Terecht overwinning NEC Delfzijl op ON Roden

NEC Delfzijl heeft op het eigen sportpark Centrum een 2-0 overwinning weten te boeken op ON Roden. De eerste confrontatie tussen beide ploegen eindigde eind vorig jaar in een 3-3 remise. Een prima resultaat voor het team van trainer Roy Kamps die, met nog drie wedstrijden te gaan, iets meer afstand heeft genomen van degradatievoetbal. De eindstand was halverwege het duel al bereikt.

Het was weer eens schipperen geblazen binnen de selectie van de Havenkanters, waar maar liefst negen beoogde teamleden afwezig waren. Blessures, werk, noem het allemaal maar op. Soms blijft je als trainer niet veel bespaard. Desondanks sloegen de gastheren zich er knap doorheen. De nood was zo hoog dat verdediger Camaron Waaijenberg ‘op tien’ werd gezet terwijl Sem Switynk in de punt van de aanval werd geposteerd.

De thuisclub begon goed aan de wedstrijd, al liep het door de vele wisselingen nog wel ietsje stroef. De eindpass kwam niet altijd daar terecht waar de Delfzijlsters hem wilden hebben. Een teruggetrokken bal van Devante de Windt werd door Brend Hansen op de doelman van ON Roden afgevuurd en door de goalie losgelaten. Shaimo Hooi was er vervolgens als de kippen bij om het leer tussen de palen door te mikken: 1-0. De opening van de gastheren was in ieder geval veelbelovend. De Rodenaren probeerden va de counter toe te slaan en mochten van geluk spreken dat NEC Delfzijl het niet erg nauw nam met het benutten van de geboden mogelijkheden, anders waren de gasten een zware middag tegemoet gegaan.

Na ruim een half uur spelen dacht alles en iedereen dat de bal op de stip zou worden gelegd na een overtreding op Sem Switynk. Scheidsrechter van dienst Doornbosch, die af en toe iets te ver van het spel afstond, deponeerde de bal echter buiten het strafschopgebied. De uitvoering van de vrije bal liet nog wel wat te wensen over, maar leidde uiteindelijk wel tot een verdubbeling van de score door Shaimo Hooi, die daarmee zijn tweede van de middag liet aantekenen: 2-0. Een toch wel rustgevende voorsprong, waarbij NEC Delfzijl zichzelf alleen maar kon verwijten dat het niet verder bij de Drenten was weggelopen.

In de tweede helft was het zaak dat de gastheren het achterin droog zouden houden en daarbij was het dan ook maar goed dat doelman Bas Westerhuis bij een paar dreigende uitbraken van ON Roden op zijn hoede was. Aan de andere kant vergaten de Delfzijlsters ook nu om het duel definitief naar zich toe te trekken. Het leverde de thuisclub echter geen problemen op omdat men in het verdere verloop van de tweede helft in verdedigend opzicht niets weggaf.

Roy Kamps (NEC Delfzijl): ‘Dit is natuurlijk een fantastisch resultaat. Het is een terechte zege die gewoon hoger had moeten uitvallen. Hoe dan ook, door deze driepunter hebben we klassebehoud nog altijd in eigen handen.’

* NEC Delfzijl – ON Roden 2-0 (2-0). Shaimo Hooi 1-0; Shaimo Hooi 2-0.

No Replies to "Terecht overwinning NEC Delfzijl op ON Roden"