Noordwolde revancheert zich voor nederlaag

Derdeklasser Noordwolde heeft zich op een mooie manier gerevancheerd voor de 3-0 nederlaag die men zaterdag in en tegen SC Loppersum heeft geleden. Op het eigen veld werd het hoger geplaatste The Knickerbockers dinsdagavond met 2-1 geklopt. Een van de doelpuntenmakers was de weer van stal gehaalde Theo Maats.

Maats begon in de basis omdat Bart Hollink niet fit genoeg was om te kunnen starten. De geelzwarten hadden nog een rekening met zichzelf te vereffenen, want in de uitwedstrijd tegen SC Loppersum was het licht na een goede start in de tweede helft snel uit gegaan. Ook met de studentenploeg had het team van trainer Elsin Yilmaz nog een appeltje te schillen. In het begin van dit seizoen was zijn ploeg namelijk roemloos (5-1) onderuit gegaan, waarbij clubtopscorer Marco Vos de enige was die het net aan de goede kant wist te raken.

Hij was nu de man die als aangever fungeerde. In de 10e minuut van het midweekse treffen wist hij de bal goed terug te leggen op Theo Maats, die vervolgens liet zien dat ook hij een neusje voor de goal heeft. Hij schoot vanaf een meter of zestien raak en dat betekende zijn eerste competitietreffer: 1-0. Een prima start voor de thuisploeg, die daar op verder kon borduren. Na ruim een half uur spelen werd de marge verdubbeld. Vanuit de omschakeling wist Jurriaan Kampen een pass richting Dannick Meima te versturen. Die vond en zag de ruimte in het hart van de defensie van The Knickerbockers en schoot laag op het doel van de Stadjers. Met wat geluk stuiterde de bal op waarbij de goalie van de bezoekers zich ineens kansloos zag, omdat hij al naar de grond was gegaan: 2-0. Met Marco Vos in een hoofdrol was er zelfs nog de mogelijkheid om verder weg te lopen, maar een inzet van de aanvoerder werd vlak voor de doellijn weggerost. De gasten moesten het in de eerste helft vooral van dode spelmomenten hebben om voor gevaar te kunnen zorgen.

In het tweede bedrijf zouden de Stadjers moeten komen en dat deden ze dan ook. Op zeker moment wisten ze middels een door Jorrit Dijkstra veroorzaakte en terecht toegekende strafschop dichterbij te komen. Tobias Stel schoot de bal achter doelman Lennart Havinga en zorgde daarmee voor de aansluiting: 2-1. De gasten gingen daarna nog meer vooruit spelen en kozen vaak veel eerder voor de voorzet. Een van die pogingen leidde tot een niet ongevaarlijke kopbal die rakelings over de deklat verdween. Uiteindelijk wisten de gastheren de winst over de streep te trekken en was de bittere nasmaak van het verlies in Loppersum in ieder geval weggespoeld. ‘Ik ben van mening dat mijn team zich knap heeft hersteld na het zo slecht verlopen weekend. Geluk bij een ongeluk is natuurlijk dat Theo Maats kon beginnen en dan ook nog weet te scoren. We zijn blij met de overwinning, maar beseffen ons terdege dat we er nog niet zijn. Dezelfde beleving en strijd die we nu hebben getoond, verwacht ik de komende wedstrijden ook van de jongens.’

Noordwolde krijgt nog twee thuiswedstrijden af te werken tegen respectievelijk Aduard 2000 (4-2) en Helpman (1-1). Op de slotdag van de competitie wacht dan nog de uitwedstrijd tegen het Omlandia van voormalig trainer Simon Schuil, dat eerder dit seizoen met 3-1 werd geklopt.

* Noordwolde – The Knickerbockers 2-1 (2-0). Theo Maats 1-0; Dannick Meima 2-0; Tobias Stel 2-1 (strafschop).

No Replies to "Noordwolde revancheert zich voor nederlaag"