Rugbyers DRC Phoenix overtuigend kampioen

Op een zonnig sportpark Tuikwerd in Delfzijl was het zondag wel duidelijk wat er verwacht werd van het team van DRC Phoenix. Indien men kampioen wilde worden, moest er met een niet gering verschil in cijfers gewonnen worden van het combinatieteam van de Pickwick Players en de Rams. Eerder dit seizoen bleek dit team te sterk voor DRC Phoenix, dus een overwinning met ruime cijfers was zeker geen zekerheid. Dat de combinatieploeg uit Deventer en Apeldoorn de ploeg uit Delfzijl zeker dwars wilde zitten, bleek wel uit het feit dat men met een bus vol spelers naar het Noorden was afgereisd. Dat mocht echter niet baten, want ten overstaan van een flink aantal toeschouwers wist de thuisclub de titel te bemachtigen.

De beginfase van de wedstrijd kwam al heel snel weer tot stilstand. Binnen enkele minuten liep een van de spelers van de gasten een dusdanige knieblessure op dat de wedstrijd enige tijd gestaakt moest worden. Na deze vervelende onderbreking brandde de strijd echt los. Beide ploegen lieten zich vooral verdedigend gelden. Harde tackles bleven elkaar maar opvolgen, al leek vooral DRC Phoenix gevaarlijker in het open spel.

Het was dan ook in het open spel dat de thuisclub de eerste helft al het verschil zou maken. Snelle mannen als Christiaan Buist en Jaimy Portier zorgden voor de eerste tries. De conversies van beide tries werden ook keurig door Stan Doornbos verzilverd. De opdracht van deze middag voor de spelers van DRC Phoenix was goed doorgedrongen want men bleef de hele eerste helft vol op de aanval spelen. Met directe looplijnen werd er ingebeukt op de verdediging van de gasten uit het midden van het land. Een goede fase van DRC Phoenix vlak voor rust had tot resultaat dat het krachtsverschil ook op het scorebord groter werd. Bij het rustsignaal leidde de thuisploeg dan ook met een keurige 35-0 voorsprong.

De tweede helft leek DRC Phoenix wat gas terug te nemen. Het speltempo daalde aanzienlijk en bij beide teams leek de intense eerste helft parten te spelen. Het spel lag veelvuldig stil door allerlei oorzaken. De thuisclub werd lange tijd ver weggedrukt en moest alle zeilen bijzetten om ook maar enige schade qua score te voorkomen. Wonderwel lukte dit door goed samenwerken in de verdediging. Dat DRC Phoenix slagvaardiger was, bleek nogmaals richting het einde van de wedstrijd. Men schakelde snel om nadat het balbezit overgenomen was. Sterk loopwerk vanuit de voorwaartsen werd goed afgemaakt door de snelle mannen in de lijn en daarmee was de wedstrijd ook echt voorbij. De 42-0 verwinning was ruim voldoende om het kampioenschap binnen te halen.

Wethouder Jan Menninga van  de gemeente Eemsdelta feliciteerde voorzitter Niels Bron uitgebreid met dit sportieve resultaat. Voor Menninga was dit kampioenschap ook iets om te blijven herinneren want DRC Phoenix is het eerste seniorenteam dat in de nieuwe gemeente Eemsdelta een kampioenschap heeft behaald. Nadat de wethouder de club een presentje had overhandigd ging Bron op de schouders en kreeg hij nog een ‘bierdouche’ over zijn hoofd uitgestort (foto: Jannie de Boer).

No Replies to "Rugbyers DRC Phoenix overtuigend kampioen"