Kostbaar puntverlies voor thuisclub Corenos

Corenos heeft de neerwaartse spiraal van de laatste weken niet weten om te buigen in de thuiswedstrijd tegen Amicitia VMC. De ploeg van trainer Marco Pesiwarissa zag de Stadjers er met de punten vandoor gaan. Uit de laatste zes wedstrijden hebben de Roodschoulsters maar vier punten weten te bemachtigen. Dat heeft er nu wel voor gezorgd dat de situatie er niet bepaald florissanter op is geworden. Opmerkelijk gegeven was nog dat het duel twee keer werd onderbroken voor een blessure van scheidsrechter Beens.

Voor beide ploegen gold dat een overwinning het enige was dat telde. Bij de Stadjers was die gedachte nog meer van toepassing, wilde men zichzelf op voorhand al in een allesbehalve benijdenswaardige positie brengen. Drie punten pakken om nacompetitie tegen degradatie proberen te ontlopen was de boodschap. De aftrap van het duel liet even op zich wachten omdat de doelman van Amicitia VMC met pech langs de kant van de weg stond. Een kwartier later dan gepland kon er alsnog aan het duel worden begonnen. Corenos was er allerminst blij mee, want daar wist men van niks en dus kwam het oponthoud als een onaangename verrassing. Bij de gastheren ontbraken Raymon Balkema en Wesley Dijksterhuis vanwege blessures. Joran Knot, Kevin Pathuis en Marc Spriensma konden eveneens niet opgesteld worden. Het drietal zat een schorsing uit.

De gasten begonnen behoudend en hielden het speelveld compact. Ze loerden op een fout van Corenos. Die diende zich al na 120 seconden spelen aan. Een voorzet kwam bij de tweede paal terecht en werd door Nick Lukassen achter doelman Mark Monden tegen het nylon gewerkt: 0-1. De assistent-scheidsrechter van de thuisclub vlagde nog wel voor buitenspel. Arbiter Beens negeerde het vlagsignaal echter. Ondanks de razendsnelle achterstand hadden de Roodeschoolsters wel het meeste balbezit. Ze wisten in de kleine ruimte echter weinig klaar te spelen. Amicitia VMC probeerde in de counter toe te slaan en deed dat na ruim een kwartier spelen. Jordy Potma werd de diepte in gestuurd, maar leek zich stuk te bijten op JO19-speler Stefan van der Ploeg. Op de achterlijn wilde hij met zijn lichaam de bal afschermen om zo een doeltrap te forceren. Potma wist hem het leer echter te ontfutselen, speelde het leer breed op Nick Lukassen en die liet zijn tweede van de middag aantekenen: 0-2. Twee mogelijkheden en daaruit even zo vaak scoren, het was bijzonder effectief wat de bezoekers deden. Uit een van de spaarzame aanvallen van Corenos wist Brian Pattiwael teamgenoot Lars Baar voor de goalie van Amicitia VMC te zetten. Baar verzuimde echter de aansluitingstreffer te maken. Ondertussen had Arjen Tamsma het strijdtoneel al geblesseerd moeten verlaten. In zijn plaats verscheen jeugdspeler Daan van der Berg in het veld, die een verdienstelijke wedstrijd speelde.

Na de doelwisseling kwam de thuisclub beter tevoorschijn. Amicitia VMC wist de linies gesloten te houden en liet Corenos het balbezit. Op het slecht bespeelbare veld gingen de gastheren verwoed op jacht naar de aansluiting. Na een uur spelen haalde coach Pesiwarissa zijn troeven Germen Tamsma, Kevin Haan en aanvoerder Jordan Muller naar de kant. Voor hen kwamen Klaas-Jan Nieland, Marcel Dijkstra en Tim Uil binnen de lijnen. Met nog een half uur te gaan perste Corenos er een offensief uit dat hen veel, maar ook niets zou kunnen opleveren. Op zeker moment doken ze zelfs met vier spitsen in de aanval op. De gastheren bleken echter niet in staat om de muur van verdedigers omver te kegelen. Daarvoor lag het tempo te laag en bleek het daarnaast erg moeilijk om op het slechte veld de controle over de bal te behouden.

In de 74e minuut werd het duel even stilgelegd. Scheidsrechter Beens vroeg om behandeling omdat hij kramp in beide kuiten had gekregen. Na een kort oponthoud kon er verder worden gespeeld. Dat duurde niet lang, want vijf minuten later lag de arbiter opnieuw op de grond. Het had er even de schijn van dat hij het duel verder aan zich voorbij moest laten gaan, maar uiteindelijk kon de fluitist toch verder. In de resterende tijd wist Amicitia VMC stand te houden en stak het drie zeer belangrijke punten in de knip.

Marco Pesiwarissa vond het gedoe rondom de doelman van de Stadjers maar vreemd. ‘Ik heb mijn twijfels bij de uitleg over die keeper. Ik was ruim op tijd bij de club en toen zaten er ook al spelers van Amicitia VMC. De doelman was sowieso te laat gekomen. We hoorden tijdens de warming-up pas wat er aan de hand was. Ik weet ook niet wat de regels in zo’n geval zijn.’ Over de wedstrijd zei hij na afloop het volgende: ‘We beginnen weer niet goed. Amicitia VMC zakte volledig in en wij waren niet creatief genoeg om daar doorheen te spelen. Tegen zo’n compact team moet je veel beweging laten zien en rust aan de bal hebben. Wij wilden echter te graag en iedere foute pass van ons of een verkeerde balaanname leidde meteen een counter van Amicitia VMC in. Het wordt nu wel heel lastig voor ons om aan nacompetitie te ontsnappen. We moeten echter nog drie wedstrijden spelen en zullen er zeker vol voor gaan om dat scenario te ontlopen.’

* Corenos – Amicitia VMC 0-2 (0-2). Nick Lukassen 0-1; Nick Lukassen 0-2 (foto: Leonie Monden).

No Replies to "Kostbaar puntverlies voor thuisclub Corenos"