Kampioen DRC Phoenix sluit rugbyseizoen in stijl af

De rugbyers van DRC Phoenix konden  de afgelopen twee weken genieten van het behaalde kampioenschap maar het team moest dit weekend nog wel de laatste wedstrijd van het seizoen spelen. Tegenstander was het goed bekende derde team van RC Groningen. Wedstrijden tussen beide teams staan altijd garant voor veel spektakel en de teams zouden de supporters ook nu zeker niet teleurstellen. DRC Phoenix reisde niet geheel op volle oorlogssterkte af naar de stad Groningen waar de Stadjers wel degelijk klaar waren voor de aankomende strijd. Die zouden ze overigens wel met duidelijke cijfers verliezen.

De eerste helft bleken beide ploegen zeer gelijkwaardig te zijn. De Delfzijlsters wisten echter al snel de leiding te nemen door een try van Stan Doornbos. DRC Phoenix en RC Groningen zouden elkaar vaak afwisselen met het scoren van tries. Het kwam echter niet zo ver dat de Havenkanters de leiding uit handen gaven. De thuisploeg had veel spelers beschikbaar en bleek deze ook hard nodig te hebben. Het stevige spel van DRC Phoenix zorgde voor enkele blessures aan de kant van RC Groningen waardoor ook het verschil op het scorebord groter werd. De voorsprong van de gasten werd in de tweede helft groter. RC Groningen had meer en meer moeite om de aanvallen van de ploeg uit Delfzijl af te stoppen. Zoals zo vaak dit seizoen won DRC Phoenix de fysieke slijtageslag. Door onder andere een try van Nick Boersma stond na tachtig minuten spelen een 26-50 eindstand op het scorebord. Met deze duidelijke overwinning kon de ploeg uit Delfzijl tevreden terugkijken op een geslaagd seizoen. Komend seizoen zal DRC Phoenix uitkomen in een sterke 3e klasse Noord-Oost. Het zal een hele opgave worden om in deze klasse stand te houden maar trainer Lex Ronde ziet dit als een zeer interessante en sportieve uitdaging. Hij hoopt ook dat de huidige groep aangevuld kan worden met een aantal nieuwe spelers.

No Replies to "Kampioen DRC Phoenix sluit rugbyseizoen in stijl af"