40e editie Noorderrondrit op Hemelvaartsdag

De Noorderrondrit op de fiets wordt al vanaf 1978 georganiseerd. Dit jaar wordt dit eendaagse wielerevenement alweer voor de 40e keer op Hemelvaartsdag 18 mei georganiseerd. De tocht door de regio is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een van de grootste eendaagse fietsevenementen in de provincie Groningen. Ook dit jaar wordt de route gereden via de permanent bewegwijzerde route welke is ontstaan doordat de IJsvereniging Noorderrondritten, MFAC Loppersum, het Routebureau Groningen en de provincie Groningen in april van het afgelopen jaar hun krachten hebben gebundeld.

De Noorderrondrit kan als één geheel gefietst worden en is daarnaast in twee lussen verdeeld. De een beslaat 85 kilometer en de tweede telt 60 fietskilometers. Deelnemers kunnen ervoor kiezen om een van de beide lussen te fietsen of het hele traject. Dan legt men 145 kilometer af. De route volgt, waar het kan, de route van de Noorderrondrit op de schaats die voor het laatst in 1997 werd verreden. Voor de prestatietoertochten van 145 en 85 kilometer kan er worden gestart tussen 08.00 en 10.00 uur en voor de recreatieve toertocht van 35 kilometer tussen 10.00 en 12.00 uur.
De startlocatie is net als voorgaande jaren op het sportpark aan de Bosweg 27 in Loppersum. Voorinschrijven kan via www.mfacloppersum.nl of via www.fietssport.nl. Ook kan dit op de dag zelf in de kantine van SC Loppersum.

De kosten bij voorinschrijving voor de tocht van 85 en 145 kilometer bedragen 10 euro per deelnemer en op de dag zelf 13 euro. Dit is inclusief verzorging onderweg en een herinneringsmedaille.
De kosten bij voorinschrijving voor de tocht van 35 kilometer bedragen 4 euro per deelnemer en op de dag zelf 6 euro. Dit is inclusief een herinneringsmedaille.

Op Hemelvaartsdag zijn er continue drie servicewagens, inclusief EHBO, op de routes aanwezig om gestrande wielrenners weer op weg te helpen. Alle tochten van de MFAC Loppersum worden verreden onder auspiciën van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU). Ook dit jaar maakt de organisatie weer gebruik van de Scan & Go oplossing van de NTFU. Na afloop is er gelegenheid om te douchen en kan er, in de kantine van SC Loppersum, onder het genot van een hapje en drankje worden nagenoten van de geleverde sportieve prestatie (foto: Maaike de Jong).

No Replies to "40e editie Noorderrondrit op Hemelvaartsdag"