Seizoen zit er op voor tafeltennissers Klimaatgroep Stars

De tafeltennissers van Klimaatgroep Stars uit Middelstum hebben in Zoetermeer met 4-2 verloren van regerend landskampioen De Boer Taverzo en zijn door dit resultaat in de halve finales van de strijd om het voorjaarskampioenschap van Nederland uitgeschakeld. Clement Chobeau won zijn beide enkelspelen. De Boer Taverzo speelt in de finale tegen WELYNQ/TTV Maashorst, dat Van Wijnen/Smash ’70 versloeg. Voor Klimaatgroep Stars zit het seizoen er op. Ze kunnen hoe dan ook met opgeheven hoofd terugkijken op een mooi seizoen.

In Zoetermeer knokte Klimaatgroep Stars zich tweemaal terug van een achterstand. In de openingspartij won de Belg Yannick Vostes met forse cijfers van de Belg van Klimaatgroep Stars Arthur Bilas. In de tweede ontmoeting was het de Fransman Clement Chobeau die in de vijfde game met 11-6 toesloeg tegen de Poolse verdediger Jakub Folwarski van De Boer Taverzo. Nog voor de pauze bracht de Fin Alex Naumi de ploeg uit Zoetermeer opnieuw aan de leiding via een 3-0 zege op Colin Rengers.

Na de pauze maakte de formidabel goed in vorm zijnde Clement Chobeau korte metten met Yannick Vostes en kwam de stand in de wedstrijd dus opnieuw in evenwicht (2-2). Arthur Bilas moest vervolgens met 3-1 het onderspit delven tegen Alex Naumi, die daarmee net als Chobeau beide wedstrijden wist te winnen. In de slotwedstrijd nam Colin Rengers nog brutaal de leiding tegen Jakub Folwarski, maar werd het duel uiteindelijk met 3-1 een prooi voor de speler van Zoetermeer.

Na de derde plek in de najaarscompetitie 2022 eindigde Klimaatgroep Stars in de voorjaarscompetitie 2023 als vierde op de ranglijst. Beide keren was de halve finale in de playoffs om het landskampioenschap het eindstation. Als De Boer Taverzo in de finale WELYNQ/TTV Maashorst wint, mag het zich automatisch landskampioen noemen. Als WELYNQ/TTV Maashorst wint, volgt nog een beslissingswedstrijd tussen De Boer Taverzo en WELYNQ/TTV Maashorst om de landstitel.

Klimaatgroep Stars heeft de doelstelling om dichter in de buurt van de playoff-plaatsen om het kampioenschap van Nederland te komen ruimschoots behaald. De club ziet dan ook met vertrouwen uit naar de najaarscompetitie van dit jaar die na de zomervakantie van start zal gaan. De club bedankt de toeschouwers voor de steun gedurende de afgelopen competities.

No Replies to "Seizoen zit er op voor tafeltennissers Klimaatgroep Stars"