Succesvol optreden turnselectie VIOS Warffum

Onlangs kwamen zeventien turnsters van turnselectie VIOS Warffum in actie op de provinciale kampioenschappen in Stadskanaal. De turnsters stonden onder leiding van trainster Emma Reinders en keerden na afloop met nogal wat medailles en twee kampioenen huiswaarts.

In de eerste wedstrijd kwamen de jongste vier turnsters in actie in de categorie middenbouw niveau 7. Aimée van Erkel, Lisa Veldkamp, Sarah Woelinga en Nikki Neperus beten het spits af op de balk. Het viertal was erg nerveus, maar ze wisten op de balk te blijven staan. Ook op vloer, sprong en brug wisten ze mooie oefeningen af te leveren. In een deelnemersveld van zesentwintig turnsters wist Aimée van Erkel de bronzen medaille te winnen, Lisa Veldkamp werd vierde, Sarah Woelinga achtste en Nikki Neperus veertiende.

In wedstrijd twee kwamen Marilynn Raat, Yuan Post en Annieka Reker in de categorie Junior supplement E in actie en Jennie van Dijk in de categorie Senior supplement E. Hier verliep de wedstrijd niet bij alle turnsters vlekkeloos, maar desondanks werden er medailles mee naar huis genomen. Marilynn Raat eindigde als tweede, Yuan Post eindigde als vierde, Annieka Reker moest door een verzwikte enkel genoegen nemen met de elfde plaats in een deelnemersveld van twaalf. Jennie van Dijk had op brug en balk ook niet haar beste wedstrijd, maar desondanks was de zilveren medaille voor haar.

Marije Tebbens en Lobke Kolstein kwamen in de derde wedstrijd in actie in de categorie jeugd supplement F, Naomi van der Veen in de categorie junior supplement F en Linde Kuiper, Chenoah Ninck Blok en Kaia Wieringa kwamen in de categorie middenbouw niveau 5 in actie.

De drie turnsters in supplement F turnden een prima wedstrijd zonder grote fouten. Tebbens en Kolstein moesten wel genoegen nemen met een val van de balk, maar desondanks eindigden zij in een deelnemersveld van dertien turnsters op het podium. Marije Tebbens pakte het goud en mag zich Provinciaal Kampioen 2023 noemen, Lobke Kolstein eindigde als derde. Naomi van der Veen moest het bij de junioren opnemen in een deelnemersveld van twaalf. Ondanks een kleine teenblessure die ze een week eerder opliep, mocht zij na een mooie wedstrijd de zilveren medaille mee naar huis nemen. De drie turnsters in de middenbouw moesten het opnemen tegen eenendertig andere turnsters. Dat was een flinke opgave voor de meiden. Ze beten het spits af op de balk, maar wisten hier niet op te blijven staan. Op de brug moest Kaia Wieringa nog een keer genoegen nemen met een val, maar verder verliep de wedstrijd voor het drietal prima. Linde Kuiper eindigde als vijfde, Chenoah Ninck Blok als zeventiende en Kaia Wieringa als eenentwintigste.

Aan het einde van de middag kwamen Iris Flikkema en Mirre Wieringa in actie in de categorie jeugd supplement G en Mila Kolstein in de categorie junior supplement G. Het drietal turnde op alle toestellen een uitstekende wedstrijd met veel verbeteringen ten opzichte van de voorwedstrijden. In de categorie Jeugd kwamen veertien turnsters in actie. Iris Flikkema pakte hier het zilver en Mirre Wieringa wist het brons te behalen. Bij junioren kwamen negen turnsters in actie, Mila Kolstein wist hier het goud te pakken en mag zich Provinciaal Kampioen 2023 noemen.
Voor de middenbouw turnsters zit het wedstrijdseizoen er op. Ze kunnen terugkijken op mooie resultaten. De bovenbouw turnsters hebben op 3 juni in Groningen nog toestelfinales.

No Replies to "Succesvol optreden turnselectie VIOS Warffum"