Holwierde haalt SC Stadspark door gehaktmolen

Holwierde heeft op eigen veld korte metten gemaakt met het bezoekende SC Stadspark. De mannen van trainer Danny Schudde konden na negentig minuten een zege met dubbele cijfers begroeten. De arme Stadjers werden met maar liefst 10-2 de bietenbrug op gestuurd. Het duel werd ontsierd door een afkoelingsperiode nadat de gemoederen aan beide kanten iets te verhit waren geraakt. Omdat Mamio ook wist te winnen, blijft de strijd om het kampioenschap in 4C ongemeen spannend.

Met een zo groot mogelijk verschil zien te winnen, dat was de enige opdracht die oefenmeester Danny Schudde zijn mannen voorafgaande aan de wedstrijd tegen SC Stadspark had meegegeven. Het doelsaldo zou namelijk nog wel eens een rol kunnen gaan spelen in de aanloop naar de uiterst belangrijke wedstrijd die de Holwierders op 13 mei tegen concurrent Mamio spelen. Beetje jammer is dat aanvoerder Yirsan Bouman er dan niet bij zal zijn omdat hij tegen een domme gele kaart aanliep en voor het allesbeslissende treffen geschorst is.

Hoe dan ook, Holwierde moest winnen en die missie moest geen al te moeilijke zijn. Het was alleen maar de vraag met welke cijfers men dat zou bewerkstelligen. De gedrevenheid waarmee de gasten onder druk werden gezet, deed het ergste vermoeden voor SC Stadspark. Yirsan Bouman was na zeven minuten al dicht bij de openingstreffer, maar vond de doelman van SC Stadspark op zijn weg. De rebound had door Robbie ten Hove afgestoft moeten worden, maar de aanvaller produceerde slechts een slap rollertje. Na een kwartier spelen leek hij die misser goed te maken na een prima voorzet van Peter Bouwsema. Nu eindigde de inzet echter op de paal. Broer Sander liet hem enkele minuten later zien hoe het wel moest en brak na 17 minuten spelen het duel open: 1-0.

Een corner van Thijs Sonneveld werd enkele minuten later door Robert Miskovic uit de doelmond geslagen. Die actie leverde de Stadjer een gele prent op en Holwierde een strafschop. Peter Bouwsema bleef vanaf elf meter koel en stuurde de goalie de verkeerde kant op: 2-0. Kort daarna was het Robbie ten Hove die zijn eerste van de middag wist te maken. Na een mooie lange bal van Mike Kraan schoot hij de bal beheerst binnen: 3-0. Een minuut later lag de bal opnieuw in de doelmond nadat doelman Venema bij een terugspeelbal over de bal heen maaide en het leer vervolgens binnen zag rollen: 4-0. Na 33 minuten kopte Peter Bouwsema een voorzet van Thijs Sonneveld voor het doel van de gasten, maar de broers Sander en Robbie ten Hove wisten hun tweede treffer nog niet te scoren. De volgende Holwierder treffer was overigens een fraaie teamgoal. Na een prima aanval over rechts wist Thijs Sonneveld teamgenoot Damon Kuiper voor doelman Venema te posteren. Kuiper liet zich niet van de wijs brengen en bepaalde de tussenstand op 5-0.

In de 42e minuut besloot scheidsrechter dat er maar wat vroeger thee gedronken moest worden. Aanleiding was een niet bepaald nette woordenwisseling tussen een aantal spelers van beide ploegen. Nadat Mike Kraan een duw had gekregen en als gevolg daarvan on botsing kwam met een andere speler van SC Stadspark. De fluitist riep beide aanvoerders bij zich , gaf ze allebei geel en stuurde het hele gezelschap vervolgens richting kleedkamer om even af te koelen. Het was een smetje op de wedstrijd. Na een kwartier werden de laatste drie minuten van de eerste helft alsnog gespeeld, waarna er meteen van helft werd gewisseld. Koen Tuil had daarvoor het halve dozijn vol moeten schieten, maar presteerde het om op een meter voor de doellijn de bal naast te schieten.

Nadat Holwierde te aanvallend gepositioneerd stond, wist SC Stadspark zowaar iets terug te doen. Een goede dieptepass leidde tot de 5-1 en het zou zelfs nog 5-2 worden. Even dachten de stad-Groningers aan een soort van comeback, maar daar staken de Holwierders een stokje voor. De gastheren schakelden een tandje hoger en een minuut nadat de gasten nog een klein feestje hadden gebouwd, schoot Robbie ten Hove op aangeven van Peter Bouwsema de volgende goal binnen: 6-2. Damon Kuiper tekende daarna voor de assist waaruit Gijs Geurtsen wist te scoren: 7-2. Na een hard schot van Koen Tuil was het Peter Bouwsema die het snelst reageerde en met een tikje breed Sander ten Hove een niet te missen kans bood: 8-2. Robbie ten Hove mikte vervolgens op de lat na voorbereidend werk van Koen Tuil, maar was wel succesvol toen Mike Kraan hem met een lange pass aan het werk wist te zetten: 9-2. Het is alweer de eenentwintigste treffer die Ten Hove dit seizoen op zijn naam heeft staan. Daarmee is hij, op Tim van der Molen van VVK na, de meest succesvolle schutter van 4C.

In de laatste minuut kwamen ook de dubbele cijfers nog op het scorebord. De ingevallen Ryan Riepma wilde met een voorzet de ingevallen debutant Kjell Stulp bedienen, maar de voorzet werd voor de tweede keer in de wedstrijd in het eigen doel gedeponeerd: 10-2. Dat zou ook de eindstand worden.

Danny Schudde (Holwierde): ‘Volgens mij zijn we tot en met de laatste minuut op jacht gegaan naar meer doelpunten, dus daar kunnen we tevreden over zijn. Tegen de rust waren we even niet scherp genoeg en dat levert ons een totaal onnodige schorsing en twee tegengoals op. Dat is dan weer jammer. Het was echter goed om te zien hoe we het daarna weer oppakken en de score wisten uit te breiden. Ik denk dat ik iets van zesentwintig opgelegde mogelijkheden heb geteld. Als we nog scherper waren geweest, hadden we hier een monsterscore neer kunnen zetten. Hopelijk hebben we die scherpte bewaard voor het duel met Mamio.’

* Holwierde – SC Stadspark 10-2 (5-0). Sander ten Hove 1-0; Peter Bouwsema 2-0 (strafschop); Robbie ten Hove 3-0; eigen doel 4-0; Damon Kuiper 5-0; 5-1; 5-2; Robbie ten Hover 6-2; Gijs Geurtsen 7-2; Sander ten Hove 8-2; Robbie ten Hove 9-2; eigen doel 10-2 (foto: René Battjes).

No Replies to "Holwierde haalt SC Stadspark door gehaktmolen"