Prima tweede helft levert GEO overwinning op

Vijfdeklasser GEO heeft op de thuisbasis in Garmerwolde een overwinning weten te boeken op het bezoekende Tynaarlo. Op basis van een prima tweede helft kon de uiteindelijke 2-0 zege van het team van trainer Leendert Nieborg dan ook verdiend worden genoemd.

Dat het geen eenvoudige voetbalmiddag voor de gastheren zou worden, was op voorhand wel duidelijk. De uitwedstrijd tegen de Drenten leverde namelijk een kansloze 3-1 nederlaag op. Door de hoge druk en agressiviteit in de duels kreeg GEO destijds geen kans om aan het voetballen te komen. Trainer Leendert Nieborg verwachtte ook nu weer een moeilijke wedstrijd. In de wedstrijdbespreking had hij de aandachtspunten met zijn mannen besproken met als belangrijkste item dat zijn ploeg uit de duels moest zien te blijven, bij balbezit van de tegenstander compact blijven staan en bij eigen balbezit het veld groot houden.

Dezelfde strijdwijze werd van Tynaarlo verwacht, maar de gasten speelden een ander soort voetbal. Er werd van achteruit opgebouwd en op die manier probeerde men tot kansen te komen. De trainerswissel. Jan Veenhof staat momenteel aan het roer bij de Drenten, zal hier ongetwijfeld mee te maken hebben gehad. GEO wist zich prima in te stellen op de nieuwe speelwijze van SV Tynaarlo en kwam ook zelf aan het voetballen toe. Tynaarlo had wel meer balbezit maar beide ploegen wisten zich in de eerst helft nauwelijks noemenswaardige kansen te creëren. Een doelpuntloze eerste helft was dan ook de terechte tussenstand. Een domper voor GEO was het uitvallen van Bart van de Tuuk. Een ongelukkige botsing met de laatste man van Tynaarlo was er debet aan dat hij al na een kwart wedstrijd geblesseerd moest afhaken. Vervanger Folkert van Zanten mocht na maanden van afwezigheid zijn voetbalkunsten weer vertonen.

Daar waar in de eerste helft de kansen op een hand waren te tellen waren, gaf het tweede bedrijf een heel ander beeld te zien. Vijf minuten na de tweede aftrap van de middag ontstond de eerste kans voor Tynaarlo. Uit een voorzet kon de spits zijn hoofd niet tegen de bal krijgen en dus rolde het speeltuig voorlangs. Vanaf de 55e minuut kreeg de wedstrijd, die tot aan dat moment in evenwicht was, een andere wending. Uit een voorzet van Laurens van der Kamp maakte Aron van Geffen namelijk de 1-0. Vijf minuten na deze treffer viel de volgende goal. Een diepe bal van Rolf van der Tuuk werd door Erik Kappetijn opgepikt en tot doelpunt gepromoveerd. Tynaarlo was na deze achterstand zichtbaar van slag want bijna elke bal achter de verdediging was een kans voor GEO. Svenne Crum, Laurens van der Kamp en Alex Sarfo kregen de mogelijkheden om te scoren op een presenteerblaadje aangeboden maar wisten de cadeautjes niet uit te pakken. Tynaarlo bleek niet in staat om GEO het de tweede helft moeilijk te maken. De organisatie stond prima en op een afstandsschot na had keeper Oscar Heslinga het niet erg moeilijk gehad. Uiteindelijk kon de 2-0 ook als eindstand worden genoteerd en had GEO zijn revanche gekregen voor de eerder dit seizoen geleden nederlaag.

* GEO – Tynaarlo 2-0 (0-0). Aron van Geffen 1-0; Erik Kappetijn 2-0.

1 Reply to "Prima tweede helft levert GEO overwinning op"