SV Bedum na vijfde zege koploper in tweede periode

Een aantal maanden geleden was het alleen maar kommer en kwel bij tweedeklasser SV Bedum. De ploeg van trainer Robbie Wentink heeft zich echter opgericht en wist opnieuw een overwinning bij te schrijven. Gastheer Be Quick Dokkum werd met 1-2 aan de kant gezet en dat betekende voor de Bedumers alweer de vijfde zege op rij.

Het kan verkeren in de voetballerij. Zo sta je op een vrijwel uitzichtloze plek die alleen maar recht geeft op degradatievoetbal of zelfs rechtstreekse degradatie en zo vindt je jezelf terug als koploper in de strijd om de tweede periodetitel. SV Bedum heeft flink aan zelfvertrouwen gewonnen en is, al moeten er nog wel wat punten worden verdeeld, hard bezig om zichzelf uit de nesten te werken. Ook in het Friese begonnen de paarshemden prima. Gesterkt door de eclatante 7-1 zege op Kollum, waren Wentink en zijn mannen vol goede moed naar Dokkum vertrokken. Er werden al vrij snel een aantal goede mogelijkheden gecreëerd, die vooralsnog niet tot een treffer wilden leiden. Toch zouden de doelpunten niet lang op zich laten wachten. De openingsgoal vloeide voort uit een fantastische voorzet vanaf de linkerkant van de nog maar 17 jaar jonge Mart Slager. Teamgenoot Twan Ahlers zette zijn hoofd onder de bal en tekende voor 0-1. Een paar minuten later was het duo ook bij de volgende treffer betrokken. Mart Slager kreeg opnieuw de ruimte om vanaf links de bal voor het Friese doel te deponeren en ook nu stond Twan Ahlers op de goede plek. Nu kwam de bal echter op binnenkant paal terecht. Het speeltuig rolde achter de Friese goalie langs en werd daarna door de attent reagerende Jimi Hoeksema alsnog tegen het nylon geschoten: 0-2.

Be Quick Dokkum moest iets verzinnen en besloot de poppetjes iets anders neer te zetten. SV Bedum dreigde vooral op de flanken de grip op de tegenstander kwijt te raken, maar de tegenzet was snel gevonden en er werd dan ook weinig weggegeven. Het werd in de resterende speeltijd van de eerste helft wel meer een wedstrijd. Echt gevaarlijk wisten de Dokkumers echter niet te worden.

Na de doelwisseling werden de vrije ruimtes wat beter bespeeld door de gastheren, die overigens het geluk hadden dat Mart Slager en Nigel Bakker de kansen lieten liggen om het duel te beslissen. De Friezen mochten blijven hopen en nadat SV Bedum verkeerd instapte was het voor Rudmer Loonstra een koud kunstje om zijn ploeg de aansluitingstreffer te bezorgen: 1-2. SV Bedum moest vanaf dat moment alle zeilen bijzetten om zich de thuisclub van het lijf te houden. De minuten die er nog waren begonnen steeds meer op een survival te lijken, maar de vastberadenheid waarmee de Noord-Groningers dat deden was bewonderenswaardig. Ook in de extra zeven speelminuten wisten de gasten het droog te houden en dus werd de driepunter over de streep getrokken en zou het zomaar eens kunnen zijn dat SV Bedum zich in plaats van degradatievoetbal te spelen zich in de strijd om promotie mag mengen. Zoals gezegd, het kan verkeren in de voetballerij.

Robbie Wentink (SV Bedum): ‘Wie had dit gedacht aan het begin van dit jaar. Ze hadden ons al zo’n beetje afgeschreven en kijk eens waar we nu staan. Het hoeft natuurlijk geen betoog dat we vol vertrouwen de slotfase van de competitie in gaan. Er wachten nog spannende weken, waarin er nog heel wat gekke dingen kunnen gebeuren.’

* Be Quik Dokkum – SV Bedum 1-2 (0-2). Twan Ahlers 0-1; Jimi Hoeksema 0-2; Rudmer Kooistra 1-2.

No Replies to "SV Bedum na vijfde zege koploper in tweede periode"