakt na een prima schot van het jeugdige talent Ferre Mekkelenkamp, maar de scheidsrechter van dienst wilde van niets weten. Kevin Reiffers was nog het dichtst bij een volgende Meedhuizer treffer, maar zag zijn inzet op de paal belanden. Een laatste poging van VVS werd door goalie Bos onschadelijk gemaakt.

Na 105 minuten voetbal kwam er een einde aan het duel. Trainer Bob Mulder sprak na afloop van een echte teamprestatie. Het was dan ook alweer de zesde zege onder zijn leiding. Met fraai voetbal was het allemaal niet gegaan, maar lelijke overwinningen leveren ook drie punten op, dus daar hoorde men bij Meedhuizen niemand over klagen. Daar had collega Egbert Bosma wel alle reden toe. Hij was van mening dat zijn team niet als verliezer van het veld had hoeven lopen en dat ze die strafschop in ieder geval hadden moeten krijgen.

ZAKELIJKE OVERWINNING SC SCHEEMDA
Op bezoek bij BATO wilde SC Scheemda een goed vervolg geven aan de overwinning van een week eerder op Meeden. Het veld was kort gemaaid en leek prima te bespelen, maar dat bleek in de praktijk een stuk lastiger te zijn. Goed combinatievoetbal was niet mogelijk en dus werd de lange bal veelvuldig gehanteerd.

In de voorbereiding kreeg SC Scheemda een domper te verwerken, want Jasper Brink kreeg met problemen aan de hamstring te maken. De middenvelder was net bezig met een serie goed gespeelde wedstrijden, maar kon niet starten en lijkt zelfs enkele weken te zijn uitgeschakeld. Ondanks die tegenvaller begonnen de gasten goed en kregen ze enkele goede mogelijkheden om de score open te breken. Niek Smit schoot oog in oog met de keeper op het lichaam van de sluitpost. Bob Kellendonk kreeg bij een tweede toegekende corner de kans om te scoren, maar ook hij kende geen succes.

In de 17e minuut kreeg aanvoerder Danny Blaauw een afvallende bal te verwerken en door de bal met de borst te spelen, wist hij zijn tegenstander te omzeilen en schoot hij vervolgens raak: 0-1. Vijf minuten later moest hij het veld verlaten na een ongelukkige botsing, waarbij hij vol door zijn enkel ging. BATO kreeg nog ene mogelijkheid om de achterstand voor de thee ongedaan te maken, maar doelman Edwin Kuipers stond goed op te letten en voorkwam de gelijkmaker. Vanwege de vele blessurebehandelingen werden er maar liefst zes minuten bij de eerste vijfenveertig opgeteld en in die fase was het Bob Kellendonk die de marge wist te verdubbelen: 0-2.

De tweede helft bracht maar weinig. BATO kon niet en SC Scheemda geloofde het allemaal wel. Er ontstonden nog wel drie grote kansen. Niek Smit passeerde op snelheid drie tegenstanders, maar kegelde de bal op de paal. Na driekwart wedstrijd kregen de gastheren nog ene kans, maar op een meter of vijf voor de neus van Kuipers wist men de trekker niet over te halen. Rowan de Zwart mocht de bal zes minuten voor het laatste fluitsignaal van dichtbij in een leeg doel deponeren, maar ook dat lukte niet.

 

WAGENBORGERS PAKT PUNT BIJ ZNC
Aan de Heiligelaan in Zuidbroek hebben thuisclub ZNC en Wagenborger Boys de strijdbijl begraven bij een 1-1 stand. Veel bleken de gastheren niet in hun mars te hebben, maar het bleek voldoende voor een punt te zijn omdat Wagenborger Boys teveel mogelijkheden op een overwinning had laten liggen. Doelman Arjan Levinga had tijdens de wedstrijdvoorbereiding een blessure aan zijn hand opgelopen, maar besloot wel onder de lat te gaan staan. Hij kweet zich goed van zijn taak.

De Zuidbroek Noordbroek Combinatie, zoals de naam van de club voluit luidt, begon wel voortvarend. Clubtopscorer Sven Niemeijer opende na twaalf minuten het bal: 1-0. Volgens de Boys ging er een duidelijke handsbal aan de treffer vooraf, maar de scheidsrechter van dienst wilde van niets weten. Dat leidde tot een stevige woordenwisseling tussen trainer Reitze Enderle en fluitist Warrink, die de oefenmeester dreigde weg te sturen toen deze in woord en gebaar liet weten wat hij van de beslissing dacht. ‘Ik heb me met moeite weten te beheersen en dus mocht ik blijven zitten’, vertelde de coach later. ‘We speelden vanaf het begin prima, maar het zit ons vaak tegen en nu dus weer met zo’n opzichtige handsbal, waaruit ze daarna ook nog eens scoren. Het werd er overigens niet rustiger op, want ook na die actie nam hij allerlei curieuze beslissingen, nu tot woede van de spelers. Ik geloof dat hij wel ten keer heeft gezegd dat hij degene was die bepaalde wat er in het veld gebeurde.’

Tussendoor werd er ook nog gevoetbald en na de treffer van ZNC waren er nog wat mogelijkheden om de score uit te breiden. Dat deden de gastheren niet en naarmate het duel vorderde nam Wagenborger Boys de regie over. Schoten op paal en lat van Robin Riepma en Erik Kort waren al een waarschuwing aan het adres van de thuisclub, maar omdat de bal wel tegen het nylon moet wist ZNC lange tijd in de wedstrijd te blijven. Uiteindelijk zou de meer dan verdiende gelijkmaker toch vallen. Na een diepe bal van de ingevallen Erwin Lalkens was het clubtopscorer Erik Kort die de bal ineens op de slof nam en het leer via onderkant lat tegen het nylon zag kletsen: 1-1. De 15-jarige Bram Brons kreeg in de slotminuten nog de mogelijkheid om zijn ploeg aan de overwinning te helpen. Hij was echter iets te gehaast in de afwerking en zag de kans in rook opgaan.

