Tuchtcommissie KNVB deelt forse tik uit aan Meedhuizen

De tuchtcommissie van voetbalbond KNVB heeft forst uitgehaald in de richting van vijfdeklasser Meedhuizen. Naar aanleiding van de op 18 februari gestaakte thuiswedstrijd tegen Muntendam zijn er forse straffen uitgedeeld. Naast een aantal schorsingen heeft de vereniging eveneens een boete van 750 euro opgelegd gekregen en moeten er ook vijf competitiepunten worden ingeleverd.

Het ging enkele maanden geleden gruwelijk mis op het Meedhuizer sportpark toen er op zeker moment een enorme vechtpartij uitbrak. Over de aanleiding en het verloop van de ordinaire schop- en knokpartij verschilden beide partijen na afloop van mening. Vlak voor de rust besloot arbiter Koerntjes de spelers te laten inrukken. De stand was op dat moment 2-0 in het voordeel van Meedhuizen. Die tussenstand wordt nu ook als eindstand van het treffen aangemerkt.

Er waren op zeker moment zes spelers van de Meedhuizers in beeld die een aandeel in de vechtpartij zouden hebben gehad. Twee van hen zijn vrijgesproken omdat er geen bewijs is dat zij er bij betrokken zijn geweest. Een derde speler ging vrijuit vanwege een zogenaamd technisch sepot. Uiteindelijk zijn er drie schorsingen overgebleven. Twee van hen kregen vijftien maanden opgelegd en een derde betrokkene heeft twintig maanden aan zijn broek gekregen. De minst zwaar bestrafte spelers kunnen een deel van hun straf in voorwaardelijk laten omzetten als zij de training Sport en Gedrag met succes volbrengen.

Er hangt de club bovendien ook nog een voorwaardelijke straf boven het hoofd. Mochten er zich in het resterende deel van het seizoen opnieuw incidenten voordoen, dan wordt het eerst elftal van de groenhemden uit de competitie gehaald. Overigens is één Muntendammer voor drie wedstrijden geschorst, waarvan een voorwaardelijk, en is de club vrijgesproken.

Door de puntenaftrek kan Meedhuizen de derde plaats in de eindrangschikking van de 5e Klasse F wel vergeten en kan het alleen nog maar via de derde periode nacompetitievoetbal afdwingen. De puntenaftrek geldt namelijk voor de tweede periode. Het zal nog een flink karwei worden om iets in de derde periode te bewerkstelligen, want het elftal van trainer Bob Mulder krijgt zaterdag op eigen veld nog te maken met kampioenskandidaat SETA. Een week later komt Westerlee op bezoek en in het laatste competitieweekeinde zien de groenhemden een andere titelkandidaat tegenover zich staan. Dan is op sportpark ‘d Oosterd namelijk SC Scheemda de tegenstander. Met tien punten uit vier wedstrijden staat Meedhuizen momenteel tweede in de derde periode achter koploper SETA, dat al een periode op zak heeft. De Musselkanaalsters kunnen zich zaterdag geen enkel puntverlies veroorloven in de spannende strijd om het algeheel kampioenschap.

Meedhuizen zegt niet inhoudelijk te kunnen reageren omdat sommige spelers hebben aangegeven dat ze eventueel in hoger beroep gaan tegen de opgelegde straffen. Het enige dat men kwijt wil, is dat er op 12 april een hoorzitting in Zuidbroek is geweest en dat alles wat daar is besproken binnenskamers blijft. Men richt zich nu volledig op de laatste drie wedstrijden en er zal alles aan worden gedaan om de derde periode goed af te sluiten. ‘Voor ons als club en iedereen die de club een warm hart toedraagt telt nu maar één ding. We willen de voetbalvereniging Meedhuizen weer op een positieve manier op de kaart zetten. Dat verdienen alle leden, vrijwilligers en het dorp op zich’, luidt de algemene reactie (foto: archief EemsmondSport).

De stand in 5F luidt nu als volgt:

SETA**     19 16  1  2 49  92- 26
Scheemda*  20 16  1  3 49  87- 20
VVS        20 13  1  6 40  67- 29
Damacota   20 12  2  6 38  69- 36
Meeden     20 11  1  8 34  52- 45
BATO       20 10  2  8 32  59- 51
M'huizen-  19 11  2  6 30  57- 29
ZNC        20  7  5  8 26  47- 47
Westerlee  20  6  1 13 19  34- 55
Wag. Boys  20  3  3 14 12  30- 67
Muntendam  20  2  1 17  7  22-110
Old. Boys- 20  1  2 17  2  33-134
- Old. Boys 3 pnt in mindering
Meedhuizen 5 pnt in mindering
*SC Scheemda kampioen 1e periode
SETA kampioen 2e periode

Programma 6 mei
Meedhuizen  - SETA
Westerlee   - SC Scheemda   0 - 3


Programma 13 mei
BATO        - ZNC
VVS         - SETA
Muntendam   - Meeden
Old. Boys   - Wag. Boys
Damacota    - SC Scheemda
Meedhuizen  - Westerlee

Programma 20 mei
ZNC         - VVS
SC Scheemda - Meedhuizen
Wag. Boys   - Damacota
Meeden      - Old. Boys
SETA        - Muntendam
Westerlee   - BATO

No Replies to "Tuchtcommissie KNVB deelt forse tik uit aan Meedhuizen"