Winsum pakt driepunter na duel met ONS Sneek

Na het zure verlies in de thuiswedstrijd tegen Drachtster Boys heeft eersteklasser Winsum de draad weer opgepakt. Vorige week werd Gorecht in eigen huis met 0-1 geklopt, op het eigen Geert Reinders Sportpark in Winsum-West werd zaterdag ONS Sneek op een 2-1 nederlaag getrakteerd door de ploeg van trainer Fred de Boer. Eerder dit seizoen eindigde het eerste competitietreffen tussen de beide teams in een 1-1 gelijkspel.

Het spel werd al snel op de kar gezet. Binnen vier minuten dacht Tim Hoff al voor de openingstreffer te kunnen zorgen, maar zag zijn doelpoging over de deklat van de Friezen vliegen. Na amper een kwartier spelen was het wel raak. Na een prima pass van Yumé Ramos, die zich ook een prima aangever toonde, liet Tijs Mulder een bijna complet verdedigingsblok zijn hielen zien en joeg de bal tegen het nylon: 1-0. Daarna leek het duel wat meer in balans te komen. Beide ploegen deelden wel wat voorzichtige plaagstootjes uit, maar voor echte mogelijkheden hoefde het schrijfblok niet uit de binnenzak te worden gepakt. Het was maar goed dat het een prima lentedag was en dat er van het weer nog wel te genieten viel. Op het veld gebeurde er namelijk te weinig om over na te praten. Yumé Ramos kreeg nog wel een mogelijkheid, maar wist het thuisfront ook niet aan het juichen te krijgen. En dus brak de rust aan met de nipte voorsprong voor de gastheren, die in ieder geval wat dat betreft weinig reden tot klagen hadden.

Dat ONS Sneek na de doelwisseling gas moest geven, was wel duidelijk. Het kon bij winst immers omhoog kijken en als de andere resultaten ook nog eens gunstig uit zouden vallen zelfs naar de tweede plaats achter koploper Pelikaan S. kunnen klimmen. En de Friezen kwamen inderdaad. De ploeg van trainer Arnoud Koster kwam door toedoen van Ewart Ottema op gelijke hoogte. Een eerste poging werd nog wel met de voet gekeerd door doelman wouter Meijer, maar op de rebound moest hij het antwoord schuldig blijven: 1-1. Op dat moment moesten er nog een dikke veertig minuten worden gespeeld, dus was er tijd voldoende voor beide ploegen om het duel naar zich toe te trekken.

Er leek even zoiets als een patstelling te ontstaan. Die werd in de 65e minuut echter doorbroken door Wouter Bloem. En het was geen misselijke manier waarop hij de thuisclub andermaal aan de leiding wist te helpen. Een prima uithaal wist hij in de verre hoek te laten neerdalen en dat betekende 2-1. Hij had zich later onsterfelijk kunnen maken door nog eens te scoren, maar de Friese goalie wist hem van een treffer af te houden. ONS Sneek kwam in tijdnood. Het mocht eenvoudigweg niet verliezen en dus ging het op jacht naar de gelijkmaker. Waar het ook maar enigszins kon, werd de bal in het strafschopgebied van Winsum gepompt, maar de defensie van de groenzwarten weigerde te capituleren.

Aan de andere kant vergaten de gastheren de genadeklap uit te delen en dus bleef het billen knijpen geblazen. Uiteindelijk kon de winst over de streep worden getrokken. Eenvoudig was het niet gegaan, maar er was weer een doel gehaald. ‘Er zijn nog vijftien punten te verdelen, dus mij hoor je niet zeggen dat we al veilig zijn’, zei hij een week geleden. Van die vijftien heeft Winsum er nu drie te pakken. Die hebben er wel voor gezorgd dat men nu op een keurige zevende plek staat en een flink gat heeft geslagen met de onderste regionen. Sterker nog, met vier overwinningen staat men zelfs bovenaan in de strijd om de derde periodetitel. Daarin vallen echter ook nog de nodige punten te verdelen. Komend weekeinde staat voor de Winsumers het duel tegen het op de derde plaats staande Blauw Wit ’34 op het programma. Daar hebben de Noord-Groningers nog een appeltje mee te schillen, want de thuiswedstrijd ging destijds met 1-3 verloren.

* Winsum – ONS Sneek 2-1 (1-0). Tijs Mulder 1-0; Ewart Ottema 1-1; Wouter Bloem 2-1 (foto: Sterkenburg Media).

No Replies to "Winsum pakt driepunter na duel met ONS Sneek"