40e editie Noorderrondrit Loppersum in trek bij fietsers

De 40e editie van de Noorderrondrit op de fiets vanuit Loppersum is in de smaak gevallen. Er hebben op Hemelvaartsdag ruim duizend fietsers deelgenomen. Vanuit Loppersum reden ze een route van 145 of 85 kilometer die zoveel mogelijk langs het tracé van gelijknamige schaatsklassieker ging.

De eerste deelnemers kwamen tegen zeven uur aan bij de kantine van Sportclub Loppersum. Het weer werkte mee, het was droog, nagenoeg windstil en goed fietsweer. Rond half acht gingen de eerste fanatieke fietsers van start en volgden ze de permanent bepijlde routes van de Noorderrondrit op de Fiets, die de deelnemers langs de mooiste plekjes in de provincie Groningen leidt.
De route van 145 kilometer ging van Loppersum richting Zoutkamp, de route van 85 kilometer van Loppersum naar Bedum. De fietsers die 145 kilometer aflegden, hielden in Zoutkamp halt bij restaurant-ijssalon De Boeter. Hier stond de verzorging klaar die de hongerige deelnemers van soep en brood voorzag.

Vanaf Zoutkamp ging de tocht richting Winsum. Na de laatste stempelplaats in Zuidwolde, waar de deelnemers aan de 85 kilometer werden voorzien van soep en brood bij café Moeke Vaatstra, ging de toertocht naar de finish in Loppersum. Onder het genot van een hapje en een drankje op het terras van Sportclub Loppersum was de stemming onder de deelnemers bij terugkeer zeer goed. In totaal deden 1006 fietsers mee aan deze editie, waarbij 686 deelnemers 145 kilometer aflegden en 245 er voor kozen om de 85 kilometer af te leggen. Daarnaast was er nog een recreatieve tocht van ongeveer 35 kilometer. Hieraan deden 75 deelnemers mee.

De organiserende MFAC Loppersum toonde zich tevreden over het verloop en het aantal deelnemers. Er staan voor dit jaar nog twee evenementen op het programma van de organisati Op 10 juni is dat de Tamoil Semi Finale EK Zijspan en de tweede ronde van het Dutch Open Grasstrack en op 1 juli de Lopster Torenloop (foto: Maaike de Jong).

No Replies to "40e editie Noorderrondrit Loppersum in trek bij fietsers"