Meedhuizen zet ongeslagen reeks voort tegen Wagenborger Boys

Meedhuizen blijft maar winnen. Ook het bezoekende Wagenborger Boys moest er op de thuisbasis van de groenwitten aan geloven in wat daar de ‘derby van het Noorden’ wordt genoemd, al viel de nederlaag minder hoog uit dan in eerste instantie werd verwacht. De mannen van trainer Bob Mulder zegevierden met 3-0 en dat was alweer de zevende overwinning op rij. De Wagenborgers verschenen overigens met een flink gehandicapt elftal aan de aftrap op het veld aan de Meedhuizerweg. De ziekenboeg draait bij het team van Reitze Enderle namelijk overuren.

Er was de Meedhuizers uiteraard veel aan gelegen om de ongeslagen reeks nog even voort te zetten. Het duel tegen Wagenborger Boys mocht in dat geval geen al te groot struikelblok opleveren. Het verschil op de ranglijst in 5F is dermate groot dat een overwinning het enige goede resultaat zou zijn voor de gastheren. In Wagenborgen had men eerder dit seizoen ook al weten te winnen, dus waren de verwachtingen hooggespannen.

Hoe je ook in een wedstrijd stapt, het is zaak dat je dat geeft wat er van je wordt verwacht en dat gold zeker voor Wagenborger Boys. De vastberadenheid waarmee de gasten zich in hun tegenstander vastbeten was lovenswaardig. Enderle zag zich andermaal genoodzaakt om het arsenaal jeugdspelers aan te spreken en was naderhand zeer tevreden over het optreden van Twan Hiemstra (17), doelman Daan Huizinga (17), Thomas Schrikkema (17) en de nog maar 15-jarige Bram Brons. Zij hadden in de morgenuren al een wedstrijd met hun eigen team gespeeld en wisten zich ook bij de ‘grote mannen’ knap staande te houden.

De gasten deden er alles aan om te voorkomen dat ze op een grote nederlaag zouden worden getrakteerd. De mogelijkheden om te scoren waren er wel voor de thuisclub, maar een doelpunt maken wilde vooralsnog niet lukken. Wagenborger Boys kreeg ook wel kansjes. Het vergat zichzelf te belonen. Een voortreffelijk aangesneden vrije trap van Jaap Enderle kon net niet binnengekopt worden door Wesley Sannes en in het tweede bedrijf stond hij oog in oog met de Meedhuizer goalie, maar schoot te slap in. Wagenborger Boys liet Meedhuizen het spel maken. De thuisclub mocht tot net over de middenlijn ongestoord zijn gang gaan. Zodra ze die grens waren overgestoken was het afgelopen met de vrijheid.

De fans van de thuisclub dachten op zeker moment te kunnen juichen. De treffer werd echter wegens buitenspel afgekeurd. Daarna was het Roy de Groot die de score uit een vrije trap had kunnen openbreken. Doelman Daan Huizinga liet zich vooralsnog niet verschalken. Veel mogelijkheden vielen er verder niet te noteren voor beide ploegen. Het tempo lag daarvoor te laag.  Een prima combinatie tussen Swendly Martina en Kevin Reiffers leidde uiteindelijk tot een goal van laatstgenoemde: 1-0. Het had niet veel later zomaar weer raak kunnen zijn, maar nu zag Kevin Reiffers een inzet op het aluminium landen.

Voor Wagenborger Boys was er na de thee nog de hoop dat een bevlieging wellicht tot succes zou kunnen leiden. Aan het spelbeeld veranderde er niet veel. Speldenprikjes van Jelmar Christiaans en Edy Silva leverden geen gevaar op voor goalie Huizinga. Na een uur spelen moest hij zich gewonnen geven. Een steekbal van Jairzinho Leirissa werd door Kujtim Shabani opgepikt. Hij wurmde zich een weg door de defensie van Wagenborger Boys en schoot het leer langs Huizinga: 2-0. Op dat moment was het pleit wel beslecht. Een strakke voorzet van Rafael Leirissa werd door Junior Cissé op doel gemikt, maar door Huizinga gekeerd. Niet veel later was het toch Cissé die zijn eerste goal in dienst van Meedhuizen wist te maken. Een voorzet van Roy de Groot werd door hem onder controle gebracht en binnen geschoten: 3-0. Dat zou meteen de eindstand worden.

Komend weekeinde is ZNC in Zuidbroek de tegenstander van Meedhuizen en mogen ze proberen om de ongeslagen serie nog wat langer te maken. Voor Wagenborger Boys staat er pas op 13 mei een wedstrijd gepland. Daarvoor moeten ze naar Nieuw-Scheemda om tegen Oldambtster Boys te spelen. Dat kreeg nu een veeg uit de pan (1-10) van koploper SETA. De gedachten zullen in Wagenborgen echter nog wel even terug gaan naar die krankjorume wedstrijd eerder dit seizoen, die uiteindelijk in 7-6 eindigde.

Reitze Enderle (Wagenborger Boys): ‘Zo lang de achterstand maar een doelpunt is, blijf je natuurlijk hopen. De eerlijkheid gebiedt me echter te zeggen dat het ons ontbrak aan de kwaliteit om het Meedhuizen lastig te maken. Het gemis van tenminste zes basisspelers vanwege langdurige blessures en werk breekt ons het hele seizoen al op. We hebben echter wel een teamprestatie weten te leveren en het niet verder dan drie tegengoals laten komen. Als je zoveel mensen mist en je ziet de jeugdspelers het zo oppakken? Tja, dan is het ondanks de nederlaag toch genieten. Om te zien hoe zij in het veld staan.’

Oefenmeester Bob Mulder (Meedhuizen) was heel kort in zijn analyse na afloop: ‘Dit was weer echt een teamprestatie en ik moet de jongens dan ook een compliment geven.’ Zijn team heeft door de prima reeks  nog altijd zicht op het winnen van de derde periodetitel.

* Meedhuizen – Wagenborger Boys 3-0 (1-0). Kevin Reiffers 1-0; Kujtim Shabani  2-0; Junior Cissé 3-0

No Replies to "Meedhuizen zet ongeslagen reeks voort tegen Wagenborger Boys"