KRC lijdt oefenverlies in duel met Corenos

KRC heeft kort na de aankondiging dat de club in het standaardvoetbal zal terugkeren, meteen maar een oefenwedstrijd in Roodeschool gespeeld tegen vierdeklasser Corenos. De mannen van de Kantens Robben Combinatie moeten duidelijk even wennen aan het niveau en wisten het team van trainer Marco Pesiwarissa een half uur bij te benen. Bij Corenos stond Danelso Pesiwarissa als gastspeler opgesteld. Hij overweegt een overstap naar het team van zijn vader, maar heeft daarover nog geen besluit genomen.

Corenos speelde het afgelopen weekend tegen de O23 van tweedeklasser SV Bedum en wist een 3-3 gelijkspel aan de ontmoeting over te houden. Namens de Bedumers waren Nick Boelhouwer, Milan Smit en Ivar van de Ark de prijsschutters. Laatstgenoemde stond één keer aan de wieg van een treffer, Bram Dijkstra tekende twee keer voor een assist.

Voor de Roodschoulsters was Lars Baar twee keer trefzeker. ‘De derde goal is me even ontglipt’, vertelt Pesiwarissa. Hij gebruikte beide wedstrijden om spelers op andere posities uit te proberen, ritme op te doen en vertrouwen te kweken voor het resterende deel van de competitie. Daarin wachten Corenos nog een drietal finales. Het duel met KRC werd met 7-1 gewonnen, waarbij er doelpunten werden gemaakt door Jordan Muller (2), Joran Knot, Tim Uil, Marcel Dijkstra en gastspeler Danelso Pesiwarissa.

Het trio Joran Knot, Lars Baar en Kevin Pathuis had vanwege schorsingen en blessures de afgelopen weken maar weinig gespeeld. Vooral voor hen was het dus zaak om weer wat ritme op te doen. ‘Ik ben van mening dat we in deze twee oefenpotjes voldoende kansen hebben gecreëerd en voldoende doelpunten hebben gemaakt. Dat is goed voor het vertrouwen.’ De oefenmeester geeft toe dat de resterende wedstrijden geen eenvoudige opgaves worden. Corenos treedt nog in het strijdperk tegen DVC Appingedam en VVK. Twee ploegen die allebei de derde plaats in 4C willen. En dan is er ook nog SV De Heracliden, dat eveneens alle zeilen moet bijzetten om aan degradatievoetbal te ontsnappen. ‘In deze fase moeten we echter niet naar de andere ploegen kijken. Ik hoop dat we in de resterende duels nog de nodige punten weten te pakken. Op Wesley Dijksterhuis na hebben we iedereen in ieder geval weer fit.’

No Replies to "KRC lijdt oefenverlies in duel met Corenos"