Vernieuwde MTB-route Eemsdelta met drie bruggen

Wethouder Jan Menninga van de gemeente Eemsdelta heeft zaterdag de vernieuwde routes van het mountainbike traject MTB-Eemsdelta heropend. De afgelopen winter zijn deze behoorlijk aangepast. Komende zaterdag zal samen met Huis van de Sport een openingstocht worden georganiseerd.

De essentaksterfte heeft behoorlijk huisgehouden in de bospercelen in Delfzijl en Appingedam. De MTB route loopt door al deze percelen. Doordat er veel bomen zijn gekapt, jonge aanplant aangebracht en er ook nieuwe sloten zijn gegraven, zijn alle MTB-tracks daar ook opnieuw ingericht. Onder andere met drie nieuwe bruggen. Hierbij is dankbaar gebruikgemaakt van donaties van lokale ondernemers en van een subsidie van de gemeente Eemsdelta.

Ook de MTBoots is aangepast. Deze wandeltocht loopt vaak net even buiten de MTB-route en in tegengestelde richting, zodat de wandelaars en bikers elkaar zien aankomen. Informatie over de MTBoots is te vinden op de website en de informatieborden. De routes voor zowel de MTBikes, als de MTBoots voor de wandelaars, zijn hiermee niet alleen uitdagender, maar ook veiliger geworden.
Aanstaande zaterdag wordt er samen met het Huis van de Sport een toertocht georganiseerdt. De tocht is 30 kilometer lang en deelame is gratis. Aanmelden via het e-mailadres info@mtbeemsdelta.org is gewenst, maar niet noodzakelijk. De tocht begint bij het infobord MTB Eemsdelta aan de Zeebadweg 2 in Delfzijl. Dat is onderaan de dijk bij het Eemshotel. De start is om 13.00 uur en na afloop is er een traktatie. Meer informatie over de tocht en de wandelroutes is te vinden op www.mtbeemsdelta.org.

No Replies to "Vernieuwde MTB-route Eemsdelta met drie bruggen"