Artemissers boeken resultaat in Stedum, Feerwerd en Stiens

Leden van de loopgroep Artemis uit Winsum hebben de afgelopen week met succes deelgenomen aan wedstrijden in Stedum, Feerwerd, Stiens en Delfzijl. Met een eerste plaats op de 10 kilometer voor Simone Binnema uit Eenrum bij de vrouwen 50 en nog een negental aansprekende resultaten op de 5 en de 10 kilometer kwam Artemis zaterdag in Stedum goed voor de dag. De Stemer Omloop is de eerste van een zestal dorpslopen, onderdeel uitmakend van het Ommelander Loopcircuit 2023. Deze omloop werd georganiseerd vanuit het ijsbaangebouw met start en finish op het ijsbaanterrein. Een tevreden organisatie maakte bekend dat er zich 101 lopers voor de 10 kilometer en 53 lopers voor de 5 kilometer hadden gemeld.

De eerste plaats op de 10 kilometer was in Stedum voor Gerben Vermij uit Leens. Hij kwam na 35.57 minuten over de finish. Gideon Douma uit Appingedam werd tweede in 36.35 minuten en Bedumer Harm Schoonveld eindigde als derde in ene tijd van 37.24 minuten. Artemis telde evenals vorig jaar tien deelnemers waarvan acht op de 10 kilometer en twee op de 5 kilometer. Op de 10 kilometer bij de mannen senioren behaalde Ricardo Damminga uit Baflo een verdienstelijke tiende plaats in 41.22 minuten. Dorpsgenoot Jaap Smith noteerde 46.11 minuten en werd hiermee zevende bij de mannen 50. Jan Vos uit Uithuizen behaalde een keurige zesde plaats bij de mannen 60 in 48.58 minuten. Marnix van den Brink uit Groningen klokte als twaalfde bij de mannen 50 een tijd van 49.41 minuten. In dezelfde leeftijdscategorie eindigde Erwin Vos uit Uithuizen met een tijd van 50.34 minuten als dertiende.

Op de 10 kilometer bij de vrouwen was Renske Linstra met en tijd van 38.35 minuten de snelste vrouw. Zij werd gevolgd door Annemarie Souer uit Bedum (42.53) en Kirsten van Apeldoorn uit Groningen (45.17). In de categorie Vrouwen 50 ging de winst afgetekend naar Simone Binnema. Met haar winnende tijd van 47.54 minuten was ze drie minuten sneller dan de nummers twee en drie in deze categorie. Paulien Kuik, gehaasd door Marnix van den Brink, finishte na 49.41 minuten als vijfde bij de vrouwen senioren. Zij verbeterde haar persoonlijk record op deze afstand met 18 seconden.  Wineke Snippe uit Winsum sloot haar 10 kilometer af na 1.03.26 uur, goed voor een tiende plaats bij de vrouwen 50.

Op de recreatieve 5 kilometer werd Inge Verschoor uit Winsum keurig vijfde bij de vrouwen in 27.19 minuten. Zij verbeterde haar persoonlijk record op deze afstand met 10 seconden. Jeannet Bakema uit Loppersum werd tiende bij de vrouwen in 30.12 minuten. De tweede loop van het loopcircuit is de Hippolytusrun in Middelstum op woensdag 14 juni. Het startschot klinkt daar om 19.30 uur. Een gebrek aan vrijwilligers is er de oorzaak van dat het circuit na het seizoen 2023 stopt.

Net als zaterdag in Stedum kwam Artemis zondag met een derde plaats op de 10 kilometer voor Johan Vock uit Garnwerd bij de mannen 45 en een tweede plaats voor Fanny Kaper uit Winsum op de 5 kilometer bij de vrouwen en een tiental aansprekende resultaten op beide afstanden weer goed voor de dag tijdens de Dikke Tien Runn vanuit Feerwerd. De totaal 121 deelnemers, minder dan vorig jaar, konden kiezen uit een 5 en een 10 kilometerloop. Het was warm en in het buitengebied heerste een lichte wind. Het prachtige Middag Humsterland vormde het decor. De route met start en finish op het sportpark in Feerwerd liep via Ezinge, de Allersmaborg,  Aduarderzijl, Schifpot, Garnwerd en weer terug naar Feerwerd.

Van de twaalf actieve Artemissers stonden er negen aan de start van de 10 kilometer en drie van de 5 kilometer. Bij de mannen op de 10 kilometer behaalde Johan Vonck bij de mannen 45 een keurige derde plaats in 46.09 minuten. Voor Willem Hofman uit Winsum en Wim Ammeraal uit Leens werden in dezelfde leeftijdscategorie tijden van 48.25 en 48.53 minuten geklokt, goed voor de plaatsen zeven en acht. Hein Kooi uit Westernieland volgde met 51.03 minuten als achtste bij de mannen senioren. De ‘oudjes’ Koos Durenkamp uit Winsum en Peter van Ooijen uit Warfhuizen, eveneens ondergebracht bij de mannen 45, presteerden naar behoren. Een 22e plaats voor Durenkamp in 58.99 minuten. Van Ooijen volgde als 24e in 1.01.16 uur.

Bij de vrouwen op de 10 kilometer eindigde een strompelende Annica Doornbos uit Winsum als vijfde bij de vrouwen senioren in 52.54 minuten.  Anne Hogerdijk en Rianne Bosch uit Winsum volgden in dezelfde leeftijdscategorie met tijden van 1.07.18 uur en 1.07.59 uur een 15e en een 18e plaats. Annica Doornbos en Hein Kooi liepen hun eerste officiële 10 kilometer onder de vlag van Artemis.

Op de 5 kilometer was er een keurige tweede plaats bij de vrouwen senioren voor Fanny Kaper uit Winsum, zaterdag in Stedum na 5 kilometer nog uitgestapt omdat het niet liep, in 25.53 minuten. Met deze tijd evenaarde ze haar persoonlijk record op deze afstand vorig jaar oktober gelopen in Appingedam. Verheugend was de deelname van Elizabeth Hofman uit Winsum na een jaar afwezigheid. Haar 33.10 minuten betekende een vierde plaats bij de vrouwen 45. Jenny Baron uit Winsum noteerde in dezelfde categorie 38.00 minuten, goed voor een vijfde plaats.

De sv Friesland, bijgestaan door een vaste groep vrijwilligers, organiseerde vorige week woensdagavond de Stienserloop over vier afstanden. Ondanks het aangename weer was de opkomst van totaal 73 lopers aan de magere kant. Men zoekt voor volgend jaar naar een andere datum. Albert van der Ziel uit Berlikum was woensdagavond een van de totaal 16 deelnemers op de 8,2 kilometer in de Stienserloop. Hij legde deze afstand met start en finish op het industrieterrein Middelsee af in 35.45 minuten en werd hiermee eerste bij de mannen 50 en vierde bij de mannen overall.

De atletiekvereniging Fivelstreek uit Delfzijl viert dit jaar haar 50 jarige jubileum. In het kader hiervan werden er vooruitlopende op de eigenlijke viering in september de afgelopen week diverse activiteiten georganiseerd. Van maandag 8 tot en met donderdag 11 mei werd de avond hardloopvierdaagse gehouden, met elke dag een andere route over 2,5 kilometer vanaf de atletiekbaan. De deelnemers kregen anderhalf uur de tijd om een zelfgekozen aantal rondjes te lopen. Geert Jan Reinders uit Loppersum was een van de deelnemers. Hij liep volgens plan iedere avond vier rondjes en noteerde totaal 40 kilometer.

No Replies to "Artemissers boeken resultaat in Stedum, Feerwerd en Stiens"