De Boys hadden zich gerevancheerd voor de erbarmelijke wedstrijd van een week eerder tegen Westerlee. ‘Dit was een uitstekende teamprestatie die tegelijkertijd ook een dubbel gevoel opleverde omdat we verzuimd hebben de trekker over te halen. ZNC liep op het laatst echt naar lucht te happen’, aldus Reitze Enderlé.

 

4e Klasse C Zondag
SIDDEBUREN VERLIEST DUEL EN TRAINER
Vierdeklasser Siddeburen heeft de uitwedstrijd tegen Gieterveen niet n winst weten om te zetten. De mannen van trainer Peter Poort gingen met het kleinst mogelijke verschil (1-0) onderuit. Dat was nog niet eens het grootste nieuws. De oefenmeester heeft namelijk besloten om aan het einde van het seizoen te stoppen bij de bewoners van het sportpark Ewensborg. Dit ondanks het feit dat hij zijn contract met de roodwitten al met een seizoen had verlengd. ‘Er is geen sprake van ruzie of onrust binnen de club. Ik heb alleen een andere mening over de manier waarop een wedstrijdvoorbereiding moet plaatsvinden. Ik moet daar een goed gevoel bij hebben, anders werkt het niet.’ Volgens Poort stond er het eerste half jaar van dit seizoen een team die wel de wil had om te winnen. De laatste tijd is het echter allemaal te wisselvallig geworden. ‘Het elftal heeft best wel mogelijkheden, maar dan moeten ze wel honderd procent inzet en beleving kunnen en willen opbrengen’, vindt Poort. Het duel tegen Gieterveen was van beide kanten matig. Door de harde wind was goed voetbal onmogelijk. De Drenten waren wat dat betreft de meest gelukkige ploeg dat ze nog wel wisten te scoren. een verklaring voor het matige optreden van zijn ploeg had Poort niet: ‘Het is een beetje jammer dat er de ene keer wel inzet en strijd getoond kan worden en dan weer niet. Ik zou niet weten waarom dat verschil zo groot is. Het is te hopen dat we er de laatste vier wedstrijden nog wel wat van weten te maken.’

 

5e Klasse C Zondag
SV WOLTERSUM WINT BIJ YDE DE PUNT
Vijfdeklasser SV Woltersum heeft zijn tweede seizoenzege te pakken. De uitwedstrijd tegen Yde de Punt werd door de mannen van trainer Adem Secer met 2-4 gewonnen. De spelende oefenmeester nam zelf de laatste treffer van de middag voor zijn rekening.

De wedstrijd begon niet goed voor de witzwarten, die na een helft spelen op een 1-0 achterstand kwamen te staan. Er werd geprobeerd om van achteruit op te bouwen, maar dat lukte amper. Het veld leende zich daar niet voor en dus werd er veelvuldig balverlies geleden. Na de thee werd er van spelsysteem veranderd en probeerde men de gastheren onder druk te houden. Dat bleek prima uit te pakken. SV Woltersum had nu het meeste balbezit en kreeg ook kansen. In de 55e minuut  was het Noah Darwinkel die de achterstand wist weg te poetsen: 1-1. Daarna was er een tegenvaller, want de thuisclub wist doelman Vincent Schenkel opnieuw te passeren: 2-1.

Met nog een kwartier te gaan moest er iets gebeuren om het duel te kantelen en dat gebeurde. Adem Secer verscheen zelf in de spits van de gasten en stuurde in de 80e minuut Marco van Dijk op avontuur. Die liet een prima voorzet van zijn voet vertrekken. Vervolgens was het Cees bij de Leij die goalie Thijs Noorman het nakijken wist te geven en de gelijkmaker voor zijn rekening nam: 2-2. De Woltersummers hadden de smaak te pakken gekregen en zetten nog even aan voor een slotoffensief. Quinten de Vries maakte er n de 85e minuut 2-3 van en vervolgens nam Adem Secer zelf het toetje voor zijn rekening door drie minuten voor tijd de eindstand op 2-4 te bepalen na een prima combinatie met Cees bij de Leij.

 

WEO KLOPT HEKKENSLUITER ALTEVEER
Een fatsoenlijke pot voetbal op de mat leggen was een lastige opgave voor veel clubs. Ook het Woldendorper WEO ondervond de hinder van de wind die de bal als een stuk speelgoed behandelde en dingen liet doen waar niemand op rekende. Alteveer was op eigen veld niet bij machte om het WEO erg moeilijk te maken, maar zorgde wel voor hoofdbrekens bij de geelzwarten, omdat zij zichzelf vergaten te belonen. Sterker nog, er moest tot twee keer toe een achterstand worden weggewerkt. Beide keren was Wouter Slager de man die dit voor zijn rekening nam. De tweede keer was dat vanaf elf meter omdat Kebba Darboe in het strafschopgebied van de gastheren tegen het gras werd gekwakt. In de laatste tien minuten van het duel wist het team van trainer Tonny Huft zelfs nog de winst naar zich toe te trekken. Na goed doorzetten was het Kebba Darboe die de sluitpost van Alteveer liet staan en voor een 2-3 eindstand wist te zorgen.

No Replies to "Overzicht amateurvoetbal"