Vier avonden hardlopen tijdens Hardloop4Daagse

In Delfzijl wordt van 8 tot en met 11 mei de derde Hardloop4Daagse gehouden. De organisatie is in handen van AV Fivelstreek uit Delfzijl. ‘De eerste twee edities waren voor ons om te kijken of het evenement aanslaat’, vertelt Margriet van Angelen. ‘Al snel werd duidelijk dat het bij de deelnemers goed in de smaak viel. We richten ons op deelnemers uit de gehele provincie Groningen.’

Het mooiste aan de Hardloop4Daagse is volgens Ida Raske dat je niet verplicht bent om vier avonden te hardlopen. ‘Kan je een avond niet? Geen probleem. Het gaat om je eigen uitdaging. iedere avond is er, net als bij de Wandelvierdaagse, een andere route. Het zijn voor elke hardloper behapbare afstanden. Een ronde is 2,5 kilometer. Het aantal rondes op een avond bepaal je zelf. We beginnen om 18.30 uur en stoppen om 20.00 uur. Elke ronde kom je langs het Sportpark Centrum, waar ook een verzorgingspost is. De laatste avond krijgt elke deelnemer een oorkonde met het aantal gelopen kilometers.’

Lisanne Benes: ‘Het gaat niet alleen om de prestatie. Het plezier is minstens zo belangrijk. We zagen de voorgaande edities dat mensen bijna nooit alleen lopen. Er ontstaan vanzelf groepjes die hetzelfde tempo hebben. De verleiding om dan toch nog een extra rondje te lopen is daardoor groot. Tijdens de avonden is er muziek en op de laatste avond speelt Kleintje Mina. Dat zorgt altijd voor een heel mooi sfeertje. We sluiten de laatste avond af met een gezonde snack.’ Inschrijven voor de Hardloop4Daagse kan via de website www.avfivelstreek.nl. Op bovenstaande foto vanaf links Margriet van Angelen, Ida Raske en Lisanne Benes.

No Replies to "Vier avonden hardlopen tijdens Hardloop4Daagse"