DVC Appingedam boekt remise op bezoek bij SIOS

SIOS heeft in de thuiswedstrijd tegen hoogvlieger DVC Appingedam een gelijkspel weten te bemachtigen. Op voorhand zou trainer Wilhem van der Wiel meteen voor een punt hebben getekend. Niet verliezen zou vanuit zijn visie namelijk het maximale resultaat zijn voor de Sauwerders en met die instelling ging men het veld ook in. De thuisploeg wist nog wel op voorsprong te komen, maar zag de Damsters in het tweede bedrijf langszij komen. Door het verlies van VVK en HS ’88 is DVC wel weer een punt uitgelopen in de strijd om de derde plek in de ranglijst.

Bij SIOS kon geen beroep worden gedaan op Reinder Haaksema, die de afgelopen week te horen kreeg dat zijn krusband was afgescheurd. Stefan Bultena was uitgeschakeld met een verrekte knieband, Gijs Huinder heeft een scheurtje in zijn hamstring en Allert de Haan kwakkelt al langer met een blessure aan het bovenbeen. Spelers die je als kleine club eigenlijk niet kunt missen, maar desalniettemin moeten er iedere week weer elf mensen in het veld staan, dus werd er een beroep gedaan op jongens uit het tweede elftal. Aan Damster zijde kon geen beroep worden gedaan op de geblesseerden Nick Veentjer, Romano Kisman en Ronald Hund terwijl Bas Groenewold aan de kant moest blijven vanwege een schorsing.

SIOS was niet van plan om het initiatief te pakken. De gastheren hielden het speelveld klein en lieten DVC Appingedam het spel maken. De opzet was om vanuit de counter tot kansen proberen te komen of met lange ballen te strooien die dan een keer goed achter de Damster defensie zouden moeten vallen. De bezoekers waren voetballend de betere van de twee ploegen, maar wisten ondanks het vele balbezit geen echt grote kansen op hun conto te schrijven. De grootste mogelijkheid was nog wel voor Jeroen van Hunnik na een mooie combinatie met Jaron Slagter. De poging leverde echter niets op.

Bij SIOS waren het Bo Tukker en Menno Dijkstra die in de buurt van het Damster doel wisten op te duiken. Na een half uur spelen werd er door DVC rond de middenlijn een onnodige overtreding gemaakt, die uiteindelijk tot een corner voor SIOS zou leiden. Menno Dijkstra belastte zich met dat karwei en deponeerde de bal op het hoofd van Marco Frankruijter. Die liet het speeltuig bij de eerste paal achter doelman Olaf Kiewiet binnen vallen: 1-0. Een prima opsteker voor het team dat elk punt goed kan gebruiken in de strijd om uit de onderste regionen weg te geraken. De bezoekers waren het na die tegenslag even kwijt, maar wisten de draad vrij snel weer op te pakken. Jaron Slagter, Chris Dijks en Diyar Kaya hadden misschien wel moeten scoren, maar deden dat niet. De inzet van Kaya werd zelfs voor de doellijn weggerost door Sander Bultena. In een omschakelmoment was er nog een kans voor de Sauwerders. De inzet verdween over het doel van Olaf Kiewiet.

De verwachting was dat het team van trainer Duurt Dijkman in de tweede helft vol gas zou geven om de achterstand zo snel mogelijk weg te werken en de wedstrijd naar zich toe te trekken. De Sauwerders waren gewaarschuwd, maar zagen DVC kort na de hervatting al langszij komen. Een prima pass van Chris Dijks op Diyar Kaya leidde vervolgens tot balbezit voor Jaron Slagter, die de gelijkmaker op het felblauwe scorebord liet zetten: 1-1. Niet veel later werd Kaya aan het hoofd geraakt rond het strafschopgebied van SIOS. De actie van Melvin Buurlage bleef onbestraft. Volgens Dijkman een ‘opzienbarende’ beslissing van fluitist René Vree Egberts. De vrije trap van Brian Mulder die wel volgde werd door goalie Leroy Munters onschadelijk gemaakt.

De thuisclub werd daarna nog verder achteruit gedrukt en verzette zich met hand en tand tegen het steeds meer aandringende DVC. Daarbij werden de grenzen van het toelaatbare nogal eens opgezocht, maar omdat de fluitist van dienst er niet tegen optrad was de meer voetballende ploeg in het nadeel. In het laatste kwart van de wedstrijd werd DVC wat slordiger omdat men was moegestreden. SIOS kreeg daardoor nog wel wat mogelijkheden. Bo Tukker schoot vanuit de tweede lijn iets te gehaast en Ahmad Abo Alnaaj stond na een vrije trap op twee meter van de doellijn. Dat zag er zo op het oog gevaarlijk uit, maar de Sauwerder wist het leer nauwelijks te raken. Het kostte goalie Olaf Kiewiet weinig moeite om het rollertje op te rapen. Aan de overzijde waren het invaller Sven de Wilde en Diyar Kaya die hadden kunnen afdrukken. Zij lieten dat echter na en dus bleef er aan het einde niet meer over dan een punt voor beide teams.

Wilhem van der Wiel (SIOS): ‘We hebben toch wel wat punten gepakt tegen de top vier in deze klasse en dat is knap. Voetballend is het misschien niet altijd even fraai wat we laten zien. Als je echter bedenkt wat we allemaal aan spelers missen, dan is het mooi dat we toch weer een resultaat hebben geboekt. Daar mogen we blij mee zijn. We lopen uit op Corenos, maar het blijft nog steeds ongemeen spannend onderin.’

Duurt Dijkman (DVC Appingedam): ‘Ondanks de afwezigen ben ik wel blij met het optreden van ons team. We hebben er alles aan gedaan en helemaal niet slecht gespeeld. Het gelijkspel is echter onterecht. Er was maar één ploeg die het verdiende om te winnen en dat waren wij. We scoren allen niet gemakkelijk, dat is een beetje ons probleem.’

* SIOS – DVC Appingedam 1-1 (1-0). Marco Frankruijter 1-0; Jaron Slagter 1-1 (foto: Kor Groenewoud).

No Replies to "DVC Appingedam boekt remise op bezoek bij SIOS"